Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość człowiek wiary23

dlaczego tak wiele ludzi nienawidzi Boga,wiary,religii?

Polecane posty

Gość człowiek wiary23

j.w. az czuc od nich jadem, gdy czytam niektore wypowiedzi na forum, nie amm nic do PRAWDZIWYCH ateistów ktorzy przechodzą obok wiary i Boga OBOJETNIE, ale nie moge pojąc ludzi ktorzy bluźnią i wypowiadają okropne słowa pod adresem boga,wiary, Koscioła, ludzi wierzących itp...co Bog, Kosciól, my-ludzie wierzący im zrobilismy ze oni tak nienawidzą...skąd w nich tyle złosci, gniewu w stosunku do Wspolnoty Kosciola Katolickiego...

Gość
zgadnij :/ np wypowiedzi "księdza" o tym, że palenie homoseksualistów na stosie było w porzo :/

Gość prosze nie rob tego
B o boga nie ma proste nie ?

Gość kwadrat z szesciu
To sa sprawy ich sumienia.To przede wszystkim.Mysla,ze w ten sposob spowoduja,ze Boga nie bedzie.Nie wiedza,ze Bog ,to Milosc,Milosierdzie,Dobroc.Nie wiedza,ze wystarczy sie do Niego zwrocic i nie wazne jak ciezkie sa czyjes grzechy.Bog ma Milosierdzie wieksze od wszystkich grzecjow razem wzietych.Zawsze kazdemu wybaczy.Wystarczy tylko sie do Niego zwrocic.Tego oni nie chca przyjac do wiadomosci.

Gość pipa papa pupa
bo księżulki chcą kasy

Gość to nie jest tak jak myslisz
Nie mam nic do wiary. Ani do Boga. Ani do religii. Ale mam dużo do tzw. "kościoła".

Gość kwadrat z szesciu
Kuraiko-nie pisz bzdur.Prosze cie.To sa pomowienia.Oszczerstwa.Wam-wrogom Boga wiele rzeczy z wachlarza oskarzen przychodzi tak latwo. Jeszcze chyba bardzo wazna rzecza tych ludzi nienawidzacych wszystkiego,co pochodzi od Boga-jest PYCHA.To jest chyba korzen wszystkiego.

Gość prosze nie rob tego
ta milsoc wirnosc przyjazn bog to ciemnota i zacofanie tak jak kiedys palilo sie ludzi o odmiennym zdaniu na stosach bo aktolicy wmawiali ze to czarownicy! tak teraz szykanuje sie ludzi ktorzy wygladaja inaczej z tatuazami kolczykami innym kolorem wlosow ocenia sie ich po wygladzie i modli z anich w kosciele

Gość człowiek wiary23
Najgorsze wlasnie ze tak wiele oszczerstw wychodzi im z ust tak łatwo i bez namysłu...wiele z tych osób tak naprawde nawet nigdy nie sprobowało dojsc do Prawdy i porozumiec sie z samym Bogiem, ze swoim sumieniem...

Gość kwadrat z szesciu
A to ci dopiero:>>>to nie jest tak jak myslisz Nie mam nic do wiary. Ani do Boga. Ani do religii. Ale mam dużo do tzw. "kościoła"." Po pierwsze-Kosciol pisze sie z wielkiej litery.Po drugie-Bog,wiara i Kosciol sa nierozlaczne.Wszystkie pochodza od Boga.Wiec jak mozna pisac takie rzeczy?

Gość
kwadrat z szesciu -------> pomodlę się jutro za Ciebie w Częstochowie :classic_cool: 🖐️ to proste wiara nie równa się Kościół, a nawet religia jako taka

Gość kwadrat z szesciu
Prosze nie rob tego-prosze-nie pisz bzdur.Poczytaj kilka ksiazek historycznych o inkwizycji.Tam sie dowiesz,ze to co piszesz,to niestety-bzdury.Wybacz.

Gość człowiek wiary23
dla mnie jest to bardzo smutne gdy czytam takie płytkie wypowiedzi, nieprzemyslane dogłebnie zle słowa ......smutne bo nawet na topikach gdzie mowi sie o tzw. sprawach codziennosci pełno jest jadu i najmniejszy pretekst zeby tylko "dosrac" wierzącym....(sorki za wyrazenie)

chyba dlatego ze Kosciol stoi po stronie tych ktorzy nietolerują inności, nie tolerują gejów, lesbijki, nie popiera ludzi rozwiedzionych ktorzy ponownie zakładają rodziny, nie popiera sexu przedmałżeńskiego, mowi jak zyc a o jakotakim zyciu codziennym sami księża nie maja zbyt wielkiego pojęcia, namawiają do rodzenia zawsze i w kazdych okolicznosciach, ale nie niosa pomocy potrzebującym rodzinom, i wiele wiele innych rzeczy.... i mysle ze nie o samego boga chodzi, ale o postawę Kościoła, ktory nie umie isc z duchem czasu, ktory zamyka się na problemy innych, ktory zamiast kochac bliznich, swoją postawą swiadczy zupełnie coś innego zakłamaniei zepsucie samego księzy, powoduje taką nagonkę.. zapewne są wyjątki, ale...

chyba dlatego ze Kosciol stoi po stronie tych ktorzy nietolerują inności, nie tolerują gejów, lesbijki, nie popiera ludzi rozwiedzionych ktorzy ponownie zakładają rodziny, nie popiera sexu przedmałżeńskiego, mowi jak zyc a o jakotakim zyciu codziennym sami księża nie maja zbyt wielkiego pojęcia, namawiają do rodzenia zawsze i w kazdych okolicznosciach, ale nie niosa pomocy potrzebującym rodzinom, i wiele wiele innych rzeczy.... i mysle ze nie o samego boga chodzi, ale o postawę Kościoła, ktory nie umie isc z duchem czasu, ktory zamyka się na problemy innych, ktory zamiast kochac bliznich, swoją postawą swiadczy zupełnie coś innego zakłamaniei zepsucie samych księzy, powoduje taką nagonkę.. zapewne są wyjątki, ale...

Gość kwadrat z szesciu
Jeszcze raz podtrzymam moje zdanie.Bog,wiara i Kosciol sa nierozlaczne.Kuraiko.Dzieki za modlitwe.Przy okazji mozesz tam poprosic ktoregos z braci o rozmowe na temat.

Gość to nie jest tak jak myslisz
kwadrat z szesciu - kościół pisałabym dużą literą, gdybym miała do tej instytucji szacunek. Ale jakoś sobie na to nie zasłużyła. A religii i wyobrażeń bóstw jest wiele, wiec ja nie wiem, jak Ty możesz twierdzić, że Bóg, religia i kościół "są nierozłączne".

Gość On fireeeeeee
powoli wiara w Boga staje sie obciachem i tyle za 50 lat kosciol uypadnie calkiem jak przyjdzie to pokolenie ktore teraz ma 15 lat to padnie calkiem oni gdzies maja koscio, i Niby boga i nie daja sobie wody z mózgu od malego robic , co bardzo mnie cieszy :)

Gość
kwadrat z szesciu --------> z moimi poglądami boję się zaczynać jakąkolwiek rozmowę :/ problem z tym, że jestem mocno wierząca, a nie zgadzam się ze wszystkim z Kościołem...

Gość czlowiek wiary23
on fireee zastanow sie cżłowieku co ty piszesz...wiara w Boga obciachem? obciachem jest to co wypisujesz i obciachem jest np. alkohol, narkotyki, palenie papierosów, obciachem jest bicie dzieci, obciachem jest takie wlasnie glupie wypinanie sie na Boga, kiedys sie o tym przekonasz...dlaczego wsrod wierzących wiecej jest ludzi starszych? bo oni juz swoje przezyli i wiedzą ze ufac mozna tak naprawde tylko Bogu, a nie samemu sobie i ludziom bo wiara w media, ludzi, kariere, pieniadze i i inne "bozki" tego swiata predzej czy pozniej zawodzi...a tylko wiara w Boga daje prawdziwą sile do życia, prawdziwego zycia a nie zaklamanego zycia...

Gość czlowiek wiary23
o co chodzi?

Gość wiara musi zginąć
wypalimy ją rozgrzanym żelazem z wiary tylko konflikty i wojny podziały My chcemy WIEDZY bo to dzięki nieuj świat zmienia się na lepsze zabobonne ajatollachy OUT

Gość czlowiek wiary23
i co ci z wiedzy?i tak nie pojmiesz dokladnie w jaki sposob powstał Wszechswiat, ludzka wiedza jest ograniczona...teorie o wielkim wybuchu i wielkim kolapsie są ok, ale KTOS TO WSZYSTKO MUSIAŁ ZAPOCZĄTKOWAC i nadac temu kierunek!!! kto jak nie Ten co stoi ponad Wszyskim?i Ci co w to nie wierzą musza byc cynikami, samoograniczonymi przez swoją głupote

Tak samo jak ja mogę powiedzieć, że jesteś ograniczony, bo nie chcesz przyjąć do wiadomości innych teorii.

Gość do człeka wiary
jakis ty głupi!!!!!!! samochody, wiezowce, nawet woda w kranie i muszla na której codziennie srasz - to wszystko masz dzięki WIEDZY. Samoloty nie lataja napędzane wiara tylko zawdzięczamy jes postepowi nauki (wiedza). Lekarstwa dla chorych to tez masz dzieki WIEDZY. Jak zachorujesz to nie chodx do lekarza tylko się módl, zobaczymy czy silniejsza jest twoja wiara czy wiedza medyczna. Wszystko co najlepsze w świecie mamy dzieki WIEDZY (choćby ten komputer przed którym teraz siedzisz kołtunie), choćby i energia elektryczna Wsadź se swoją wiare w 4 litery

Gość człowiek wiary23
takich odpowiedzi wlasnie mozna bylo oczekiwac... gdyby Bog nie dał czlowiekowi mozgu i rozumu i inteligencji(a co samo sie zrobilo glupolu?????) to nie byloby tez wiedzy, wiec za tą WIEDZE mozesz podziekowac tylko Bogu a nie sobie, gdyby nie Bog nie byloby Ciebie, nie byloby wiedzy, rozumu, teorii i innych wymysłow nauki, a samo sie to nie stworzyło! masz jakąs teorie jak powstał wszechswiat? jest masa teorii, ktore znam bo sie tym zawsze interesowałam, ale zadna nie wyjasnia kto/co w ogole zapoczątkowało taki np. Wielki Wybuch...zrobil sie sam,taaaaa,hahaha...i to wlasnie teraz widac jak OGRANICZONA jest ludzka wiedza i troche pokory i skromnosci by wam sie przydało i podziwu dla tego co stworzył Bog a czego wy nawet pojąc nie mozecie swoim rozumkiem...