Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość możliwe or not

CZY TO MOZLIWE ZE TO JEST SPOWODOWANE ALERGIĄ?

Polecane posty

Gość możliwe or not

W tamtym roku pojechałam na wycieczke do Warszawy był czerwiec, nie pamietam już który - pamietam ze miałam katar, nie taki zwykły za nic nie dał się wysmarkac (Wycieczka była na 3 dni!), miałam krople takiemałe niebieskie, nic nie pomagało. I z dnia na dzien coraz bardziej bolało mnie gardło, trzeciego dnia to prawie w ogóle nie mogłam mówic - myslałam sobie to przez ten basen. Wróciłam do domu, od razu do alergologa zrobił mi testy okazało sie ze mam alergie na trawy.. I w tym roku akcja sie powtarza - znowu nie moge mówic! 37,7 stopni miałam wczoraj. I tak się zastanawiam czy to mozliwe ze to przez alergie? Bo to chyba niemozliwe zeby w tym samym okresie maj-czerwiec, znowu niemogła mówic. Co myslicie?

Gość możliwe or not
teraz to już za pózno na odczulanie... Ty też masz to z gardlem?

u mnie zaczyna się od kataru, poźniej ból gardła i ból zatok, ja to mam silne uczulenie na sierść zwierzaków niedawno kupiłam sobie jakieś tabletki na laergię w aptece i pomogło u nas w rodzinie jest dużo alergików, dzieciaki mojej siostry to mają nawet inchalatory i tez sporo chorują

kochani .. mozliwe , alergia , to nie tylko skóra i katar , ale równiez gardło ! musicie łykac tabletki , mozna je kupc bez recepty , ale sa drogie ! lepiej iśc do lekarza i przepisze cos .. alertek , zyrtek .. alermet .. czy cos w tym stylu .. nie mam czasu teraz sprawdzać jak to sie pisze , ale coś takiego ! Zdrowia zyczę ! powodzenia!:))

Gość możliwe or not
a jakie tabletki? ja to miałam już alero, teraz mam jeszcze cos innego.. nic nie działa.

Na alergię przetestowałem... Allertec WZF - 7 tabletek, ok. 9 zł (1 tabl. dziennie) Alerzina - 10 tabletek, 8,50 zł (1 tabl. dziennie) Zyrtec-D - 14 tabl., ok. 18 zł (2 tabl. dziennie) Wszystkie równie bardzo skuteczne, wszelkie objawy znikają po 1-2 h :) Jest natomiast jeden minus. To chyba dość silne leki, bo mocno podrażniają gardło, błony śluzowe i wyraźnie osłabiają organizm, który staje się podatny na wszelkie infekcje. Konieczne zatem jest łykanie równocześnie czegoś na wzmocnienie, jakieś witaminki itp. Ja biorę takie tabletki musujące Calcium-C rozpuszczane w wodzie - 10 szt. ok. 3-4 zł (1 na dzień) i jest ok.

Alergię można zneutralizować szczepionką: sezonową albo całoroczną. Ale trzeba przyjmować zastrzyki regularnie przez 5 lat. Potem jest spokój na minumum kolejne 5 lat. Już podczas brania szczepionki, uczulenie sie zmniejsza aż do zupełnego zaniku. Nie trzeba więc już brać leków objawowych.