Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gordriver

biały śmierdzący nalot+ trądzik + fotki

Polecane posty

Gość gordriver

Witam Od około roku mam biały strasznie śmierdzący nalot na języku. Gdy dotkne język palcem to tak smierdzi ze nei da sie wytrzymać. Z rana tez mam strasznie smierdzący oddech. SZczotkowanie języka nic nie daje bo nalot powraca. Byłem z tym u lekarza rodzinnego to kazłą mi zrobic wymaz z jezyka, wiec zrobiłem w kierunku grzybów i czeogs tam lecz ten podobno nic nei wykazał( pisze pobobno bo ta dkturka jakas pojebana i mogła nawet tego nei wysłać, tylko drazu wkreciła ze nic nei wykazłąo) Od około 5 lat mam trądzik dosc silny. NIe wiem czy wiazac obei te sprawy. MAm 20 lat i mysle ze ten biały nalot moze naegatywnei wpływac na moją cere. Dzis dokładnie umyłem język by zrobic fotki i pokazac wam co kyło sie pod nalotem. Dodam że język mnie nie boli. NIe poje słodkich napoi tylko wode niegazowaną. Nie jestem pewien ale ten nalot chyba pojawił sie po tym jak próbowałem leczyc tradzik drożdzami pojąc je. Pół kostki wrzucałem do kubka i zalewałem gorącą wodą. Potem to piłem z miodem. I tak co dzien przez jakis okres czasu moze tydzien dwa. NIe jestem pewien na 100% ale wydaje mi sie ze pojaiwło sie to świnsto chyba po tym. Niżej dodaje fotki tego co znalazłem pod nalotem. Nie sa zbyt czytelne bo robione telefonem komórkowym, ale moze cos zobaczycie. http://img167.imageshack.us/my.php?image=zdjcie003mt3.jpg http://img159.imageshack.us/my.php?image=zdjcie004rh9.jpg moze nei wyraxnei widac ale to są takie hmm białawe jakby krostki. NEI bolą mnie. Dokłanie wymyłme język i wypłukałem buźke a i tak już po parunastu minutach mam neiświeży oddech i smeirdzący jezor. PRosze o pomoc zo robić, co użyć itp.

Gość krew obwodowa
kup nystatyne do smarowania, sprobuj moze pomoze

Gość o jezu ty nie masz przednich
zębów??????????

Gość źle to wygląda
:( nie straszę i zalecam: powtórne badanie wymazu - nie tylko z języka + gardło - odpłatnie - wynik odbierasz sam i do specjalisty. jak sprawy żołądkow u Ciebie - to tez istotne!

Gość gordriver
a jak myślisz od czego to i co to jest?

Gość gordriver
lol hehe mam przednie zeby, zdjecie tak wyszło ze wargą je przykryłem

Gość fdsfd
masz zdrowe zęby?

Gość sibi
kropki to sa a nie nalot,może jakies zapalenie kubeczków smakowych,rany jak lekarz nic ci nie powiedział

Gość sluuuchaj ty
nam nie pokazuj lepiej , tylko znajdz jakiegos dobrego lekarza! niestety czasem trzeba po kilku polazic, zeby znalezc! ja dzisiaj z podobnym problem gardlowym poszlam do lekarza rodzinengo, i pan ddr wykryl jakies nieprawidolowosci migdalkow. dostalam skierowanie na wymaz z jezyka, a takze skerowanie do laryngologa, mam nadzieje, ze znajde dobrego i mi pomoze. Acha tez mam problem z tradzikiem..ale nie wiem czy to ma jakies powiazanie, nie jest to straszny tradzik ale ciezko sie pozbyc! heheh. No nic zalecam takze dobrego dermatologa! powodzenia. mam nadzieje, ze jakos uda Ci sie z tego wyjsc. Duzo zdrowia 🌼

Gość źle to wygląda
przyczyn może byc multum:o dlatego te badania z wymazu są tak istotne ! Zrób je. Trzeba ustalić lub wykluczyć np.bakterie... a wiesz ile ich jest? Dużo.Znam ten problem i jedynie wymaz mi pomógł.:)

Gość gordriver
sibi czytaj dokładnie, nalot zmyłem szczoteczką dokładnei by móc zrobic zjdecie. Jutro rano znó bede miał nalot. A co do żołądka to hmm prosze o jakies pytania to na nei odpowiem bo tak to nei wiem co mam napsiac

Gość ludzieeeeeeeeeeeeee
to candidia przeciez

Gość sibi
fakt ponoć jak nalot jakiś to i sprawy zoładkowe,może te drozdze ci co porobiły,zrób se badania prywatnie,jak ktoś pisał.ja chodze tylko prywatnie do lekarza,bo u mnie np w przychodni jak nie ma sie goraczki to dają witaminki i tak sie człowiek leczy ,a potem sie okazuje że jakieś powikłania są jak i ja miałam po grypie..eh taka już Służba Zdrowia

Gość gordriver
ehh no czuje ze bez lekarza to sie nei obejdzie;/ A nie lubei po nich chodzic bo większość z nich to poprostu patałachy;/ Zal kasy wydawać, ale poszukam.

Gość sibi
bo to wyglada na krostki na zdjeciu dlatego tak napisałam

Gość tegeve
Witam mam identyczny problem. Czy udało ci się go rozwiązać? Męczę się z tym świństwem od roku. Wiem że temat jest stary ale w akcie desperacji próbuję skontaktować się z kimkolwiek komu udało się rozwiązać ten problem. Jeśli jakoś uda ci się odpowiedzieć to jestem twoim dłużnikiem.

Witam, już myślałem że Mi odwaliło ale widzę że nie jestem sam. Lekarze to prostacy, nie wiedzą nic tępaki. Mam ten sam problem od 3 lat, biały nalot na języku spływa Mi coś po gardle jeszcze z nosa chyba śluz jakiś. Przez to kontakty mam skrócone, unikam bliższych kontaktów. Do głowy można dostać, ileż to można się ukrywać. Często miewam sucho w ustach, szczególnie rano, usta są popękane i biały śluz na nich jest. Może to od tego że oddycham ustami bo mam katar wiecznie ,a na prześwietleniu zatok nic nie wykryło. Dziewę się lekarzom, zyjemy w 21 wieku a Oni nie wiedzą co to może być. Żaden nie chce się poznać nawet zobaczyć co to może być. Jak ktoś ma sprawdzony sposób, to blagam o pomoc. Odwdzięczę się, nawet zapłacę. Pozdrawiam.

Gość kiko1000
O boze mam to samo co Ty!! jezyk+ wieczny katar+wydzielina w gardle:((

Gość Duda1289
Witam Biały śmierdzący nalot, spływająca wydzielina z tylu gardła, problemy żołądkowo jelitowe, 1. Srebro koloidalnym wkrapiane do zatok( tzn z mocno odchyloną głową do tylu i poczekać aż spłynie - jest to bolesne przez pierwszych kilka razy dopuki są ram drobnoustroje chorobotórcze) 3 dni 3 razy dziennie 4 do 10 dni 2 razy dziennie..kupić w aptece przelać do butelki z kroplomierzem.(można powtażać), srebro koloidalnym można dodatkowo pić jako kurację 2 tyg 3 dni 3 x po lyżce reszta 2x po lyżce . 2. Sok z surowego ziemniaka 100 ml pity na czczo minimum 2 tyg - nie wolno przerwać , można dłużej niż dwa tyg w 100 % leczy śmierdzący zapach z ust jeśli przyczyna jest ukł pokarmowy.ziemniaki dobre zdrowe nie zielone 1 lub 2 w sokowirówce- NA CZCZO!!!! WARTO!!!! bo skuteczne i tanie 2. Dieta ograniczyć cukier(i wszystko co go zawiera) mleko białą mąkę produkty przetworzone, używki - zdrowa zrównoważone dieta ofranicza candidę która też może dokładać swoje do zapaszku to bardzo w skrócie wiecej w necie jest 3.dodatkowo probiotyki, citrosept, propolis plyn( kuracja 3 miesiące 2-3 razy dziennie), ksilytol( zabija helikobacter a jest słodki :)), herbata imbirowa Yogi tea ajurwedyjska bardzo pomaga w takich dolegliwosciach, 4. Nawodnienie organizmu 5.selen, cynk, wit A,E,C,B complex