Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ......bojazliwa.....

tampony

Polecane posty

Gość ......bojazliwa.....

Hej! Mam 14 lat i chciałabym zacząc używac tamponów i tu jest problem. Boje sie ze jesli zaczne je uzywac to cos mi sie stanie, a z podpaska zle sie czuje(mam wrazenie ze zaraz mi przeciezknie, musze sobie duzo rzeczy odpuszczac). Niedługo jade na obóz sportowy i w tym czasie mam dostac okres. Mam do was pare pytan, prosze o odp.: 1. Czy tampony sa napewno bezpieczne? 2.Jakie sa najlepsze?(prosze podac firme, z aplikatorem czy bez?) 3. Moge je zaczac używac chociaz niedawno zaczelam miesiaczkowac(od wakacji 2007 r.)? 4. Jak je używac?

Tak tampony sa bezpieczne i dobrze sie je \"nosi\" ja uzywam tylko firmy OB wg mnie sa najlepsze :) pamietaj zeby dostosowac rozmiar. w twoim przypadku to mini lub normal (najlepiej od tych zaczynac pozniej sama zdecydujesz) Oczywiscie ze mozesz je uzywac, nawet jak jestes dziewicaa jak je uzywac?? jak kupisz to masz ulotke jak uzywac

hmmm nie wiem czy poleca sie w wieku 14 lat tampony ale pamietaj jesli sie zdecydujesz a sie z nim zle poczujesz to natychmiast wyjmuj lepiej sie przemeczyc 2 dni z podpaskami i dosc mocnym krwawieniem niz miec ZWT

najlepsze tampony (przynajmniej dla mnie) to Tampax. sa z aplikatorem i sa \'wygodne\'. na poczatku lepjej stosowac z aplikatorem, gdyz latwiej bedzie ci tampon zaaplikowac.