Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To prawdaaaaa

Kolczyk w pępku zagrożeniem dla życia

Polecane posty

Gość To prawdaaaaa

Ostatnio miałam wykonywane usg brzycha no i lekarz po zrobieniu badania się mnie pyta czy wiem że to co mam w pępku (chodziło o kolczyk) jest wielkim zagrożeniem dla życia, może jeszcze nie teraz ale w przyszłości na pewno. Pytałam się go dlaczego ale on powiedział mi tylko że najlepiej będzie jeżeli go natychmiast wyciągnę bo taka ładna dziewczyna no i szkoda by było żeby zmarła przez własną głupotę. Nie mam pojęcia o co mu mogło chodzić. Kolczyk jest z stali chirurgicznej, dziura całkowicie wygojona więc ja nie widzę żadnego zagrożenia. Dla mnie bardzo dziwna sprawa bo tyle osób ma kolczyki w pepku i nie tylko a jeszcze nie słyszałam żeby ktoś od tego umarł.

Gość bal-09
eee gowno prawda :) pzebija sie przez sama skore troche przed samym pepkiem, chodzi mi o ten srodek, zalezy tez jaka masz budowe. glupota moim zdaniem jest przebijanie pepeka u dziewczyn z pepkiem wypuklym. tego bym sie bala bo to juz jes troche wieksza ingerencja, czesto przebijaja przez pepek

Gość Kazik111
Słyszałem otym że kolczyk w pempku moze szkodzic ale to chyba wlasnie chodzi czy on przechodzi przez sama skure czy przez pepowine

Gość katrinka23
chyba chodzi o mozliwośc zakażenia albo o to że w tej okolicy znajduje się aorta brzuszna na aorcie brzusznej może tworzyc się tętniak i to on stanowi zagrożenie dla życia nie wiem jaka może byc korelacja noszenia kolczyka a powstania ewentualnych powikłań zresztą tatuaże też są szkodliwe bo mogą przyczyniac się do powstawania raka skóry...ale jakoś nikt o tym nie mówi

Gość To prawdaaaaa
Ja mam pępek wklęsły a kolczyk przechodzi przez powłoke brzuszna a nie przez pępowine. Nie wiem o co mu mogło chodzić i co miał na myśli. Jak narazie nie mam żadnego zakażenia i nic mnie nie boli więc nie mam zamiaru go wyciągać bo dziurka się bardzo szybko zarasta.A nie po to ją robiłam by teraz ja zlikwidować. Osobiście bardzo mi sie to podoba.

Gość cati82
Ja slyszalam, ze moze powodowac bezplodnosc..

Gość To prawdaaaaa
a co to ma do tego???pierwsze słysze.Szukałam w necie troche info ale nic nie ma na ten temat.

Hahahaha kolczyk w pepku bezplodnosc.....buhahaha. Dziewuchy, przepraszam za smiech ale bez przesady, nie dajcie sie zwariowac ile wy macie lat 14? Przeciez pepek nie znajduje sie w macicy. A Twoj lekarz, nie wiem, moze chcialm Cie nastarszyc......

Gość andzia0138
Ja też byłam w zeszłym tyg na usg brzucha, lekarz kolczyk widział ale nie z komentował go czyli wszystko jest oki :)

Gość angela xdddd
hej ja mam wlasnie zamiar zrobic sb kolczyka w pepku moja kol mam mi robic i mojej drugiej best tez xD juz mialam dziurke przekuta ale byla zamala bo kol przebila mi normalna igla do szycia haha xD zlamala sie w czasie przebijania ale co tam :D i tez byla to dziurka i nic mi nie jest teraz mam tylko strupki bo sie zagoilo (zaroslo) troche sie boje robic bo w lecie sie chodzi w cienkich podkoszulkach a ja robie to bez wiedzy mamy ale cuzz strasnzie chce go mnie a wiem ze ona mi na 100 nie pozwoli xD moim zdaniem przekuwanie pepka to nic strasznego i nic sie przy tym nie robi znam duzo ludzi co maja kolczyka w pepku i nic im nie jest zyja jescze nawet moja mama ma xD i co jakos zyje i wgl :D:D wieccc glupoty tu niektorzy gadaja ze mozna umrzec lub nie wiem co xD oczywiscie trzeba wszytsko przemyc prz\ed robieniem i po tez zeby zakazenia nie bylo ...;ppp pzdr dla wszytskich ;***