Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ja dobrze robie

jak odejść z rodzinnej firmy z pracy?

Polecane posty

Gość czy ja dobrze robie

sprawa wygląda tak, mamy w rodzinie dobrze działająca firmę pracowałam w niej do tej pory 5lat, chcę odejść.... jak to zrobić bez uszczerbku dla relacji w rodzinie? czy ja w ogóle dobrze robie- bo czuje, niechęć do mojej decyzji ze strony rodziny....

rodzinne firmy sa do dupy .......odejdz normalnie jak sie odchodzi z pracy ...uprzedzajac

Gość Pauliny wielbicielka
powiedz ze idziesz na przeszpiegi do konkurencji :) to sie uciesza :)

Gość czy ja dobrze robie
niby normalnie, ale nie chcę wszystkich skłócić a czuję już tą ciężką atmosfre .... uprzedziłam prawie rok wcześniej że mam taki zamiar, ale teraz kiedy zaczyna się sezon, wiem, że wszyscy liczą, że zostanę....

Gość czy ja dobrze robie
wlasnie z tą konkurencją to tez trochę do dupy, bo kto mnie teraz zatrudni wiedząc, że cała moja rodzina to jego "konkurencja" ....eh dlatego mam tyle obaw, ale z drugiej strony mam dosyć- niby spółka, a ja nawet zatrudniona nie jestem, do nich przychodzą klienci- biuro u nich, a ja mam być tylko od czarnej roboty i na każde zawołanie....

Gość czy ja dobrze robie
niby dałam się w robić, ale z drugiej strony to mi wiele pomogło, po zaczęłam z niemi współpracować, kiedy miałam malutkie dziecko - wtedy były ciężkie czasy i żadnej pracy bym na pewno nie dostała z dzieckiem na ręku i niedokończonymi studiami..... za to jestem im wdzięczna, ale też zawsze robiłam wszystko jak najlepiej - ba moge sie nawet pochwalić, że bardzo przyczyniłam się do rozwoju tej firmy.... a teraz czuję że musze iść dalej, ale widzę, że im to strasznie nie pasuje, jak ich przekonać?

Gość czy ja dobrze robie
help! znowu dzwonili..... czy im nie pomogę, kurde potrafią podejść człowieka, najgorsze, że mój mąż jakby jest po ich stronie.... czyli też przekazuje te propozycje i prośby ..... a ja mam sentyment cholera, no i kasa też by się przydała, ale z drugie strony wiem, że jak ciągle będę ulegać, to nigdy nie pójdę do przodu.... napiszcie coś.... a może oni mają rację?

Gość uuuuuuuuuuuuuup

Gość ja pierdykam
podstawowe pytanie - dlaczego chcesz zrezygnowac z pracy w rodzinnej firmie? pozniej wyraze swoje zdanie

Gość Dlaczego chcesz
zmienic prace ? To istotne wg mnie, a poza tym czy masz inną ?

ile zarabiasz? co robisz? po ile godzinn dziennie pracujesz? masz jaaks umowe? pewnie nie, chcesz wiecej lat stracic? poszukaj czegos nowego i zwolnij sie

Cześć podłączam się do pytania , ponieważ już pracuje w tej firmie 10 lat i do tej pory nie przeszło mi przez myśl że dojdzie do tego że będę chciał się zwolnić z rodzinnej firmy , zrobiłem uprawnienia które pozwolą mi zarobić więcej w innej firmie i bardziej się rozwinąć i właśnie na tym mi zależy bo mam swoją rodzinkę którą muszę utrzymać a przez te lata zarabiałem 2000 zł ( kierowca zawodowy ). W obecnej firmie panują złe relacje między pracownikami ( rodzina ). Także proszę o wyrozumiałość bo muszę mieć konkretne odpowiedzi i konkretnie przedstawić szefowi i żeby nikt z rodziny za to nie był później wrogo nastawionym do mnie. Pozdrawiam

Gość gość
17.15 Masz prawo przejść do lepszej pracy, lepiej zarabiać, zapewniać lepszy byt swojej rodzinie. Wrogie nastawienie wynika ze złości na utratę dobrego pracownika, ale za to niskokosztowego. Życzę szczęścia i pozdrawiam.

Gość gość
To wrogie nastawienie z czasem minie, i wszystko wróci do normy.