Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Princess in red

17 lat- wciąż problemy z cerą, TRĄDZIK, WĄGRY

Polecane posty

Gość Princess in red

Kiedy to się skończy? :(

jak twoja gospodarka hormonalna się unormuje czyli moze to byc za rok a moze za 5 lat

Gość do dermatologa i lecz
bo zmarnujesz młodość,wiem jak trądzik wpływa na psichikę

Gość Romka232
Wez tabletki antykoncepcyjne, nic tak nie normuje hormonow

Gość Princess in red
Moja mama uwaza, że trzeba poczekać aż samo przejdzie :( Ale ile można czekać? Wydaje mi się, że w tym wieku wszystko powoli powinno ustępować... Jak ja zazdroszczę tym, którzy nie mieli nigdy takiego problemu

Gość Romka232
jak będziesz czekac i nie leczyc to do 30-stki sie nie wyleczysz

Gość Princess in red
błagam Panie... pomóżcie... to co mam robić? Moja mama mi tłumaczy, że wszyscy jej znajomi którzy mieli trądzik gdy weszli w jakiś tam wiek pozbyli się samoistnie problemu

Gość Princess in red
używam Brevoxylu... strasznie wysusza skórę, ale dużo pomaga. Ale chciałabym mieć buzie bez pryszczy i wągrów... 2 wieki temu nie było takich specyfików a ludzie pozbywali się trądziku...

Gość a duży masz ten trądzik
?????? ta twoja mama to naprawdę niewie co muwi jak można nie leczyć skoro jest sie chorym???moja wydała kupę kasy żebym jako tako wyglądała , walczyłam 10 lat a nawet wiecej dopiero kuracje reaccutanem mi pomogła , teraz można powiedzieć że mam spokuj ,jednak czasem coś wyskoczy ale naszczęćcie to nie jest to co było, pozatym wiem że jak bym nie leczyła to by było to co na początku

Gość polecam serię z Iwostinu

Gość Princess in red
używam żelu do mycia twarzy IWOSTIN i nie zauważyłam poprwy :/ 2 razy w tygodniu robię peeling...

Gość Princess in red
Mhm... taki średni... Może teraz nawet można go określić "mały" ale to dlatego że używam codziennie sporej warstwy brevoxylu... nie powiem- zauważyłam poprawę na przestrzeni lat, mniej więcej od 13 roku zycia mam z tym problem, ale chcialabym wreszcie cieszyć się nieproblemową cerą... a z tego tu wynika, że trądzik miewa się prawie przez całe życie ...

Gość Princess in red
Raz byłam u dermatologa... przepisał mi leków, antybiotyków czy czegoś w podobie za prawie 200 zł i nie pomogło NIC

Gość trądzik jest ciężko
wyleczyć ale nie wolno sie poddawać, ja chodziłam do dermatologa przez pół swojego życia i wydałam mnustwo pieniędzy na różne leki, maści ,kuracje itp.

Gość Princess in red
;(

Gość Elle 24
ja mam 24 i nadal trądzik, wiec niestety nic pocieszajacego Ci nie napiszę. Trzeba kombinowac i ukrywac, leczyć, raz lepiej raz gorzej i tyle. Idż do dermatologa, może na Ciebie podziała jakas kuracja. Bo na mnie wszystko działa doraźnie, potem wraca szybko. A na Roaccutane ani hormony nie mogę przejśc.

Gość N_M
tez nie pociesze... mam 24 lata i tradzik od ok. 15 roku zycia. Moim zdaniem wygladam tragicznie, teraz siedze bez podkladu, ucze sie do sesji i caly czas zerkam w lusterko ;/ to jest straszne ;/ wieloletnie leczenie praktycznie nie pomoglo, takze jutro mam wizyte u dermatologa i prosze go o Izotek niestety nie wszystkim tradzik przechodzi z wiekiem ;(

Gość N_M
poza tym dodam ku przestrodze ze zniszczylo mi to psychike, najchetniej wychodze tylko wieczorami z tapeta na twarzy, dodatkowo mocno sie maluje bo to odwraca uwage od problemow z cera, bez makijazu wygladam zupelnie inaczej - w domu nigdy nie otwieram drzwi znajomym, mama mowi wtedy ze mnie nie ma... Nie wyjezdzam ze znajomymi, nie chodze na basen, nad rzeke, nie opalam sie, unikam fotografowania sie, mam manie zerkania w kieszonkowe lusterko. Najciekawsze jest to ze mam powodzenie wsrod mezczyzn i to tez jest przerazajace bo spotykajac sie z nimi musze ciagle ukrywac ten problem np. nie ma mowy o calonocnej imprezie (podklad splywa po 3 h ;/), spotkaniach po zajeciach na uczelni, zostaniu u kogos na noc... Dziewczyno lecz to... bo inaczej doprowadzisz swoja psychike do takiego stanu jaki mam ja ;( Wierze juz tylko w Izotek i poswiece cale wakacje sie wyleczyc...

Gość Princess in red
;( matko, to straszne... N M- pamiętaj, że to nie jest priorytet mieć piękną twarz bez "niespodzianek"są ważniejsze rzeczy ale wiem, że to spędxza sen z powiek :/

Gość Princess in red
3 mam za Was wszystkie kciuki... ze swojej strony polecam peelingi i brevoxyl... Szkoda, że peelingi są wskazane tylko do 2 razy na tydzień... Nie chciałabym faszerować się tabletkami anty... :/ to jednak hormony :/

A jeżeli trądzik masz z przyczyn hormonalnych? Ja radziłabym zrobić badania w tym kierunku. Peelingi nie są wskazane przy trądziku. Rozsiewasz tylko bakterie. Dobrze jest od czasu do czasu oczywiścić skórę profesjonalnie u dermatologa. Złuszczyć naskórek, a potem chodzić na peelingi kawitacyjne(ultradźwięki), nie sa drogie, a nie zniszcza ci skóry tak jak oczyszczanie skóry metodą manualną. Brac na ślepo tabletek anty nie polecam, ale wybierz się do dobrego dermatologa, zbadaj hormony, one sa bardzo ważne i jeszcze raz nawilżaj skórę. Kosmetyki tylko apteczne. Filtry słoneczne mineralne, żeby ci się slady po trądziku nie utrwaliły przez słońce i dobre podkłady nie zapychające porów. Dopiero wtedy możemy porozmawiać, jeżeli zrobisz to wszystko(kosztowne trochę, ale nic za darmo), czy nie da się czegoś z twym trądzikiem zrobić.

Gość phiiiiiiiiii
nie bierz hormonow..tez mi normowanie-hamowanie naturalnej czynnosci jajnikow. a po odstawieniu hormonki zaszaleja i dopiero bedzie bal. Wiem co mowie. Wiele moich kolezanek pedzonych hormonami mialo porcelanowe buzie, a potem mala niespodzianka w postaci tylu krost na gebie, ze marchewke mozna trzec. Na uregulowanie hormonow najlepszy jest regularny tryb zycia. Jesli chodzi o buzie, to polecam..mycie jej plynem do higieny intymnej. Ma kwasne pH, a tego bakterie nie lubia. Duzo ruchu, ktory dotlenia i zdrowe zywienie. Sprobuj, co Ci szkodzi. Tylko minimum musi to potrwac 3 miesiace

Gówn prawda. Jak masz poważne problemy hormonalne, to zdrowy tryb życia nie pomoże. Wybacz. Wiem, co mówię bo cierpię na PCO. Poczytaj, czy ktoś się wyleczył dietą i zdrowym trybem życia. Ktoś, kto bierze tabletki anty bez konsultacji z lekarzem jest idiotą. Ale jeżeli wykryje u niej na przykład wyraźny nadmiar testosteronu to myślisz, że dieta i zdorwy tryb życia jej pomogą? Będzie mieć trądzik do końca życia.

Gość phiiiiiiiii
a to witam w klubie..tez mam PCO. A raczej PCOS, wiec dochodza mi jeszcze naoczne efekty PCO a la wasy. Powiem Ci, ze w moim przypadku regulowanie trybu zycia zadzialalo. Mam ladniejsza cere. Wloskow nie przybywa, miesiaczki regularne. Jesli mam sie szprycowac hormonami, ktore tylko zamaskuja moje schorzenie, to woel metody naturalne. ale oczywiscie wszystko zalezy od poziomu testosteronu.

Gość ja miałam pryszcze
od ok 7 roku życia, a przeszły mi dopiero niedawno (mam 19 l.) niczym nie leczyłam tego bo to rodzinne i samo przeszło. głowa do góry

Gość Princess in red
wszędzie słyszę o tej odpowieniej diecie... ale odpowiednia czyli jaka?

Gość Princess in red
leki od dermatologa mi nie pomagaja... zauważyłam poprawę tylko po brevoxylu...

ja mam 22 lat i wcią tez mam takie problemy, wiec sie nie zalamuj co ja mam powiedziec???

Gość Princess in red
Kurczę :/ to mnie właśnie przeraża, że te problemy cerowe nie kończą się wjakiś tam wieku :/