Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sedzina ktora sie zna

czy peeling moze powodowac scieranie opalenizny ??

Polecane posty

??? chce kupic mydelko z peelingiem bo mam wrastajace wloski na nogach ale nie chce zetrzec opalenizny :O

uuuuuuuuupppppppp

Gość niebieskooookaa22
peeling powoduje złuszczanie naskórka, dlatego napewno szybciej "schodzi" opalenizna

Gość tukanik
Dermatolog w TVN Style mówila, ze peeling dzięki temu, że złuszcza martwy naskórek właśnie odsłania opaleniznę.

Gość niebieskooookaa22
hmm.. odsłania? może jest rzeczywiście ładniejszy koloryt opalenizny, no ale nadal mi sie wydaje, że szybciej znika

ale to zalezy czy opalenizna z balsamu brazujacego czy ze słonka albo solarium? bo jak z balsamu to rzeczywiscie zejdzie bo balsam działa tylko na powierzchni skory i "brazuje" tylko wierzchnia warstwe naskórka no a peeling ten naskórek złuszcza. opalenizna ze słonka czy lampy nie zejdzie dlatego ze słonko i lampa podrazniaja skore a ta zaczyna produkowac melanine (jest to mechanizm obronny skory) i dlatego własnie brazowiejemy ( no niektozy czerwienieja :P) melanina wytwarza sie w głebszych warstwach skory i peeling napewno jej nie usunie :) a rzeczywiscie poprawi wyglad skóry :) wiec bez obaw :)

Gość gdyby peeling zcierał
opaleniznę to Michaleowi Jacksonowi wystarczałby sam peeling a nie jakieś agresywne zabiegi, super wybielające kremy czy terapia genowa czy co on tam jeszcze stosował

Gość SAE
a ja latem unikałam peelingów aby nie scierać opalenizny słonecznej! widze, ze niepotrzebnie! super! ;)