Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poziomka..

kredyt odnawialny ,co to jest?

Polecane posty

Gość poziomka..

no własnie prpopnuja mi wzięcie kredytu odnawialnego ,pani w banku szybko ze mna rozmawiała i szczerze powiem ,ze nie bardzo ją zrozumiałam jakie są zasady kredytu .Jeśli ktoś jest w temacie to prosze o odpowiedż.Zaproponowała mi 1500 zł

linia kredytowa - to o to chodzi tzn, ze bedziesz mogła miec stan swojego konta -1500zł, np. masz powiedzmy stan konta +3000, wydajesz w tym miesiącu te 3000 i wtedy dodatkowo możesz wyjąć z konta jeszcze 1500,

wiec masz na koncie -1500zł, wpływa wypłata : +3000 i wtedy te 1500 oddajesz, stan konta masz +1500, ale możesz wyjąć (z kredytem) 3000zł sorki jesli nie dokładne ale nie potrafię inaczej :P

Gość poziomka..
dzięki rozumiem ,no jakoś w banku nie mogłam załapać!! dobrze mi wytłumaczyłaś ,że mogę dobrać sobie 1500 zł bo tyle mi proponują

Gość hem hem
masz po prostu taką linie debetową, cos takiego, robisz sobie debet i potem go na bierząco z koeknej na przyklad wyplaty uzupelniasz i korzystasz, najlepiej uzupelniac ot to wtedy nie ma duzych odsetek - siwetna sprawa, pamietaj tylko ze jak chcesz potem zrezygnowac z konta to musisz wszystko od razu splacic ;p i to jest jedyny minus :) Ja wizelam i pomimo tego ze mam co miesiac ujemne saldo- ktore uzupelniam na bierzaco - to sie z tego ciesze, bo to tak jakbym wziela kredyt, wydala 1700 zl i nie musiala tego oddawac ;p

Gość poziomka..
A jak to sie ma do pensjii 1300 netto to znaczy już na rączke?musze wtedy wziąśc tylko 1300 zł kredytu odnawialnego ,?jeju coś nie kumam .Aha pensja wpływa mi na konto po 25 każdego miesiąca to nie moge odrazu wybierac?sory ,ale od niedawna mam konto..

Gość poziomka..
uuuuuup

to jest tzw rok-linia...jeden z najbardziej krwiozerczych kredytow....mam oczywiscie na mysli ludzi ktorzy biora np 5000 na rok....mozna z nich korzystać ale z chwila uplyniecia roku kase musiesz miec na koncie....bylbym zapomnial pozyczka jest oczywiscie na procent i zazwyczaj wynosi ponad 1 % co daje od w/w kwoty 50 pln co miesiać

fajne w rok linii jest to ze nikt cie nie ponagla ze zwrotem ....pozory bank pobiera swoje procenty i nic nie mowi cieszy sie gdzy nie masz kasy po roku kredyt odnawia sie sam..... za ktory w kolko placisz

mam nadzieje ze pani w okienku uswiadomila Cie o oprocentowaniu....banki sa tak skonstruowane ze za darmo daja tylko dowody wpalaty ....

Gość poziomka..
ja jutro męża wysle do banku ...nic juz nie kumam...przy dochodzie na czysto 1300 zł .mogę wybierac dodatkowo 1500 zł?? pieniadze mam już na koncie po 25 to mogę już je wybierać ,czy mam czekać aż bank odtrąci sobie dług?

Gość dddddddddddsaaaaaaaaaaaaaaaad
nie ladujcie sie wto-szczegolnie w duze kwoty.

mozesz prawdopodobnie wybierac ...ale musisz zostawic kwote ktora bank moze potracic.......szczerze ? ktos wyzej dobze radzi te 1500 zlotych bedziecie splacac kilka lat ku uciesze banku :O

dokladnie nie wiem jak to dziala ale to pograzylo moich starcyh tylko ze oni wzieli 100tys. to bylo cos ze splacali wysokie same odsetki a kredyt sie nie pomniejszal. trzeba bylo go splacic w calosci

Gość asiasiasia
pracuje w banku, moze uda mi sie to opisac. Kredyt odnawialny, czyli otrzymujesz od banku 1500 zł kredytu, w kazdym momencie mozesz go wykorzystac, potem wpływa Ci pensja na konto w kwocie 1300 zł , wiec pokrywa zadłuzenie( przynajmniej w wiekszosci, ale to nie szkodzi, ze nie całosc, bo banki wymagają pokrycia w miesiacu tylko 5% zadłużenia). I tak, skoro spłaciłaś z 1500 zł kwotę 1300 wiec znów w nastepnym momencie mozesz korzystac z kredytu. Tyle il spłacisz tyle znów masz do wykorzystania. Potem znowu korzystasz, wypłata wpłynie, pokryje dług i znów mozesz korzystac. I tak w kółko. Powodzenia

Gość asiasiasia
mozesz z tego korzystac w kazdej chwili, nie tylko po wypłacie. Nie słuchaj innych, taki kredyt odnawialny to fajna rzecz, szczególnie, gdy na koniec miesiaca , tuz przed wyplata Ci nie starcza na życie. Mozesz wtedy dobrac np. 500 zł, tak żeby nie pozyczac od nikogo. oprocentowanie tez korzystne. Jesli chcesz wziac kwote 1500 zl to jest bardzo korzystne. Jesli rodzice dddddddddddsaaaaaaaaaad wzięli 100 tys. to nie dziwie sie, ze mieli problem z oddaniem ;P

Gość poziomka..
to będzie tak... wezme z tego kredytu np 500 zł i cała pensje co wpłyneła...w nastepnym miesiącu bank odtrąci sobie 500 zł a konto kredytu a ja mogę znowu wybrać cała pensję tzn 1300 zł i jak chcem to i kredyt?i tak w kółko...

Gość asiasiasia
kabel, nie pisz głupot skoro sie nie znasz

wlasnie chetnie sie dowiem ile procent ???????? bo za friko chyba nie jest.......sasiad skoczyl z okna....jego wykonczylo 12000 tys wiec nie probuj mnie okrecać...

wiesz kazdy bierze tyle ile potrzebuje :) moi starzy liczyli ze inwestycja im sie zwroci (sa przedsiebiorcami). niestety na rynku roznie bywa. kwoty typu 1500 ich nie ratuja bo czesto samo vadium wychodzi duzo wiecej

Gość O jess kabel
kabel ty kłamliwy skurwysynu, takie historie to ja sobie sama mogę na poczekaniu wymyślić. Sąsiad heh. idioto w dupie masz sąsiada do połowy

Kredyt odnawialny jest dobry, ale tylko dla tych osób które rozsądnie gospodarują kasą... A jak nie rozumiecie zasad tego kredytu to lepiej sie w to nie pakujcie! Radzę wam z dobrego serca!

Gość MarkZubert
To zerknijcie sobie jeszcze tutaj: www.comperia.pl/pieniadze-pod-reka-czyli-jak-dziala-kredyt-odnawialny.html Jak dla mnie kredyt odnawialny nie różni się za bardzo debetu na koncie. Jedno i drugie można brać gdy skończą nam się pieniądze na koncie. Jedno i drugie trzeba spłacić doliczając do tego odsetki.

Gość gość
w skrócie: bank daje ci np. limit 5000 zł czyli możesz zejść na minus do 5000 zł. Co miesiąc bank w określonym dniu sam pobiera odsetki od tego co wykorzystałaś. Jeśli więc np. oprocentowanie limitu wynosi 15% i przez cały miesiąc miałaś -5000 zł to zapłacisz 62,50 zł odsetek. Płaci się tylko od wykorzystanego limitu, jeśli tylko na dwa dni zejdziesz na -2000 zł to zapłacisz 1,64 zł miesięcznych odsetek (2000 zł x 15%/365 dni x 2) www.finansedomowe.blog.pl