Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amusiaa

pekniecie krocza

Polecane posty

Gość amusiaa

Niedawno urodzilam synka 3.800 i peklo mi krocze.Rodzilam w Anglii i tutaj polozne nie nacinaja.Wzieli mnie potem na sale operacyjna i szyli ponad godzine.Wstalam nastepnego dnia.Dowiedzialm sie ze to bylo pekniecie 3 stopnia.Jakie moga byc tego powiklania?

Jeśli krocze zostało zszyte przwidłowo to jest szansa że nie bedzie żadnych niepożądanych nastepstw. Trzeba starannie pielęgnować gojącą się bliznę i obserwować działanie zwieracza odbytu. Ew. nieprawidłowości trzeba zgłosic lekarzowi. Podstawowe informacje na ten temat oraz wskazówki co do pielęgnacji blizny podczas gojenia znajdziesz na stronie: http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,377 Pozdrawiam, gratuluje synka i życzę skutecznej kuracji! :) 🌻 🖐️

no u mnie bylo to samo, zeszyli mnie i niby wszystko ok, ale polozna chyba ominela pekniecie bo zostala mi dziurka na 2mm niezeszyta:( i co teraz?

też mieszkam w UK i też miałam pęknięcie III stopnia i szyli mnie ponad godzinę ale zszyli pięknie :) nic nie widać, położna mówiłą że jest zszyte bardzo starannie i po zagojeniu nie będzie widać - i miała rację :) jedyna moja rada - ćwicz mięśnie Kegla, ja mam do tej pory słabe ale w sumei zaraz po porodzie pamiętałam aby je zaciskać teraz już nie :O

elenass----> nie rozumiem - gdzie zostala ta dziurka na 2 mm?? Czy może chodzi o rowek głeboki na 2 mm?? Być może szew się nieco rozszedł - to się czasem zdarza.

o curna ale mnie pocieszyłyście...coraz częściej mam do czynienia z takim tematem...może to jakiś znak:( aż boje sie rodzic.Ale nie rozumie dlaczego nie nacięli cię ,co nie wiedzieli ze dziecko jest duże.??? co za patałachy!

bywalec1- powiem ci ta: jest dziurka od pochwy---poten zeszyte----dziurka na 2mm----zeszyte---odbyt i co ja mam zrobic? kolezanki mowia ze co mialo sie zrosnac to juz sie zroslo i aby to zaszyc trzeba mnie naciac:(

nie nacieli ponieważ tu nie robią tego rutynowo!!! zresztą wiele jest publikacji na temat pęknięć krocza - jakby to nie brzmiało to po pękniecie są mniejsze powikłania niż nacinaniu i zaraz sie zlecą pomarańcze i n=mnie zjedzą :P

ze tak sie pytam- ja tez uwazam ze jak samo peknie to lepiej bo peknie w tym miejscu w ktorym ma, i ja nie mam zadnych problemow ale ta dziurka...... nawet sexu nie uprawiam bo sie boje ze peknie:(

Nadyia26----> W Polsce przy 1-ym porodzie sn z reguly nacinają. Chociaż ja osobiście jestem zdania, że decyzję taka powinno się podejmować po starannym rozeznaniu wszystkich czynnków takich jak: bydowa krocza, jeo elastyczność (indywidualne dla każdej kobiety) oraz wielkść dziecka, zwłaszcza główki. Tylko że u nas nikomu sie niechce bawić w takie analizy.

elenass----> Bez obaw! 2 mm to maleńki odcinek. Jak wszystko się zagoi możesz spokojnie się kochać. Moją żonę po 1-szym porodzie zszyli niestarannie i szwy się rozeszły. Skutkiem tego był tylko pewien dyskomfort z mojej strony przy współżyciu - wrażenie "luźnej pochwy". Ale na to też są sposoby - od czego mamy kamasutrę ;)

hahaha bywalec kamasutra nawet nie wiem o co w niej chodzi, pojde w pl do gina zobaczymy co powie:)

ciekawe jak teraz będzie,wiesz wole żeby nacięli jak mam pęknąć.:( ja pikole my to sie mamy,nie jak wy Bywalec:)

Nadia----> 🌻 No fakt, my nigdy nie pękamy ;) Nie martw się - wszystko odzie dobrze :)