Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiziak150

Czy wszystkie robiłyście w ciąży badanie na obecność PACIORKOWCÓW z grupy B???

Polecane posty

Gość karolina8282
do maggi1982 pytam sie dokladnie o to badanie bo w laboratorium to dokładnie nazywa sie wymaz z kanału szyjki macicy ( jest tez wymaz z pochwy ) a nie ma takiego badania ktore sie nazywa wymaz na obecnosc paciorkowcow grupy b ? Mam nadzieje ze badanie ktore zrobiłam wykaze ewentualne zagrozenie paciorkowcami jesli jestem nosicielką . Inne badania jakie miałam to cytologia ( tez pobierany wymaz ) oraz z krwi na obecnosc zółtaczki oraz kiły . Moze mam złe informacje dlatego mecze Ci tymi pytaniami i bardzo prosze o odpowiedz bo zdrowie dzidziusia jest dla mnie najwazniejsze . Jak bedzie trzeba to zrobie jeszcze inne badania , a termin mam juz na 21 czerwca .

Dzisiaj np. miałam wymaz z pochwy(bad.mykol.), wymaz z pochwy (bad.bakter.), wymaz z kanału szyjki macicy (bad.bakter.), wymaz z kanału szyjki macicy ( bad.mykol.). W ciąży miałam tylko te z pochwy.

Gość fiziak150
bywalec---------> widziałam Twój topik:) bardzo dobrze, że go założyłeś:) wyobraź sobie, że gdy spytałam tę moją koleżankę czy robiła sobie badanie na toxo (chciałam wiedzieć czy przechodziła tę chorobę, bo planuje niedługo drugie dziecko), to odpowiedziała mi, że ona nie dotyka zwierząt:O dla mnie to był szok, że można być w tak głębokiej niewiedzy i okazuje się, że ja, która jestem pierwszy raz w ciąży wiem więcej o tym stanie niż ona, a przecież to kumpela, która rodziła miałą być dla mnie źródłem wiedzy przekonałam się, że jak sama nie zdabam, to nikt za mnie tego nie zrobi;) a cytologię robiłam na miesiąc przed zajściem w ciążę i szok - I grupa:D

Gość karolina8282
do maggi 1982 ja miałam dokładnie wymaz z kanału szyjki macicy ( badanie bakteriologiczne ) i z takiego badanie wyjdzie ewentualnie czy jestem nosicielka tego pacicorkowca grupy b tak ?

Sądze, że tak chcociaż nie chcę mówić na 100%, bo przecież tak naprawdę nie znam się na tym. Aczkolwiek na chłopskim rozum to wydaje mi się, że tak.

Gość karolina8282
dziekuje Ci maggi za informacje

karolina 8282 najlepiej to zadzwon do lekarza lub do punktu pobran i zapytaj. Tam udzielą Ci konkretnej odpowiedzi. Pozdrawiam Was i uciekam coś zjeść.

Gość gość
Ja robiłam w 34 tygodniu ciąży.Płaciłam 35 zł i wynik wyszedł ujemny.

Gość gość
dziewczyny upominać się o to badanie jak wam gin nie zleci! moja nic na ten temat nie mówiła, dopiero jak powiedzieli mi w szpitalu żeby zrobić przed porodem to biegiem robiłam badanie! i to w ostatniej chwili bo w 38 tyg a wynik dostanę jak wypadnie mi teraz 39. a moja gin mówi że planowała to badanie ale później. czyli kiedy? chyba w 40tygodniu jakbym miała już rodzic? tylko teraz czytam że pobiera się wymaz również z o***tu a mnie pobrała tylko z pochwy. ale miejmy nadzieję.i że to wystarczy