Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co dalej...

Alimenty na dziecko

Polecane posty

Gość Co dalej...

Mam pytanie...czy osoba pełnoletnia może uzyskać alimenty od rodzica? Nie mam najlepszego kontaktu z ojcem, kiedyś coś jest nie tak on walczy ze mną niedawaniem mi pieniędzy, nie na ciuchy i głupoty, ale nawet na korepetycje, czy rzeczy mi potrzebne na prawde... To mnie męczy, ciągle stresowasytucjia, ja bardzo chce zdać na dobre studia a wszyscy więdzą że dizisaj większość chodiz na dodatmowe lekcje. CZy ja moge złożyć pozew o alimenty?

Gość do 26lat jak dziennie studiuje
tak do 26 lat jeśli dziennie studiujesz dostaniesz np. 250 zł alimentów od jednego rodzica tak jak moja koleżanka Powodzenia.

Gość Co dalej...
JAk to 250 zł?? Więc nie liczy sie to ile zaraibają moi rodzice? to ja mam żyć z 250 zł kiedy mój ojciec będzie miał mięsięcznie 5000? Przecież 250 zł to nic... a na studiach to już w ogóle...:(

Gość do 26lat jak dziennie studiuje
Liczy sie ile rodzice zarabiają. Móże od takich zarobków dostaniesz np. 500zł - na kokosy nie licz. Ale przygotuj się, że sądy raczej przysądzają niezbyt wielkie alimenty. Także musisz się liczyć z tym że sama zaczynasz żyć na własną rękę. Jeśli mieszkasz do tej pory z rodzicami to przemyśl to dobrze.

Gość Co dalej...
Dziękuje za odpowiedź... Przemyśle ale nic nie moge zrobić.