Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANTKAAA

JAK SIE ROBI TAKA ZASMAŻANĄ MARCHEWKE? DLA MNIE PYCHA!

Polecane posty

Gość ANTKAAA
HMMM była taka mięciutka, papkowata i z patelni - tyle tylko wiem :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotujesz marchewkę
pokrojoną w kostkę, robisz zasmażkę z masła i bułki tartej, dodajesz marchewkę, przesmażasz, doprawiasz do smaku i już

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANTKAAA
dzieki - sprobuje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A jak papkowata, to być może tak jak wyżej (można też dodać typową zasmażkę, masło plus mąka), ale ja raz jadłam marchewkę która mimo mojego marchwiowstrętu mnie zachwyciła... Plastry marchwi smażone na sporej ilości zdrowo posolonego i posłodzonego masła = poezja :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANTKAAA
A NAPISZ JESZCZE ILE TEJ MARCHWI I ILE CUKRU I SOLI??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marchewczak
ja kupuję taką mrożoną marchew pociachaną w kostkę, gotuję w wodzie osolonej, osłodzonej i z ociupinką masła. lubię taką mocno pogotowaną, bo jest mięciutką ciapką. na patelni obok robie zasmażkę z mąki i masła odlewam wodę z marchewki ale nie do samego końca, dodaję zasmażkę, mieszam chwilkę na ogniu i jest. mniam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie wiem, bo nie robiłam nigdy, tylko jadłam - masła tak żeby przykrywało dno, marchwi tak, żeby każdy plaster leżał osobno, soli tak porządnie, do smaku, a cukru kopiastą łyżeczkę przynajmniej - on się trochę skarmelizuje w tym maśle :) Marchewka powinna zmięknąć i przyrumienić się - uwaga, zeby nie przypalić :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do tej zasmazki
dodaj cukru i octu. wtedy jest lepsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Beatrycze - dokładnie tak samo zareagowałam na taką propozycję :D Ale potem spróbowałam i zmieniłam zdanie :) Chociaz nie na tyle żeby się odwazyc sama ją zrobić, bo pomysł jako taki mimo że było pyszne dalej wydaje mi się dziwny - ale jak ktoś lubi marchewkę, to polecam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANTKAAA
JA też myślałam że to bleeee - dopóki nie spróbowałam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiacynta5
I co ANTKAAA robilas ta smazona marchewke z cukrem i sola? Faktycznie dobre?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Raa
Gotujesz marchewkę w całości jak już będzie miękka wyjmujesz studzisz i kroisz drobno jak do sałatki jarzynowej. W garnku podlewasz odrobiną wody doprawiasz solą i cukrem i dodajesz trochę masła. Jak będzie gorąca rozrabiasz mąkę z wodą tak jak do sosów i dodajesz do marchewki/możesz dać goszek z puszki jest lepsza/ i to wszystko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hej hoho ho ho
ja nie kroje tylko rozdrabniam tluczkiem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Luvena
Ja ścieram marchew na dużych oczkach i podsmażam ją na maśle,sole i ewentualnie doprawiam cukrem i gotowe.Cała operacja razem z tarcirm marchwi zajmuje ok 20 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja tak robię \"Kurczaka na pomarańczowo\" Podsmażam kurczaka i cebulę pokrojoną w kostkę, do tego wrzucam startą surową marchew ze szczyptą cukru i jak sie jeszcze trochę podsmaży i puści kolor to paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę, przyprawiam, podlewam odrobiną wody i duszę aż papryka zmięknie. Podaję z ryżem i mówię z czego to zrobione już po konsumpcji :) Niezłe wychodzi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×