Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juniaa24

pytanie o tabletki antykoncepcyjne dla dziewczyn w temacie

Polecane posty

Gość juniaa24

od paru lat biore tabletki Cilest, prawie wszystko jest ok tylko...no wlasnie. od jakiegos roku zawsze w 2 tygodniu brania tabletek dostaje plamienia. przed cilestami bralam novynette, jednak z powodu plamien lekarz zmienil mi na silniejsze - cilest. a te klopoty z plamieniami pojawily sie jak odstawilam tabletki na miesiac a potem znowu zaczelam brac. myslicie ze powinnam zmienic tabletki? jesli tak to jakie wy polecacie

Gość pigułka1234
moim zdaniem powinnaś zmienić pigułki na inne ja tez brałam cilest i miałam taki sam problem jak ty plamienia były tak obfite ze myliłam je z okresem zmieniłam cilest na jasmin ale plamienie utrzymywało sie w koncu przestałam brać i dalej plamiłam moja lekarka powiedziała ze za duże dawki hormonów miały te pigułki stad te plamienia .

Gość juniaa24
kurcze, a ja myslalam ze powinnam brac tabletki z jeszcze wieksza dawka hormonow, skoro przy malej dawce plamila i przy cilestach (chociaz te plamienia przy cilestach to trwaja tylko 2-3 dni)

Gość ojacie
moze nie chodzic o za mala dawke hormonow ale o zle dobrana proporcje hormonow w danych tabletkach. wybierz sie do ginekologa i niech ten dobierze tabsy do poziomu twoich hormonow a nie do tego co na jego gust bedzie dobre do sprobowania bo hormony to nie cukierki...