Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karwetka***

male pytanko pilne!!!!!

Polecane posty

Gość karwetka***

z tego co wiem to jest przyjeta zasada ze jesli ma nastapic lub juz sie odbyla owulacja to temperatura powinna sie obnizyc maksymalnie a potem podskoczyc i tak juz sie utrzymac.moje pytanie brzmi: czy musi byc to obnizenie w kazdym cyklu???????

Gość jak podskoczy i się utrzyma
to to jest już ciąża :-(

Gość jak podskoczy i się utrzyma
nie musi nawet jajeczkowanie nie musi się pojawiać w każdym cyklu

Gość temperatura
temperatura nie musi sie obnizyc ale musi wzrosnac po owulacji i utrzymac sie na wyzszym poziomie az do miesiaczki, nie czytaj bzdur o ciazy bo kolezanka wyzej nie bardzo wie o czym pisze wyzsza temperatura jest w kazdym owulacyjnym cyklu przez okolo 12 do 16 dni, potem nastepuje miesiaczka. o ciazy swiadczyc moze wiecej niz 18 wyzszych temperatur choc przedluzenie tej fazy moga spowodowac czynniki niezwiazane z ciaza jak przetrwale cialko zolte czy torbiel, ale zeby cokolwiek wnioskowac trzeba mierzyc codziennie przy styku z blonami i o jenej godzinie, wyrywkowych pomiarow, z roznych miejsc i godzin w ogole nie bierze sie pod uwage

Gość karwetka***
wlasnie chodzilo mi o to czy musi sie calkowicie obnizyc a potem skok.bo moje poprzednie cykle mialam ze spadkiem a potem byl duzy skok.temperatura w poprzednich cyklach byla 36,3 przed owulacja spadala do 36,0 a potem nagle 36,8.A w tym cylku mialam 36,4-36,5 i dzis mam 18dc 36,8.Dodam ze ten cykl mialam monitorowany i w srode byl 15 dc i echerzyk mial 1,9cm czwartek 2 cm.wiec owulacja mogla wystapic mimo braku spadku tempki?????

Gość karwetka***
tak sie zastanawiam kiedy mogl peknac czwartek wczoraj albo dzisiaj w nocy bo jeszcze wczoraj mialam 36,5 a dzisiaj rano 36,8?????

Gość temperatura
juz pisalam, spadek temperatury to adna norma, u jednych wystepuje a u innych nie, a jesli wystapi w 10 cyklach to nie znaczy ze wystapi w jedenastym i tak dalej, to tylko cecha ktora moze ale nie musi towarzyszyc owulacji, czyli tak samo jak bol owulacyjny moze ale nie musi towarzyszyc owulacji, moze ale nie musi swiadczyc o owulacji natomiast stala nieodlaczna cecha jest wzrost temperatury ktory musi wystapic i utrzymac sie wyzej przez 12-16 dni by mozna bylo uznac cykl za owulacyjny po 3-4 temperaturach wyzszych u ciebie nie mozna jeszcze mowic o pewny przebyciu owulacji bo o tym nie swiadczy jedna ale trzy lub cztery wyzsze, nastepujace po sobie niezaklocone temperatury (bedace wyzszymi od poprzedzajacych ich 6 przed wzrostem), czyli musisz poczekac na potwierdzenie przebycia owulacji jeszcze kilka dni, jak temp sie utrzyma nad poziomem nizszych to juz bedziesz wiedziala. a peknac mogl pecherzyk kiedy chcial, mogl nawet jeszcze nie pelknac (jesli jeszcze peknie to temp sie utrzyma a jak sie wchlonie to temp spadnie dlatego trzeba czekac na 3-4 wyzsze) owulacja moze sie odbyc nawet do 2giej wyzszej temperatury