Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euro2008.

Czy mycie głowy w zimnej wodzie jest zdrowe???

Polecane posty

Gość euro2008.

j/w

Gość euro2008.
prosze napiszcie,

Gość euro2008.
w calym miescie nie ma cieplej wody a ja musze wymyc glowe

Gość ja pierdykam
trudno mi powiedziec czy to jest zdrowe, ale mysle sobie, ze jesli sie nie przeziebisz przez cos takiego, to chyba nie zaszkodzi no i powiem Ci cos jeszcze - mycie wlosow w zimnej wodzie rewelacyjnie je nablyszcza!

Gość ja pierdykam
kurde, no to zagrzej sobie troche wody w garnku!

Gość euro2008.
ja amm dlugie wlosy i niewygodnie bedzie mi myc w garnku a miske mam tylko taka gdzie myje psa wiec tam na pewno nie wloze glowy:(

Gość konewka pospolita
oczywiscie ze jest zdrowe ! zimna woda fantastycznie poprawia krążenie i dba o dobre ukrwienie organizmu. uwazaj tylko by nie stac z mokra głową na wietrze badz przeciagu (ale to tez obojetne czy myje sie w cieplej czy zimnej ;) )

Gość ja pierdykam
ech... kobito...! wez zagrzej te wode w garnku, pojdz z tym garem nad wanne do lazienki, polej woda (kubkiem) wlosy, wyszamponuj, splucz znow wlosy za pomoca kubka! wielka filozofia? jakies pytania?

Gość całkowicie czarny kot
spłukanie jest dobre, ale mycie... zimna woda nie rozpuszcza tłuszczu, a o to przeciez w myciu włosów chodzi :-)

Gość To Twoja stara i jej rodzina
jaki tłuszcz ?? chyba ze ktos natłuszcza se wlosy oliwka albo z miesiac ich nie myl :O

Gość całkowicie czarny kot
odżywka, pianka, jedwab jest po czym myć włosy

Gość skjdnkjnkvj
Ja kiedyś przed szkołą dziennie myłam głowę w zimnej wodzie. Teraz też myję jak nie chce mi się w czajniku podgrzać. Niestety nie mam w ogóle ciepłej wody, jedynie jak napalę w piecu. :( Twarz w zimnej, ciało też. Przyzwyczaiłam się już i nie robi mi różnicy ciepła woda czy zimna. Ale jak chodziłam do szkoły to często miałam katar z krwią, normalnie krew mi schodziła z zatok. :(

Gość FryzjerkaiVizazystka
Czy mycie glowy w zimnej wodzie jest zdrowe? Jasne, ze jest zdrowe, ale raczej nie nazbyt przyjemne i niezbyt mile, bo zimna woda jest zimna! brrr, a zatem to minusy mycia glowy w zimnej wodzie. (mala wskazowka:Jesli wlaczysz kran na slaby prad wody, nie bedzie ona lodowata, woda w rurach, obojetnie, czy to w budynku mieszkaniowym typu blok, czy tez w dokmu, woda, nie bedzie jeszcze taka lodowata, gdyz jej obieg, a wiec ruch, powoduje jej samoistne podgrzanie (prawo fizyki=ruch+masa). A zatem w rurach pierwsze pare litrow wody, bedzie cieplejsze, co z kolei spowoduje to, ze pierwsza woda plynaca z kranu bedzie letnia, nawet jeszcze w pazdzierniku. Jesli bedzie plynac z kranu slabym strumieniem, to mozna bedzie umyc glowe taka wlasnie letnia woda. W jakiej wodzie prawidlowo powinno sie myc wlosy? Wlosow nie myje sie w garacej, czy bardzo cieplej wodzie, co wlasnie niektorzy jednak bardzo czesto robia. Wlosy powinno sie myc w ''lekko cieplej'', a wlasnie nawet typowo letniej wodzie.(*dla tych ktorzy nie wiedza- letna woda, czyli, taka jaka jest woda latem, w rzece, czy w jeziorze). Jak myc wlosy i skore glowy? Podczas mycia, zaleca sie masowac, kladac nacisk na skore glowy, a nie na same wlosy. Wlosow NIE GNIECIEMY! Myjemy skore glowy, gdzy to skora jest brudna, gdyz to skora glowy wydziela loj, przez co tez wlasnie przetluszcza i brudzi cala skore glowy i wlosy. WAZNE- MYJEMY SKORE GLOWY! NIE TARGAMY NIE UNIE UGNIATAMY WLSOW! Skore glowy masujemy i masujac okreznymi ********* myjemy. Zalecane jest mysc glowe 1 raz, a jesli glowa jest mocna zabrudzona, 2 razy. Co robic po umyciu wlosow? Za to po myciu glowy w letniej wodzie, ostatnie plukanie robimy zimna woda, zamyka luski wlosa, poprawia krazenie skory glowy i nablyszcza wlosy. Na koniec mozna tez dodac, do zatkania porow, 1 mala lyzczeke octu jablkowego na litr wody. Moze byc nawet pol lyzczeki. (lyzeczka- tkzw.do herbaty). Zabieg mycia glowy, to rowniez czynnosc, ktora otwiera luski wlosowe, dlatego takie zakwaszenie, jest bardzo dobre do zamkniecia sie tych lusek, co tez powoduje nadanie blasku wlosom. Jest to rowniez bardzo zdrowe. UWAGA: WSZYSTKO W UMIARZE. NIE PRZESADZAC Z ILOSCIA OCTU! Jestes zadowolony z porady? Pozdrawiam

Specyfiki typu szampon, odżywka powinno się spłukiwać ciepłą wodą żeby dokładnie to wszystko zmyć. Na sam koniec może być woda zimniejsza żeby ładnie pozamykać łuski ale już ktoś o tym wspomniał z resztą.