Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnulka1906

Czy to jest mozliwe!!

Polecane posty

Mam pytanie wczoraj bylam u kolezanki ,ktora poltora miesiaca temu rodzila i na opowiadala mi strasznych rzeczy .Albowiem opowiadala mi ze gdy juz lezala na sali po porodowej dowiedziala sie ze 20 noworotkow zmarlo Nie wiem za bardzo jak w tym szpitalu jest -szpital Rzeromskiego w Krk podobno jeden z najlepszych -i ile osob lezy na takiej sali ale jako x dalam sobie 4 pomnozylam to niby przez 10 sal i wyszlo mi 40 wiec jestem przeraznoa Czy to mozliwe ze na 40 rodzacych -jeszcze zapewne rodzilo mniej kobiet przez te 3 dni -umarlo az 20 noworotkow Jestem przerazona a z drugiej strony nie dowierzam,chodz ta kolezanka nie ma natury bajko pisarki czy klamczuchy Co na ten temat myslicie??

co?? chyba kolezanka troche przesadzila. gdyby na oddziale umarla polowa dzieci to by zamkneli porodowke a z tego co wiem żeromskiego ma sie dobrze. nawet bardzo dobrze. ostatnio na galla zmarlą matka i dziecko ale jest juz dochodzenie w tej sprawie i sie wyjasni czy zawinil lekarz czy dziewczyna i maluszek byli nie do odratowania.

MaMani tez wydaje mi sie to nieracjonalne Ale im blizej porodu tym bardziej w wszystko jestem zdolna uwierzyc Nie wiem juz sama ,moze macie jakies wiadomosci ile noworodkow umiera a ile rodzi sie zywych heh zaczelam juz panikowac:(

może zmarło 20 noworodków ale zapytaj w jakiej skali, za jaki czas? np w ciągu roku, dwóch czy jak? bo to co piszesz jest niemożliwe...

czarnulka jak ja rodzilam to 100 procent bylo zywych i zdrowych :) a tak wogole to polecam omijac szpital MSWiA szerokim kolem bo cos ostatnio u nich nie ciekawie... najpierw sepsa a teraz to... a ty gdzie chcesz rodzic? w żeromskiego?

Nie ja chce rodzic na Ujastku chodzilam tam do szkoly rodzenia obadalam opinie i wlasnie na ten szpital sie zdecydowalam Zeromski jest podobno super ale jak ja bylam tam z bolesciami w 8 tyg to tak sie zrazilam ze powiedzialam ze wiecej tam nie pojade i slowa mam zamiar dotrzymac A Ty gdzie rodzilas czy masz zamiar rodzic jesli mozna wiedziec?? Jesli chodzi o te noworotki to ona mowila ze zmarlo 20 w 3 dni dla tego na poczatkuw to nie uwierzylam ale potem zaczely mi sie klebic rozne glupie mysli w glowie i zaczela sie panika Co jest nadzwyczajne nie boje sie tyle porodu znaczy tego bolu co tego czy dzieko bedzie zdrowe czy zywe sie urodzi itp Nie wiem dla czego coraz czesciej takie glupie mysli mi sie tlocza w glowce

Gość tjhf
ile masz lat?

ja rodzilam w narutowicza. nie wiem gdzie bede rodzila teraz. na narutowicza narzekalam ale cos mi sie zdaje ze i tym razem ten spzital wybiore. powód prosty- mam tam najblizej. myslalam nad Ujastkiem ale jest strasznie daleko... huta to kawalek odemnie a ja wiem kiedy zaczne rodzic? a jak mnie wezmie we wrzesniu w godzinach szczytu to jak przefrune do huty? :D:D:D w najgorszym wypadku to trzeba bedzie poczekac az maz wroci z pracy i moja mama wroci z pracy. mama zabierze malą a maz mnie odwiezie do spzitala... to w korkach jakies 1,5 godz... wiec nie moge doliczac jeszcze 40 minut dojazdu do spzitala bo rodzic w aucie nie chce :D:D:D zobacze jak mnie wezmie w nocy jak ruchu nie bedzie a wszyscy bedą w domu to moze i sobie pojade gdzies dalej :P:D:D

Gość tjhf
nie no co Ty gr atuluje:) ja nie z takich nie martw sie bedzie dobrze:)

Gość solanka
nie ma szpitala RZEROMSKIEGO ludzi z taką wiedzą należałoby sterylizować

ja tez nie chce tu nikogo pojezdzac ale zebys sie przypadkiem na miescie nie osmieszyla to ci powiem,ze sie pisze noworoDek a nie noworoTek...

Po pierwsze wiem jak sie pisze noworodek to ze jest blad w literowce to chyba kazdemu sie zdaza A jesli az tak Cie to rrazi to poprostu wyjdz z danego topiku bo nie o ortografie czy tez interpunkcje tu sie rozchodzi!! Mam problem z ortografia ,ale probuje nie popelniac bledow, wiec jesli macie tylko takie problemy to sobie darujcie Rzeromskiego nie ma ale Zeromski jest! To ze pisze czasem nie poprawnie nie zalicza mnie do sterylizacji !!Wiec zastanow sie co piszesz zanim wystukasz na klawiaturze takie glupoty!!Co do Huty to odemnie tez jest dosyc daleko wiec mam nadzieje ze jednak jakos uda mi sie przejechac bez korkow Byc moze przez Czarnochowice Rybitwy i tak dalej tamtedy buzem jade tylko 20 m

czarnulka..jak sie nie maja do czego przyczepic startuja do ortografii lub literowek..a co do szpitala nie sluchaj kolezanki..wogole nie sluchaj o porodzi i jak boli..poprostu urodzisz..kazda ma inny porod..skup sie teraz na sobie..chyba nie duzo Ci zostalo jeszcze stanu 2w1?

poltora wiec nie tak duzo Wlasnie zauwazylam ze tu najczesniej sie szczelaja o ortografie a nic madrego do topiku nie wnosza Mam nadzieje ze kobiecy instynkt mnie nie zawiedzie i bede wiedziala co robic by porod odbyl sie jak najszybciej i jak najbezpieczniej dla dziecka i dla mnie

Gość mememttt21
RZEROMSKIEGO..... co to do kuuuurrrwy nędzy jest....co za DEBIL DEBIL DEBIL DEBIL KUUUURWA CO ZA IDIOTKA...NIE NO KUŹWA ZDECHŁAM

O Boze widzisz i nie grzmisz az nie moge uwierzyc ze sa tacy ludzie jak ty Moze troche kultury Ok zwrocic uwage mozna ale ty jestes chamem obojetnie czy rodzaj meski czy tez damski!! A pozatym potem sie poprawilam wiec czytaj uwaznie !!

Gość solanka
pojedziesz do 'Rzeromskiego' 'buzem' wejdziesz na sale 'po porodową' i sprawdzisz czy koleżanka nie jest 'bajko pisarką' z tymi 'noworotkami'.... tylko komuś tak głupiemu, można wcisnąć każdy kit np taki, ze w jednym z lepszych krakowskich szpitali, jak tak duża śmiertelność

Gość mememttt21
POPRAWIŁAŚ SIĘ...tzn co zainstalowałaś sobie mózg....pustaku jeden

Konwersacji niema co prowadzic bo fakt tobei powinni wprowadzic jakies dane to tej sztucznej inteligencji na temat kultury i szacunku Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to sie do wszystkiego przyczepisz Widac ze cis ie nudzi i Co los cie zle potraktowal ze tak kochasz ublizac ??Widocznie tak az zl

Gość solanka
konwersacji nie ma, bo nie wiadomo co przed chwilą napisałaś zajrzyj czasem do książki bo to jak piszesz, to naprawdę wstyd

Solanka a po 2 jak wczesniej napisalam zadalam to pytanie bo to co ona opowiadala wydawalo mi sie nie racjonalne A skoro uwarzasz ze jezeli ktos popelnia bledy i nagle spanikuje -bo jakbys nie wiedziala czasem strach przeslania mozliwosc logicznego myslenia-jest glupi to gratuluje poczucia humoru :)

Pozatym w sposob w ktory pisalam nie wskazuje nawet o dyslekcji ale o nerwach zjadalam literki itp No ale na szczescie humorek mi sie poprawil i to na duzo lepszy:D

sory na dyslekcje ,bo znow sie do czegos zaczniecie szczelac- a zreszta i tak sie bedziecie szczelac, bo widocznie takie juz macie wredne charakterki i jak wam sie nudzi chodzicie po topikach w pomaranczowych mundurkach i sie szczelacie o male piwko:D

Gość solanka
kochana Ty nie cierpisz na dysortografie tylko na niedoczytanie, nieobycie ze słowem pisanym i nie potrafisz napisać tego, o czym myślisz w jasny i klarowny sposób tyle

Gość co to szczelanie
Przepraszam, nie chcę być złośliwa, ale rzeczywiście od błędów się roi. Na przyszłość jeśli chcesz by topik nie został zaśmiecony uwagami na temat ortografii korzystaj np. z Worda i popraw błędy. Zajmuje mało czasu a i nerwów mniej. Szczęśliwego rozwiązania.