Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stanio

Zatkane ucho.

Polecane posty

Może ktoś mi poradzi. Zawsze po kąpieli zatyka mi się prawe ucho. Prawie wcale na nie nie słyszę. Nie chcę w nim niczym czyścić bo boję się, że uszkodzę błonę bębenkową. Dopiero po kilku dniach samo mi się udrażnia na tyle, że słuch wraca do normy. Może ktoś zna sposób żeby bezinwazyjnie oczyścić kanalik uszny.

Gość hm hmmmmmmmm
trzeba pojsc do laryngologa, samemu lepiej sie za to nie brac, a laryngolog zrobi to od reki :)

laryngolog Ci pomoze i wyczyści - ja najpierw parafiną kropiłam bo "czop" z wosku był twardy i nie chcial wyjśc- wosk Ci się rozmiekcza i stad nie słyszysz... przepuka czop wyleci - od tyle

Dzięki Wam za poradę ale u mnie do laryngologa są taaaaaaakie kolejki. Spróbuję wypłukać czop za pomocą strzykawki i ciepłej wody. Może wyleci.

Gość A - cerumen
Dostaniesz bez recepty , a kosztuje ok. 12 zł. łagodny preparat do higieny ucha rozpuszcza zalogi woskowiny usznej zapobiega ponownemu gromadzaniu sie woskowiny ŻYCZĘ POWODZENIA MNIE POMAGA !!!!!!!!!!!!!

Gość mnie też - jest rewelacyjne

Gość joka 76
mnie też pomógł :)

Gość No ja myślę

Gość napisz czy pomigło po czasie

Gość Stanio - A kto pyta

Jezeli mogę cos poradzic, to nie działania na własną rekę. Bardzo dobre rezultaty daje woskowanie uszu. Musi to zrobic osoba, ktora zna sie na tym i umie to robic (chociaz ktos z rodziny tez moze sie tego nauczyc) Kupuje sie specjalne "świeczki" i wkłada sie jedna strone do ucha, a drugą strone sie zapala i podcisnienie wyciąga wszystkie złogi, a co najwazniejsze - nie ma nieprzyjemnych następstw jakie bywają czasem po płukaniu ucha u laryngologa (moja kolezanka po takim zabiegu u laryngologa co roku miała zapalenie ucha). Polecam gorąco woskowanie.

Gość A-cerum
Czy pomogło?????????????????

Gość A-cerumen
Czy jest jakaś reakcja???to ja zpytalam !

Dzisiaj już mam ucho drożne calkowicie. Dziękuję za rady. W aptece nie było proponowanego leku lecz polecono mi AUDISPRAY (29zł). To jest preparat w aerozolu, ktory wstrzykuje się do zatkanego ucha. Następnie należy do niego włożyć palec i energicznie potrząsać. Takie zabiegi robiłem przez trzy dni i dzisiaj mam już ucho calkowicie odetkane. Pozdrawiam.

Gość a - cerumen
Dzieki i życzę zdrowia!

Gość a-cerumen
A tak nawiasem mówiąc to ten lek jest ogólnodostępny no i tańszy-jakby nie było !co?pozdro!