Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Annna

escapelle przy pominiętej pigułce

Polecane posty

Dziewczęta czy któraś z Was brała escapelle po zapomnianej tabletce? moja zapomniana tabletka była pierwszą z trzeciego tygodnia. w tym dniu zdarzył się stusunek, to był piątek, więc escapelle wzięłam dopiero po 67 h :(:( lekarka kazała mi dokończyć opakowanie i zrobić normalnie przerwę. W ulotce jest natomiast napisane, żeby nie robić przerwy. Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia? strasznie się boję

Gość dziewczynaaaaaaaaaaaa
nie wiem jakie tabletki bierzesz, ale na moich (yasminelle) jest napisane, ze jak sie zapomni wziąć w 3. tygodniu, to albo należy dokończyć opakowanie i nie robić przerwy, albo natychmiast przerwać przyjmowanie tabletek z blistra, zrobić przerwę nie dłuższa niż 7 dni wliczając pominiętą tabletkę, i rozpocząć przyjmowanie tabletek z nowego blistra, ale nie ma tam mowy o środkach \"po\". W ogóle wydaje mi się, ze nie potrzebnie to brałaś, to może Ci strasznie \"namieszać\" w organizmie. Chociaż z drugiej strony, nie jestem lekarzem i się mogę mylić. Myślę, że powinnaś posłuchać swojej pani doktor :)

dziękuję za odpowiedź:) biorę Yasminelle. Jest tam napisane,przy pominięciu tabletki w trzecim tygodniu, że albo należy zrobić natychmiast przerwę - pierwszy dzień przerwy to dzień, w którym zapomniało się tabletki albo dokończyć opakowanie i bez robienia przerwy wziąć następne. Escapelle wzięłam, poniewaz lekarz stwierdzil, że stosunek w dniu pominiętej tabletki niestety może skończyć się ciążą. Na to nie mogę sobie teraz pozwolić, bardzo się denerwuję i bardzo się boję. Jak duże może być w takiej sytuacji ryzyko zajścia w ciążę?

Gość dziewczynaaaaaaaaaaaa
nie wiem, ale wydaje mi sie, że bardzo małe. Po pierwsze, bierzesz tabletki, a sam ten fakt zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia ciąży, a po drugie escapelle :) myślę, że nie masz za dużych powodów do obaw. Ja kiedyś brałam tabletkę po (ale inna- postinor duo), byłam w środku cyklu, nie brałam tabletek i nie zaszłam w ciążę :)

dziękuje serdecznie za podniesienie mnie na duchu:-* umieram z nerwów. Szczególnie, że escapelle wzięłam późno - dopiero w 67 h, bo w czasie weekendu nie mogłam znaleźć lekarza, który wystawiłby receptę

Gość anuuunia 777
podobnie jak ty nie wzielam 15 tabletki z opakowania..i wzielam escapelle po 71 godz! gin mi kazala dokonczyc opakowanie i zrobic przerwe.w przerwie dostalam krwawienia wszystko ok. tylko nie wiem teraz od kiedy jestem zabezpieczona przed ciaza.. moja gin powiedziala ze przez 7 dni od zapomnienia powinnam sie zabezpieczac..czyli w takim razie juz od rozpoczecia przerwy nie ma koniecznosci stosowania dodakowej anty?