Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona zszokowana

bialy jezyk

Polecane posty

hej ostatnio zauwazylam ze jezyk mnie boli jak jem jakby ktos mi pocial zyletka. dzisiaj zobaczylam w lustrze ze jest caly bialy i tak jakb bialy mech na nim. miala ktos tak ? co to jest i czy samo przejdzie? obiawa jakiejs choroby? prosze o porady......

Gość opowiem wam moja histerie
moga to byc plesniawki to takie cos co male dzieci maja kup w aptece aftin i smaruj jezyk

a to cos powaznego? z czego to sie robi?

Pleśniawkami nazywa się powierzchowną infekcję błony śluzowej jamy ustnej drożdżakiem Candida albicans. Występują one w jamie ustnej, na języku i na podniebieniu w postaci białych plamek przypominających ścięte mleko. Pojedyncze plamki mogą zlewać się w większe wysepki, niekiedy tworzy się jednolita biała warstwa grzyba, który jest przyczyną pleśniawek, tak, że cała błona śluzowa pokryta jest białym kożuchem. W niektórych przypadkach zakażenie może przejść na przełyk, krtań, tchawicę i oskrzela.

ponoc jesli potrzesz wacikiem jezyki pojawi sie krew to to sa plecniawki tak reaguja i jest to bolaca sprawa. mozna sie od kogos zarazic całujac lub sa wynikiem leczenia antybiotykami

o kurde ! A moze pic ciepla herbate? albo cos innego ? mieszkam za granica tu nie ma tego lekarstwa :-(

to popros kogos iech ci przysle to bardzo male opakowanko. mozna pic:) ale jak najszybciej zacznij to leczyc zeby nie robilo sie wiecej. Ja tez mieszkam za granica i mama mi dla corki w liscie przyslala na wszelki wypadek na szczescie mala nic nie ma:)

zapytaj w aptce powinno cos byc na plesniawki w koncu to maja nie tylko polskie dzieci ;)

ok dzieki wielkie !!! Pojde do apteki rano ! pozdrawiam

powodzenia zdrowka zycze:)

kurde przetarlam i jest brazowy wacik jakby krew i na jezyku male dziurki .nie biore antybiotykow i z nikim sie nie calowalam - tego co pamietam bo na imprezie bylam i poszalalam wczoraj .........ale nie calowalam sie z nikim ....boje sie dlugo sie to leczy?