Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzynka00

LUTON I OKOLICE

Polecane posty

Gość Katarzynka00

Hej czy jest ktos z Luton? Idzie lato a ja i maz bedziemy siedziec tutaj, nie lecimy do Polski. A czas trzeba jakos sobie zorganizowac. Pomyslalam, ze moze pozwiedzamy co nieco... Jestesmy tu krotko i nie znamy wielu miejsc... Moze poradzicie co mozna zwiedzic w okolicy? Ja na razie mam na mysli tylko St. Albans. Podobno piekne ruiny tam sa :) Bede wdzieczna za podpowiedzi :)

Gość Katarzynka00
halo

Gość Ywettta
ruiny jak ruiny ale w St.Albans jest piekna Katedra :) No i jest to bardzo stare miasteczko -podobno jedno z najstarszych w Anglii :)

Gość Katarzynka00
a slyszlalam ze niby najstarsze :) fajnie, mam blisko wiec zapowiada sie niezla wycieczka mieszkasz tam moze?

Gość Ywettta
Mieszkam w Watford - niedaleko :)

Gość Katarzynka00
wybieramy sie w koncu do St.Albans za ok 3 tygodnie, na rocznice slubu gdzies czytalam ze rynek tam przyjezdza w niedziele :) a w Watford jest cos fajnego do zobaczenia? Duzo Polakow?

Gość Ywettta
My do st.Albans jezdzimy na targ w soboty i chyba w srody tez jest .jest przy glownej trasie na Watford .. Polakow jest w Watford duzo.i mamy fajne centrum handlowe harlequin:)tez jest co zobaczyc.

Gość Katarzynka00
Kurcze myslalam ze w niedziele targ, dobrze ze sie nie wybralismy od tak bez sprawdzenia :) :D to bysmy sie obkupili.... :D My mamy centrum Arndale, spoko jest. Teraz sie przyzwyczailam ale jak pierwszy raz tam weszlam to zawal - w porownaniu z Trojmiejskimi centrami to jest ogromne :) na poczatku nie wiedzialam w ktora strone isc a byliscie w centrum w Milton? Podobno to najwieksze w UK... bylam tam, potrzeba okolo 4h na przejscie go i wchodzenie do sklepow

Gość Ywettta
Bylam na Brent cross, tez olbrzymie.a w Luton tylko na lotnisku:)do watford mozna sie dostac 321 bus arriva i jedzie z lotniska do samego town center.

Gość Katarzynka00
dzieki :) a w ogole to zamowilismy sobie z mezem bilety na Ryanair (na pazdziernik) do Dublina, kosztowaly nas cale 4p :D w 2 strony 2 osoby :D z podatkami, z wszystkim... nie chcesz sie wybrac :D

Gość Ywettta
:) Swietnie, Ogladalam wlasnie stronke ryanaira :) rzeczywiscie taniocha!!# Chyba sobie polatamy po swiecie :) wczoraj bylam w St.Albans , samochodem nie radze w dzien targowy , nie ma gdzie zaparkowac :O

Gość Ywettta
aaa Milton ponoc namlodsze miasto w UK ..chyba niecale 30 lat..nie ma wogole zabytkow :D

Gość hej ja z watford
a z LUTON 123 jedzie przez St.Albans. targ jest w srody i soboty.Katedra do zwiedzania codzienni i park Verulamium rzymskie pozostalosci mury i ruiny teatru...

Gość ty z Watford
moze sie zalapiesz do Eastenders....

Gość ja z Watford
East enders to chyba w Borechmwood kreca. w sumie moge sie zalapac na Bonda 007 w Levesden studios- blizej mam :)

Gość ty z Watford
kilka scen bylo nakreconych w Watford, ale dawniej :)