Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soddexa

Boje się

Polecane posty

Gość soddexa

Witam chciałam wam wszystkim opowiedzieć moją historie, która zdażyła się na prawde i której końca się boje. Jak miałam 23 lata wyszłam za mąż,mąż nie był dla mnie dobry często się klóciliśmy nonstop na mnie krzyczał itp. W pracy poznałam cudownego kolege po rozwodzie przystojny mądry inny niż mój mąż zakochałam się. Niestety on był o 18 lat o de mnie starszy, dla rodziny i męża to był szok ale ja się wyprowadziłam i zamieszkałam z Kochankiem po pół roku okazało się że jestem w ciąży byliśmy tacy szczęśliw, ale moja mama mi tego nie wybaczyła i dalej nie chciała mnie znać. mąż sie rozpił a rezta jego i mojej rodziny uciekała na nasz widok. Postanowiliśmy wyjechać na drugi koniec Polski. na początku był ciężko K nie miał pracy ja w ciąży źle się czułam mąż nie dawał mi spokoju ,ale naszczęście po narodzinach córki wszystko zaczeło się układać dziś A ma już 7 lat Ja jestem szczęsliwa mam przy sobie cudownego faceta spodziewam się drugiego dziecka bardzo się kochamy a dziś zadzwoniła moja mama prosiła , żebym przyjechała, że siostra bierze ślub , że chce zobaczyć wnoczke (nie wie że jestem w ciąży) troche się boje mąż mówi żebym jechała , ale ja nie wiem boje się wiem ,że zobacze się z moim byłym jak tam pojade i z koleżankami ciotkami itp mąż mowi że może ze mną jechać ale ja nie wiem czy lepiej będzie jak pojade sama i co ja powiem wszystkim

Gość soddexa
napiszcie coś

Gość morszczynka
A dostałaś zaproszenie na ślub od siostry? Ja bym pojechała ale tylko z zaproszeniem.

Gość jeśli się kochacie
jedźcie razem, przynajmniej będziesz miała wsparcie

Gość Christiani8642
Zastanów się czego sama chcesz. Jesteś w ciąży więc dodatkowe stresy nie są Ci potrzebne. Z drugiej strony nie masz się czego wstydzić, w końcu jesteś szczęśliwa. Wielu mogłoby jedynie pozazdrościć.

Gość soddexa
dzwoniła do mnie bo nie znają mojego adresu ale sama czy z facetem i będzie tam mo były

ja uważam że powinniście jechać całą rodziną czyli dziecko Ty i mąż. Twoja mama wyciąga do ciebie ręke na zgodę. powiedz jej że przyjedziesz razem z mężem i że spodziewasz sie dziecka drugiego. Tak żeby nie była w szoku.

Gość morszczynka
Jedź z męzem. Teraz to on jest Twoją rodziną. Razem, albo w ogóle. A resztą się nie przejmuj.

jeśli pojedziecie wszyscy będzie to sygnał dla nich wszystkich że jestes szczęśliwa z mężem i że nie będziesz z byłym. To raz druga sprawa to gdyby cos poszło nie tak, mąż będzie dla Ciebie podporą. A siostra do Ciebie dzwoniła?

Gość soddexa
mój mąż już kiedyś chciał z nimi porozmawiać jak byłam pierwszy raz w ciąży. ale nawet nie otworzyli mu drzwi on jest tylko 7 lat młodszy od mamy mojej

Gość soddexa
tak dzwoniła , a jeśli oni myślą ,że wróce do byłego albo znowu te rozmowy ,że mąż jest stary ,że zostane sama itp wiem że jest18 lat starszy ale kocam go jest cudownym mężem ,kochankiem, ojcem

wiesz, ale ona o tym wiem że jest straszy od Ciebie.. a jednak zadzwoniła żebyś przyjechała. zadzoń do niej i powiedz że przyjedziesz do nich na ślub (albo wcześniej) ale z mężem i córką.. bo wy jesteście rodziną i niewyobrażasz sobie abyś miała przyjechać sama bez męża i córki.. i powiedz jej że jestes w ciąży. lepiej żeby wiedziała to wcześniej

dlatego jesli oni myślą że wrócisz do byłego to tym bardziej powinnaś jechać z mężem.

Gość soddexa
gdy by nie ten tel było by ok myśle ,że głupio im przed rodziną , to mnie proszą ,żebym przyszła Jak nie mieliśmy z mężem gdzie mieszkać za co żyć i ja miałóam klopoty w ciąży nikt mi nie pomógł nie podał kromki chleba a teraz co pamiętają

Gość no niestety
zadzwonilabym i zapytala WPROST czy chca poznac meza i dziecko , czy wszyscy jestescie zaproszeni, czy licza na to, ze wrocisz do bylego meza. daj im sznasde na naprawienie bledow ale powiedz ze jesli wariant b to szkoda twojegop czasu

Gość soddexa
tylko na męża moge liczyć zawsze jest ze mną jak go potrzebuje a je uśmiech potrafi wszystko odmienić nie żałuje swojej decyzij nawet teraz jak mąż ma50 lat ja 32 i już tą różnice widać inże dopiero będziemy mieć 2 dziecko ale ja świata po za nim nie widze mimo tego ,ze oni juz dawno go skreślili

Gość no niestety
dziewcyzno. 50 lat to nie jest tak wiele. kiedys tak bylo ze mlode kobiety wiazaly sie ze starszymi i byl skandalem zwiazek rownolatkow. teraz jest odwrotnie ale spoleczenswto jest tak glupie ze ma 0 elastycznosci w pustych mozgach. mowie ci. zadzwon, pogadaj - wyczujesz czy maja dobre intencje. bo uwazam ze jesli jest nawet 1 procent ze babcia chce poznac wnuczke to trzeba dac jej szanse. nie wiesz cos ei w domu dzieje? moze czyjas choroba wplynela na zmiane perspektywy myslenia?

Gość soddexa
wiem ,że źle postąpiłam odchodząc od byłego ,że to z mojej winy się rozpił ale ja kocham mojego faceta i niczego nie żałuje boje się ,żę jak ich zobacze tęsknota wróci a oni będą chcieli tylko wypaść dobrze przy rodzinie tata wogóle ze mną nie rozmawiał przez tel niby go nie było .Jasne to czemu na niego nie poczekali ,wiem jak bardzo nie lubią mojego męża bo stary, bo niski, bo miał żone itp ale mi na tym nie zależy co oni mówią

Gość soddexa
zadzwonie do siostry po pytam o wesele i może coś wyczuje ona zawsze była taka jak mama CO LUDZIE POWIEDZĄ

Gość no niestety
soddexa wiem ,że źle postąpiłam odchodząc od byłego ,że to z mojej winy się rozpił nioe zartuj. KAZDY ma prawo zmienic decyzje co do zwiazku. nie kazdy wpada w alkoholizm kto jest pozostawiony. 23 lata - ty tego nie widzialas ale to stanowczo za malo by podjac dojrzaly wybor. powinna uswiadomic ci to twoja rodzina. ma prawo okazac sie bledny.

Gość no niestety
soddexa. badz ciepla i mila ale zapytaj wprost.

Gość fdbhgdh
jedzcie razem!! ja mialm bardzo podobna sytusacje!! moj tez po rozwodzie byl 20 lat starszy... zakaceptowali nas po latach rodzice jak zobaczyli wnuki i ze naprawde dobrze nam razem!! jedz z nim i udowaodnij ze to byla najlepsza dcyzja w twoim zyciu!!!

Gość soddexa
Rozmawiałam z siostrą ale nic nowego nie powiedziała tylko ,ze by chciala , mnie zobaczyć ,że jej to nie przeszkadza ,że moge z mężem przyjechać ,że wstyd by był jak bym wogóle nie przyjechała ,że tata mówi ,że on nie ma o czym ze mną gadać a mama ,że dziecko -moja córka niczemu nie są winne ,że jestem młoda a ten mój jak ona i napewno już na coś choruje ,i nie bedziemy mieli zaa co żyć a ja się zmarnowałam bo mieszkam na wsi w małym starym domku i pracuje na poł etatu a on taki stary i tak bredzą ale bardzo bardzo tesknią chyba nie pojade

Gość soddexa
rodziny się nie wybiera

Gość no niestety
no ale wiesz - to jest jedna z ostatnich okazji, by naprawic kontakty. to jednak twoi rodzice i z nimi spedzials troche zycia. zawsze trzeba ryzykowac zeby cos osiagnac. pewnie ich duzo kosztowalo zeby sie przelamac i zadzwonic. mysle ze sie nie zmienili ale ze tesknia.

Gość fdbhgdh
jedz !!! bierz rodzine i jedz!!! udowodnij im ze jestescie szczesliwi, ze macie piekne dzieci , bo jak sie skontakotwali z toba to jednak tesknia, moi jak mowilam sie przemogli, to oni manie zaprosili i rodzine na wigilie po 5 latach... i jak zbaczyli dziecko to zwariowali... jak to dzidkowie i poszlo w niepamiec... jedz i im pokarz!!!

Gość soddexa
a jak się zachow moj były mąż Boje się tego spodkania cała rodzina będzie się na mnie patrzeć jeśli pojade to napewno z mężem on jest dla mnie wszystkim kocham go nad życie wiem ,że mnie obroni przed wszystkim i nie pozwol zrobić krzywdy Już w pracy jak się poznaliśmy był dla mnie pomocny dobry i choć były momenty ,że było nam ciężko a ja się wachalam on był ze mną i swoim cudownym uśmiechem zmienial i zmienia szare momenty mojego życia w cudownie tenczową bajke

Gość fdbhgdh
przywitasz sie grzecznie z ex, jak bedzie chaial gadac o przeszlosci to powiesz ze nie bylo wam poprostu pisne i lepiej z e odeszlas bo bys go tylko ranila zdradzajac i udajac milosc, i ze masz nadzje ze cie rozumie lub kiedys zrozumie i ze jestes teraz szczesliwa. towoje zeycie, mialas prawo o nimm decydowac!zycz ci powodzenia!!!

Gość fdbhgdh
opieraj sie ca;7y nczas namezu, polkazcie im swoja milosc!!! ile macie obydwoje lat teraz??? ja mam 28 a moj 48 :)

Gość jestes dzielna autorko
topiku. pojedz tam z rodzina i pokaz im ze jestescie szczesliwi. daj wam szanse na odzyskanie rodziny. moze twoj ojciec zobaczy na wlasne oczy jaki jest stan rzeczy? pojedz chociaz dla siostry...