Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek - 22

* * * * * WAZNE PYTANIE DO KOBIET * * * * *

Polecane posty

Gość Marek - 22

Cześć, na imię mi Marek. Swoje pytanie kieruję do kobiet i bardzo chciałbym o szczerą odpowiedz. Mianowicie pytanie jest z grupy intymnej. Jestem prawiczkiem, który poznał wspaniałą dziewczyną. Nigdy nie kochałem się jeszcze z kobietą, dlatego chciałbym prosić o dyskretną odpowiedz: Czy kobieta podczas orgazmu ma również coś w rodzaju wytrysku, jak to jest u mężczyzny? Czy podczas "wejścia" jej nie zranię, nie sprawię bólu podczas tarcia? Oczywiście zrewanżuję się za pytania z grupy mężczyzn. Dziękuję z góry za odpowiedz i pozdrawiam Was. Marek.

Gość Szklana
nie wiem jak jest podczas orgazmu bo już zapomniałam ja miałam w łóżku ostatnio informatyka...;/ a zranić nie zranisz... :)

Gość lilabe
nie zatrzesz jesli bedzie odpowiednio !mocno podniecona! i wilgotna. No i nic na sile nie za dlugo nie za krotko ehh :)

Gość Marek - 22
A co jesli chodzi o "wytrysk", jak to wygląda...?

Gość hgkhj
zakładam,ze za pierwszym razem nie bedzie miała orgazmu istnieje jednak cos takiego jak kobiecy wytrysk

Gość Marek - 22
Czyli mam rozumieć, że kobieta ma również wytrysk nasienia... A dlaczego nie osiągnie orgazmu, skoro oboje tego chcemy...?

Gość hgkhj
O tym, że podczas podniecenia seksualnego u kobiet dochodzi do wytrysku wydzieliny opisywane było już od ponad 2000 lat. Na początku XXI wieku nadal istnieją kontrowersje wokół kwestii kobiecej ejakulacji. Z jednej strony istnieją publikacje naukowe potwierdzające istnienie tego zjawiska, z drugiej wielu naukowców, zaprzecza istnieniu fenomenu kobiecej ejakulacji. Ponieważ zaliczam się do grupy seksuologów potwierdzających istnienie kobiecego wytrysku skupię się na argumentach "za". Kobieca ejakulacja polega na wydzielaniu się pod ciśnieniem płynu o konsystencji wody z cewki moczowej. Produkowany jest on w gruczołach, które otaczają cewkę moczową i są anatomicznymi odpowiednikami męskiego gruczołu prostaty. Badania laboratoryjne wydzieliny wykazały, iż nie jest to mocz, płyn ten ma ten sam skład chemiczny, co płyn produkowany przez prostatę. Pomimo, że mocz i kobiecy ejakulat wydostają się przez cewkę moczową, mocz powstaje w pęcherzu, zaś ejakulat w gruczołach ujścia cewki. Według statystyk zjawisko kobiecego wytrysku dotyczy 10% populacji kobiet, inne badania wskazują na 40% - 68%. Różne są również dane podające ilość wydzielanego płynu: od kilki mililitrów do kilkudziesięciu. O niektórych kobietach mówi się wręcz jako: kobietach - fontannach. To, że u nie wszystkich kobiet dochodzi do widocznej ejakulacji, tłumaczone jest różnicą w sile skurczu mięśni miednicy. Podczas podniecenia i orgazmu te, które są silnie rozwinięte mocniej się kurczą, a to właśnie siła mięśni uciska gruczoły okołocewkowe, które w następstwie wydzielają płyn. Badania wykazały, iż skurcze mięśnia guziczno-łonowego u kobiet osiągających wytrysk, są dwukrotnie silniejsze niż u kobiet, które nie wydzielają ejakulatu. Badania te wykazały również silniejsze, świadome skurcze cewki moczowej.

Gość hgkhj
mysle ze sorki jesli to Ciebie dotknie ale jesli to ma byc Twoj pierwszy raz to nie dotrwasz do kobiecego orgazmu-po prostu skonczysz wczesniej

Gość Marek - 22
Dziekuję za enyklopedyczną wiedzę, a jak sie to ma do rzeczywistości ?

Gość hgkhj
dodam ,ze orgazm a wytrysk to 2 rozne sprawy i jak orgazm zdarza sie dosc czesto tak wytrysk naprawde rzadko

Gość Marek - 22
A z własnego doświadczenia, jakie prezerwatywy, jakiego gatunku są najodpowiedniejsze - sprawiające maxymalne zadowolenie...?

Gość hgkhj
tutaj nie pomoge -bo ja (kobieta)zazywam pigułki i nigdy lub sporadycznie uzywalismy gumek wiec nie wiem ale z pewnoscia firmy durex

Gość hgkhj
mysle ,ze wiecej porad i informacji uzyskasz na forum erotycznym

Gość Marek - 22
Dziekujuę :)