Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dowód os.

Dowód osobisty dla rocznego dziecka

Polecane posty

Gość dowód os.

Jaki wniosek potrxebny do wyrobienia d.o? Tako sam jak dla dorosłych jest formularz?

Gość dokładnie tak
formularz jest taki sam tylko rodzice musza sie podpisac na nim

Gość dowód os.
chciałam wydrukowc sobie z internetu i jutro pojsc załatwic, ale nie wiem jaki to wniosek...

Gość marynika_81
i jeszcze musisz dostarczyc akt urodzenia, jeśli w innym usc było rejestrowane dziecko a pomiędzy usc nie ma komunikacji.

a można w ogóle??? myślałam, że tylko paszport kiedyś dowód był dopiero od 14 lat a i to tymczasowy

Gość Kiedyś kiedyś
Rafinka, ale kiedyś dzieci były wpisywane do dowodu rodziców, teraz nie ma takiej możliwości.

Gość bukaa
A nie lepiej zrobić paszport zamiast dowodu? Wtedy można podróżować także poza Unią.

Gość rhgt
jak masz juz swoj paszport to popros o wpisanie dziecka do niego :) mialam tak robione :) i teraz tez musze zrobic bo mi sie waznosc skonczyla :)

Gość Kiedyś kiedyś
Amaleta potrzeba. Dziecko musi mieć jakiś dokument potwierdzający tożsamośc. Inaczej możemy narazić się na nieprzyjemności np. oskarżenie o uprowadzenie dziecka.

Gość już nie wpisują dzieci
do paszportu, pytałam dzisiaj o to i nic z tego. Trzeba wyrobic dziecku osobno jak i dowód tak i paszport. A w unni jest potrzebny dowod bo musisz miec jakis papier na to ze owe dziecko to twoje dziecko i musi to byc dokument ze zdjęciem i do 13 r ż dziecka taki wniosek musi podpisac oboje rodziców.

Gość rhgt
aaa to lipa, wlasnie zawsze mnie zastanawialo to jak latwo mozna przekroczyc granice z dzieckiem :) przeciez tam nie bylo zadnej foto . Moze to i dobrze ze zlikwidowali chociaz z drugiej strony mialam latwiej :)