Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smartmamamama

POMOCY! Problem rodzinny!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość smartmamamama

Słuchajcie mam problem. Moja babcia doprowadza mnie do szału. Pracuję w domu, w którym mieszkamy ja, mama i babcia. Mama pracuje do 17. Od samego rana babcia woła moją mamę, żeby do niej przyszła i posiedziała. Robi to gdy moja mama jest już w pracy. Przeważnie wołanie zaczyna się od 7.30 i trwa do 9.00. Potem wstaję i jak zobaczy już że nie śpię to jest Przyjdz tu do mnie, więc idę, chciałam żebyś coś zrobiła ale nie mogę sobie przypomnieć co. Idź już.... Tak jest z 10 razy, dopóki isę nie wkurzę i powiem że nie mam zamiaru z nią siedzieć. Gazet nie czyta, tv nie chce, każdy ma przy niej siedzieć! Nie pójdzie do toalety sama, do pampersa nie chce, więc sika na podłogę. Smród jest nie do wytrzymania! Godzina 17 mama przychodzi z pracy i zaczyna się horror. Trzeba siedzieć przy babci, bo zbliża się wieczor, a ją to tylko wszyscy chcą gwałcić i mordować :/ Płacze jak zostaje sama, albo wprost skomli! Nie można nawet zejść na parter i pozmywać, bo jest jeden wyk. Dochodzi do tego, ze sama kilka razy spadła z wózka, jak tylko zeszłyśmy na obiad, bo straszyła, ze jak jest sama to traci równowagę. Nie słchałyśmy jej i jak wyszłyśmy to spadła. Robi cuda... Nie mam już sily, serio.... Może byłyście w podobnej sytuacji, czy coś skutkuje? Mamy olać jej prośby? Ja już sama nie wiem :/

Gość Aga jaggga
A nie myślałyście, żeby oddać babcię do domu starców, albo dpsu ?

no mi sie wydaje, ze babci to już raczej nie zmienicie i nie da sie wytłumaczyć jej że robi źle pozostaje życzyc cierpliwości

Gość oczywiscieeeeeeeeeeeeeeeeeee
to sprowadzcie ja na dol zawsze bedzie sobie mogla posiedziec na podworku

Gość smartmamamama
nie, na pewno nie. Musimy sobie dać radę, ale nie wem jak. MOże jakieś tabletki pomogą, cokolwiek? coś na uspokojenie? Chociaż osoba, która by wymyślila tabletki na niemarudzenie :) byłaby milionerem chyba

Gość ergth
starzy ludzie tak mają przed śmiercią, że boją się być sami!!! nie możesz tego uszanować??? przecież ona i tak niedługo umrze, bo jest stara!!! zrób to dla niej i posiedź trochę z nią/// nie widzisz, żr to wołanie o pomoc??? ona nie chce, żebyś coś dla niej zrobiła tylko, zebyś z nią posiedziała trochę po prostu... nie możesz tego uszanować???

Gość istnieje duze
prawdopodobienstwo, ze Ty tez tak sie bedziesz zachowywac na starosc, jak dozyjesz... Nikt nie mowil, ze starosc jest przyjemna :(

Gość smartmamamama
babcia jeździ na wózku, nie zejdzie na dwór, nie chce nic robić. Nie rusza nawet nogą :( może, ale chyba już z lenistwa nie chce. Woła mnie żebym podciągnęła jej kocyk, bo leży końcówka na podłodze, takie banalne rzeczy....

Gość jezeli robi tylko
to co napisalas to wierz mi - naprawde to aniol! Nie jest uciazliwa wcale... To nic w porownaniu z moja babcia - ktora byla jaka byla przez cale zycie :O Naprawde inni maja gorzej ;)

Gość smartmamamama
Wiesz co jak to rozumiem, ale siedzi cały dzień ze mną w pokoju. Wyjście do łazienki, prysznic, cokolwiek to jest horror. Wyk, płacz i lament. To nie jest dla mnie normalne, ze wychodząc do kibla na 5 minut babcia w rozpaczy rzuca się z krzesła!

Gość jezeli robi tylko
sama sobie moze podciagnac ten kocyk... Nie wola Cie dlatego, ze kocyk spadl tylko dlatego, ze nie chce byc sama... No naprawde, az mi oczy zaszly lzami :( Troche serca kobieto! :(

Gość jezeli robi tylko
byc w pokoju, a byc z nia to zupelnie dwie inne sprawy ;)

Gość ergth
ale z Cieie egoistka, jak Ty też kiedyś będziesz jeździć na wóźku to życzę Ci, żeby Twoje wnuki też traktowały Cię jak problem i użalały się na Ciebie obcym ludzi!!! a Ty chciałabyś być uzmiemiona na górze cały dzień, siedzieć sama??? a jak ktoś już przyjedzie to z wleką łaską???? myślisz, że ona tego nei widzi??? na pewno jest jej przykro!! wstyd za taką wnuczkę!!!

Gość smartmamamama
:) pociaeszyłaś mnie :) u mnie z babcią zawsze były problemy. Chodziła w nocy po pokojach, sparwdzała np o 24.00 czy my tylko śpimy czy czasami w ubraniach nie leżymy i nie czekamy na to, żeby sobie umknąć z domu jak zaśnie... całe życie wmawiała sobie, ze ją wszyscy okradają, bo włożyła do szafy liliową sukienkę, a po 20 latach ją wyciągnęła i była zła, ze ją podmienili, bo jest teraz szara. Takie głupie rzeczy, ale to jest mega wkurzające...

ja mam ndzieje że gdy sie zestarzeje nie bede nikomu przeszkadzać i nie zdziwaczej , i jeszcze jedno że wychowam na tyle dobrze dzieci że jakos żniosą moją starość i moje dziwadztwa, do autorki życzę ci i rodzinie wiecej cierpliwości przeciesz to spotka każdego, a z lekarstwami to glupi pomysł

Gość smartmamamama
ja Ci życzę za to, żebyś nie miała takiego probleu. Mam nadzieję, że ktoś bedzie ci wylewał basen z sikami na dywan, bo rozmawiasz przez telefon a nie interesujesz się kochaną babcią :) będziesz to znosić przez 7 lat, bo tyle to się już dzieje z uśmiechem na ustach i będziesz sobie powtarzać, że przecież też możesz tak wyglądać :) MILUTKO

Gość ergth
no bo wam nie ufa i czuje, że jest dla was problemem!! dlatego ma takie schizy?!!!!!

Gość jezeli robi tylko
moja mama znosila to dluzej :) A inni maja jeszcze gorzej, wiec naprawde... nie narzekaj... Mysle, ze lepiej bedzie dla babci jak ja oddacie do zakladu opieki :( niebo-piekło ---> Kazdy ma nadzieje... Ale zycie bywa zlosliwe :/

Gość Jeju dizewczynooo
współczuję ci, masz przerąbane. a babcie trzeba wychować.... nie mozesz leciec na kazdy jej chory atak histerii, masz prawo do intymnosci, aby isc spokojnie do kibla na siusiu czy pod prysznic. masz prawo by posiedzieć sama poczytac ksiazke, spotkac si ez przyjaciółmi. nie marnuj młodosci! co do babci to specjalista by sie przydał. Moze przepisze jakies leki . z tego co piszesz to babcia od wieluu lat była maniaczką i teraz bedzie gorzej, dlatego leki, leki i jeszcze raz leki. najlepiej jakies antydepresanty czy uspokajające. bez leków ani rusz. jak nie chce isc do lekarza, to sprowadz lekarza prywatnie. na to wydaj pieniądze bo efekt bedzie.

Gość smartmamamama
babcia nie chodzi od 7 lat, od ponad 20 nie wyszła z domu! Nawet do sklepu, do braci, na pogrzeb męża, nigdzie!!!!!!!!!! Boi się wszystkiego. Do ergth: każdy jest egoistką, ty też byś nią była! Należy się szacunek drugiej osobie, ale to ma dotyczyć 2 osób, bo jak jedna tylko go okaże to dupa! Nic z tego nie będzie!

Gość ergth
no dobra, może przesadziłam... na pewno to jest trudna sytuacja, ale stara babcia i tak niedługo umrze?! muusisz czekać cierpliwie na jej śmierć :P może jakoś da się wytrzymać 🖐️

Gość jezeli robi tylko
:) lek na starosc by sie przydal :) Szkoda, ze nie ma takiego :( Pewnie jakby sie pojawil topik o eutanazji to byscie byly wielkimi przeciwniczkami :P

Gość a ja szukam rozwiazan
znajdzcie babci starego dziedka, ktorego rodzina przyprowadzi raz na jakis czas i niech sobie siedza pogadaja pewnie na teamaty religijne itd. pewnie nie jestescie sami co maja taki problem porozgladajcie sie w oklicy, daj ogloszenie do anaonsow, w kosciele, w przychodni, w necie...na kazdego jest sposob, na babcie tez powodzenia ;)

Gość -----------------
Przyjdz tu do mnie, więc idę, chciałam żebyś coś zrobiła ale nie mogę sobie przypomnieć co. Idź już A o lekrzu moze pomysleli to taki pan co leczy ludzi o sklerozie juz slyszaly?? Polecem net i uzupelnic wiadomosci no i koniecznie do lekarza bo ona i wy cierpicie ;)

Gość demencji starczej
sie nie leczy...

Gość nana01
ja ci tez serdecznie wspolczuje:(( wlasciwie moja rodzinka ma to samo, moja babcia tez nie poznaje nikogo, ucieka z domu itd...ale chodzi w pampersach, choc czasem potrafi pobic.Mieszka razem z dziadkiem, ktory juz tez nie domaga, moj tato i jego bracia zalatwili pielegniarke, ktora przychodzi od pon do piatku a w weekendy synowie sie nia opiekuja.Moj tato tez ma juz dosc.Powiem ci szczerze, ja sobie nie wyobrazam takiego cyrku w domu, podziwiam ludzi, ktorzy znosza to z usmiechem na ustach, bo ja do takich z pewnoscia bym nie nalezala. I niech tutaj ci nie chrzania samarytanki, ze jestes egoistka itd..jestesmy tylko ludzmi i nawet najukochansi najblizsi moga doprowadzic do szalu.Ja wiem,ze to jest starosc i choroba i nic tego nie zmieni, ze babci nie da sie wytlumaczyc jak dziecku, czy dac klapsa w pupe:(((.Idzcie do lekarza, poproscie o srodki uspakajajace, to babki nie zabije a wam pomoze przetrwac te chwile...zycze powodzenia i cierpliowsci-bo mnie chyba by predzej do wariatkowa wywiezli niz babcie..zycie potrafi byc okrutne:(((

Gość demencji starczej
ja tez wiem co to znaczy i jedyny sluszny wniosek to to, ze jak ktos nie daje rady to powiniien oddac taka osobe pod specjalistyczna opieke, bo meczy siebie i ta osobe.

Gość czarną sukienkę ożywisz
moja babcia jest podobna, ale ona nie robi tego złośliwie. robi tobo sobi enie radzi. babcia jeszcze chodzi ale ciężko jej. też mnie częstoprosi zebym cos zrobiła. pomagam jej się myć podaję co jest za wysoko lub za nisko. denerwujące jest to ze chodzi i mi powtarza ze mam zamknąc drzwi, bo ją okradną, kto do mnie dzwonił i takie tam. jak wszyscy są w domu to chodzi i jęczy ze kolana i rece bola, a jak nie ma nikogo to siedzi cicho, było tak zę ja w domu byłam ona o tym nie wiedziała i ani słówka nie było słychać, zadnego stekania, a kiedy wszyscy są to maryje i jezusy leca jak z rękawa. ja sie na nią denerwuje, a potem denerwuję się na siebi eze jestem taką wredną pizdą dla niej w końcu to ona mi podcierała tyłek jak byłammała, chodziła na spacery i bawiła sie ze mną. starams ie byc dla niej miła ale czasemnie wytrzymuję. autorko popracuj nad babcią i nad sobą. to mogą byc jej ostatnie dni. czy chcesz aby odeszła a ty będziesz na nią wściekła w tymmomencie?? nie wybaczyłabys sobi etego faktu. staraj sie babci tłumaczyc, ze przyjdziesz za chwilę, ze masz cos waznego do zroienia.

Gość Jeju dizewczynooo
wspólczuję oddałabym jędze do domu starców... i jakbym ja miała byc taka upierdliwa to chciałabym by wnuki też mnie oddały. nie chciałabym byc dla nikogo ciężarem i wrzodem na dupie. wolałabym samotnosc w domu starców niz miałabym byc taką gnidą

Gość demencji starczej
teraz bys wolala... a pozniej - skleroza :( A ja bym wolala umrzec niz dozyc sedziwego wieku w kiepskim stanie zdrowia :( Ale co? Samobojstwo mam popelnic? :(