Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidaaaaaaaaaaaaada

PALENIE W ciąży-----NIE WOLNO!!!

Polecane posty

Gość lidaaaaaaaaaaaaada

LIDKAAA---tak usłyszałam dziś od gina:( Mam pytanie jakie skutki może mieć palenie (ok 20 papierosów dziennie) na rozwój płodu, jakie mogą być tego następstwa i czy wskazane jest niezwłoczne zerwanie z nałogiem, czy można nadal palić, a jeżeli tak to w jakich ilościach ? Agata, 30 Marca 2001 dr.nauk.med.Sł. Meller. W ciąży PALIĆ NIE WOLNO !!!!! Pacjentkom, które mają trudności z zaprzestaniem , czyli tak zw. rzuceniem palenia proponuję żeby oczami wyobraźni wizualizowały sobie własne malutkie dziecko skurczone , chudziutkie z " petem" w buzi zamiast smoczka ! Tyle bowiem dostaje wraz z krwioobiegiem przez łożysko nikotyny, jednej z najgorszych trucizn - ile wchłonie ich matka podczas palenia , tak jakby matka i dziecko palili więc wspólnie!!!

Gość ania767
oczywiscie ze palic nie wolno ani przebywac wśrod palacych . Tylko idiotki pala w ciazy . egoistki ktore nie moga poswiecic sie dla włanego dziecka

Gość jrjrgegjergiioo
oczywiście,że nie wolno palić.Mam przykład po dzieciach moich koleżanek,palących w ciąży.Ich dzieci wiecznie schorowane,gorzej sie rozwijają i słabiej radzą sobie w szkole.I nikt mi nie powie,że to nie wina papierosa.

A czy to mało oczywiste że nie wolno palić w ciąży że ciągle przytacza sie jakieś artykuły?? NIe wolno!! To oczywiste że sie truje dziecko.A potem ciągłe przeziębienia, wady w rozwoju, astmy i uczulenia na wszystko. Powodzenia. Oszukujcie sie dalej