Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odjs

mój 5-tygodniowy kotek sie nie zalatwia

Polecane posty

Gość odjs

Witam ,od niecałego tygodnia mam w domu 5-tygodniową kicie i od tego czasu mały ani razu sie nie załatwił.Pije tylko mleko ,nic innego narazie nie chce ,sika ale kupki nie zrobil ani razu.Brzuch ma troche powiększony i twardy.Co moze być tego przyczyną?Do weterynarza moge z nim isc dopiero w poniedzialek ,jak mu pomoc do tego czasu?

chyba nie mozesz mu pomoc takiemu malenstwu mozesz jeszcze zaszkodzic podawajac cos na wlasna reke

ale to nie jest dobrze ze sie nie zalatwia:( milama kiedys kotka ktory mial problem poniewaz mial zrosniety odbyt. tzn mial bardzo bardzo malutki bo byl zrosniety i nie modl ie wyproznic meczyl sie biedaczek bardzo:( nawet weterynarz nic nie pomogl, kicia niestety nie przezyla

Gość odjs
bez podszywów :P kotek był zestresowany tylko pierwszego dnia ,teraz wariuje i nie boi sie nawet psa:D

Gość ldlldldldldldld
Kotem może mieć zatwardzenie z powodu zmiany diety. Absolutnie nie próbuj mu nic podawać na własną rękę, w sensie środków. Możesz natomiast spróbować dać mu odrobineczkę mięsa - surowego albo sparzonego wrzątkiem. To może na niego podziałać - tak było z moimi małymi kotami. Skubnęły trochę mięsa przygotowanego dla starszych kotów i potem to nawet była lekka biegunka. Ale odrobineczkę, pamiętaj.

Gość wspolczuje meza policjanta
posadz go w kuwecie z piskiem niech sie oswoi. masuj brzuszek i koniecznie idz do weterynarza bo kota trzeba odrobaczyc i zaszczepic.

Gość Żanetka Lyta
Tylko lactacyt tutaj pomoże

Gość wegwergre
a wymiotuje czy nie?

Pomasuj mu brzuszek ciepla szmatka (np. nasaczona ciepla woda) tylko uwazaj bo i siku moze wtedy zrobic :P

Gość odjs
kotek jest odrobaczony ,wymiotował raz

Kotek przede wszystkim powinien być jeszcze z mamą. Mleka mu nie podawaj. W ogóle to czym go karmisz?

Gość gfoooo
Masowanie brzuszka ciepłą wilgotną szmatką to bardzo dobry pomysł, bo tak robi matka, liże brzuszki kociąt.

no wlasnie... kociak jest ciut za maly, za szybko zabrany od kocicy i jeszcze moze byc wskazany taki masaz na cieplo

i staraj sie nie dawac mu za duzo krowiego mleka, sa mleka specjalne dla malych kotkow albo chociaz mleko skondensowane bezcukrowe

Gość odjs
Wsadziłam mu palec w odbyt ,ale nic nie wyciągnęłam.Jak głęboko mam szukaC?

lepiej zamiast mokrej karmy z zaszetek dać mu Gerbera Naturalnie Proste Indyk albo Kurczak.

Gość odjs
Własnie sie załatwił :) brzuszek masowałam mu juz wczoraj tyle że na sucho no i moze to pomogło