Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prototyp 21

Zakładanie soczewek a delikatna skóra pod oczami

Polecane posty

Gość Prototyp 21

Mam pytanie do Pań, które od dłuższego czasu stosują soczewki kontaktowe. Podczas ich zakładania i zdejmowania skóra pod oczami jest dość intensywnie rozciągana. Czy można to jakoś ograniczyć? Czy po dłuższym stosowaniu nie pojawiają sie na skórze zmarszczki,"pajączki". Jak sobie z tym radzicie?

nosze spoczewki od ho ho nie wiem ile to juz lat i nie zauważyłam niczego takiego staram sie nie ciągnąć skóry naokolo oczu tylko wytrzeszczam oko i zsuwam soczewke no chyba ze malpa sprawia jakies pro9blemy wtedy trzeba sie nagimnastykować kurza lapki mam - mysle ze po czeski do ich powstawania przyczynia sie to, ze noszenie soczewke powoduje wysychanie oka i - przynajmniej u mnie - swietlowstret i musze czessciej mrugac i mrużyć oczy

Haris ;) polecam krople HyloCare- świetne dla osób noszących soczewki :) Pracuję ok 8-10 godzin dziennie przy kompie, w klimatyzowanym pomieszczeniu ;) więc oczywiście moje oczy wołały o litość; okulistka poleciła mi wyżej wspomniane krople jako antidotum i miała rację. Są rewelacyjne, zapewniają długotrwałe nawilżenie i komfort:)

Gość ja zakładam i ściągam
bez napinania skóry, palec i gotowe.