Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gieniaa

Co z kalafiora?

Polecane posty

Wczoraj mnie poniosło-kupiłam za dużo kalafiora ;-),no i został mi-co z tym zrobic?Zupa odpada,bo nielubimy...wczoraj był z młodyi ziemniaczkami...a co z reszta wymyslec?Ma ktos pomysła?;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w panierce smażony
mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No własnie taki smazony z ziemniaczkami i kefirkiem wczoraj zrobiłam-mniaaam ;-)) Tyle,że mnie poniosło i została mała główka kalafiorka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ugotowany
włożyć do prodiża,posypać tartym serem i bazylią,lekko zapiec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość VBVBGFDBA
Można włożyć w torebkę foliową i zamrozić, na następny raz będzie pod ręką!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Halinka pani domu
Można dołożyć innych warzyw i zrobić duszone warzywka z ryżem, takie niby risotto. Albo po prostu jutro wykorzystać do obiadu zamiast ziemniaczków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość veronna
jakąś sałatkę? Był niedawno taki temat, fajne przepisy były :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mój facet na same warzywka to ma zęby za długie ;-) ale fajne macie pomysły-dziekuje bardzo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lote
mnie baaardzo smakuje sałatka z surowego kalafior, ogórka, papryki itp z majonezem.. po prostu pycha! je się różyczki, an nie nóżki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hgjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
kotlety można zrobić - zblanszowany kalafior, rozgnieciony widelcem, plus jajko, plus bułka tarta i jak mielone. Doprawić solą, pieprzem, a jak ktoś lubi to czosnkiem - mniam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak zostawiasz opis przed wyłą
A ile czego do takiej panierki, żeby kalafiora usmażyć w panierce? I to się zblanszowanego obtacza czy surowego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W sumie temat przydatny i dla mnie, bo robię z kalafiorem jedynie te 3 rzeczy: * zupę z kalafiorem - zwykła warzywna tylko dorzucam kalafior, * kalafior duszony w śmietanie: http://kulinarnesos.pl/kalafior-duszony-w-smietanie/ *kalafior w bułce tartej: http://kulinarnesos.pl/kalafior-w-bulce-tartej/ Kusi mnie, by wypróbować surówkę z surowego kalafiora i kalafior zapiekany w żółtym serze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×