Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalala.....

czy wliczacie alimenty z Polski do dochodu w Anglii? Proszę napiszcie...

Polecane posty

Gość lalalala.....

czy alimenty z Polski wlicza się do dochodu w Anglii? Bardzo proszę o pomoc,to taka nietypowa sytuacja.

Gość lalalala.....
w Polsce ani rodzinne ani alimenty nie wchodziły do dochodu-więc stąd moje pytanie to dlaczego nie wliczamy do dochodu CHB?

zazwyczaj na danym formularzu jest napisane, ze musisz uwzglednic alimenty, albo ze nie musisz. jezeli nie ma tego na formularzu, to w przewodniku wypelniania formularzu. Ewentualnie skontaktuj sie z lokalnym Citizen Advice Bureauto Ci doradza.

Gość abaabi
lalalala zależy,bo np.do Housing Benefit,CHB jest wliczany..więc zależy do czego ten dochód musisz wykazac....

Gość lalalala.....
do CTC i WTC .Przysłali mi,że mam napisać dochód za zeszły rok rozliczeniowy 2006-7, nie pracowałam tylko mam alimenty w Polsce.

Gość abaabi
Z tego co pamietam to w formularzu jest zapytanie o dochod z tytulu socjalnego i rodzinnego i myślę,ze właśnie o tego rodzaju dodatki im chodzi. Musisz np.poinformować ich jeżeli brałaś rodzinne w Polsce.. Ja na twoim miejscu napisalabym o tych alimentach,bo jezeli sie okaze,ze powinnas je uwzglednic a nie zrobilas tego,to mozesz wiecej stracic niz zyskac... Jezeli jednak,nie mają one znaczenia przy przyznawaniu tych taxow,to poprostu nie wezmą ich pod uwage... Pozdrawiam

Gość lalalala...
dziękuję za pomoc:-)

Gość abaabi
Proszę bardzo.... :-))) Pozdrawiam.

Gość lalalala....

Gość lalalala....
ok.a mam jeszcze pytanko. Chodzi w dalszym ciągu o rozliczenie dochodu do CTC i WTC. Jeśli przed przyjazdem otrzymywałam rodzinne i zrezygnowałam to też należy uwzględnić w dochodzie? Wysyłałam im z pierwszym wnioskiem wypowiedzenie z zasiłku rodzinnego w Polsce -przetłumaczone. Dziwne jest,bo to nie jest opodatkowane jak i alimenty i ciężko określić jak wpisać sumę brutto. Jeśli mój M. wpisuje sumę brutto zarobków-to ja też powinnam tak wpisać i to mnie zastanawia. Jeśli się mylę to proszę podpowiedzcie.

Gość abaabi
Ja wpisalam dokladna date kiedy przestalam pobierac zasilek w Polsce i sume w przyblizeniu,czyli ok. wtedy 7L miesiecznie...

Gość abaabi
lala...może tam zadzwoń i wypytaj wszystkiego,skoro masz tyle wątpliwości... Ja wykazałabym dochod osobno a osobno dodatki rodzinne i alimentacyjne osobno.. Pozdrawiam

Gość lalalala....
dziękuję za zainteresowanie:-) czy może ktoś ma taką sytuację i wie jak wybrnąć? nie chcę tam dzwonić,bo mój angielski daje wiele do życzenia-jeszcze sie uczę:-P

Gość lllllllllllllillllllllllllllll
a co zrobic jesli masz zasadzone alimenty w polsce a na oczy ich nie widzialas bo komornik ich sciagnac nie moze mimo ze masz papierek z sadu co wtedy...

Gość lalalala....
no i własnie nie widziałam ich na oczy przez 4 lata,dopiero od stycznia płaci szanowny.......:-(