ewelina86 0 Napisano Czerwiec 9, 2008 wykluczam owulacje, torbiel jajnika i zapalenie? co jeszcze moze być nie tak z moim jajnikiem? ból męczy mnie od ok. 15 dnia cyklu do okresu czyli ok 35 dnia u mnie! i tak jest zawsze od kilku miesięcy, gdy byłam u ginekologa to wykluczył powyższe przyczyny? co jeszcze może byc nie tak? dodam że jest to ból taki jak podczas okresu i muszę brać nospę albo inne środki przeciwbólowe:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przypadkowy przechodzień 0 Napisano Czerwiec 9, 2008 Do zeszłego miesiąca też miałam bóle jajników w różnych dniach cyklu, zwłaszcza w tych końcowych, i do tego śluz płodny tuż przed okresem. Wyczytałam że tak się może objawiać u niektórych zespół napięcia przedmiesiączkowego, którego z kolei przyczyna jest niedobór magnezu. Zaczęłam brać magnez z witaminą B6 w połowie cyklu po 2 tabletki i bóle zniknęły, nawet podczas miesiączki ich nie miałam takich jak zwykle. Do dopiero jeden cykl więc to mógł być przypadek. U mnie wszystko się okaże w ciągu 2 tygodni. W każdym razie polecam ci spróbować, na początek 2 tabletki dziennie a potem po jednej. Wszyscy mamy niedobór magnezu więc raczej ci to nie zaszkodzi, a może zmniejszy dolegliwości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czasami tak jest Napisano Czerwiec 9, 2008 Bole okoloowulacyjne czasami potrafia trwac nawet 2 tygodnie. I wcale nie przypominaja tradycyjnych boli okoloowulacyjnych. Wiaze sie to z roznymi wahaniami hormonow. Jest to normalne i jest szanasa ze za kilka cykli Ci to przejdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewelina86 0 Napisano Czerwiec 9, 2008 \" też miałam bóle jajników w różnych dniach cyklu, zwłaszcza w tych końcowych, i do tego śluz płodny tuż przed okresem\", ja właśnie w grudniu miałam podobnie i w ok 28 dniu cyklu zaszłam w ciążę, ale niestety poroniłam:( od tego czasu jak i wcześniej od połowy cyklu mam bóle tylko prawego jajnika! badanie poziomu hormonów wyszło w normie...zastanawia mnie to dlaczego za każdym razem boli mnie tylko prawy jajnik? czy to może znaczyć że tylko ten pracuje?? bardzo dziękuje za wcześniejsze odpowiedzi i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przypadkowy przechodzień 0 Napisano Czerwiec 10, 2008 Wiesz. Z tym poronieniem to dałaś mi do myślenia. Słyszałam o takich przypadkach w poradni rodzinnej. To mogą być problemy z długością fazy lutealnej. U mnie niby była taka 14, 15 dni ale tydzień przed spodziewaną miesiączką temperatura mi spadała i jeszcze ten śluz płodny i bóle jajników długo po owulacji. I czytałam że przy tym też mogą być problemy z ciążą. Nie jestem ekspertem ale problemy z fazą lutealną mogą zagrażać wczesnej ciąży. Mówiła mi to pani z poradni. Pierwszym sposobem poradzenia sobie z tym to właśnie branie magnezu jak napisałam wcześniej i uregulowanie trochę swojego trybu życia jeśli masz taką możliwość. Natomiast jeśli to nie pomoże to proponuję udać się do lekarza prywatnie najlepiej. Acha i dobrze by było jakbyś przy tej wizycie miała wykres podstawowej temperatury ciała. Najlepiej jest mierzyć podstawową temperaturę ciała codziennie rano o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka i przed wykonaniem jakichkolwiek czynności, tym samym termometrem, najlepiej pod językiem albo w pochwie (ale cały cykl w tym samym miejscu). Długośc fazy lutealnej to jest od momentu skoku temperatury do miesiączki. Jeśli wynosi mniej niż 12 dni to już jest niebezpiecznie podczas starania siię o dziecko. Ale na początku spróbuj z tym magnezem. Mi w każdym razie pomogło a zaszkodzić nie zaszkodzi. Ponoć większość przypadków daje się uregulować w ten sposób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewelina86 0 Napisano Czerwiec 10, 2008 bardzo ci dziękuję za odpowiedź:) trochę mnie pocieszyłaś... chcę od przyszłego cyklu uważnie go śledzić i robić wykresy temperatur, sama jestem tego ciekawa bo nie potrafię wyczuć dni płodnych:) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oleńka ma problem Napisano Sierpień 28, 2008 Dziewczyny, pomocy! Ze mna też coś jest nie tak! Od 13 dc leci ze mnie śluz płodny i dzisiaj zobaczyłam w tym śluzie malutkie niteczki krwi (23 dc). Możliwe, że dostane miesiączkę czy co? To mozliwe żebym nie miala fazy lutealnej? Zobacze jak to się rozwinie. Czy sluz płodny może występować po jajeczkowaniu? Ja już nic nie czaje. Prowadzę samoobserwację, ale czasami nie wiem co mam myśleć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach