Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buli buli

ciocia/wujek, czy po imieniu?

Polecane posty

Gość buli buli

Ktoras z was ma może mlodsze rodzenstwo? takie załóżmy do 12 lat? Jak wasze dzieci do nich mówią? ciocia, wujek, czy może po imieniu? Kiedy jest między nimi różnica ok10 lat

Gość po imieniu
smiesznie by brzmialo gdyby prawie do rowiesnika mowić wujku czy ciociu.;)

mam w rodzinei taki przypadek, bratanica jest mlodsza od moejj siostry chyba 12 lat i mowi roznie raz ciocia, raz po imieniu. ja jestem nieco jeszcze strasza ale do mnie nauczyla sie mowic ciocia :)

moja siostra ma 12 lat mania mówi do niej ciocia a 2 moja siostra ma 19 lat i mala mowi do niej "aka" (anka) :D:D:D:D Moja mama ma o 10 lat mlodszego brata i siostre i mowimy do nich po imieniu :)

Siostrzeńcy męża mówią do nas po imieniu, mimo, że jak się urodził pierwszy mąż miał 18 lat :). Tak samo, mój brat który ma 25 lat nie chce żeby dzieci mówiły do niego wujku. A co dopiero do dziewczynek, które mają po około 12 lat :)

Gość llllllllllllllllllllllll
moje ciocie są starsze 13, 15, i wujek 18 lat, zawsze sie do nich zwracalam po imieniu.. odkąd pamiętam

a ja zaznacze ze moja bratanica ma dopeiro 5 latek :D jak bedzie starsza to bedzi emowic po imieniu bede sie czuc mlodziej :P