Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zadek102

Jak chronić blizny przed słońcem?

Polecane posty

Witam Was serdecznie... Wiem ze mozliwe jest iz ten temat juz byl, ale za kazdym razem jak wchodzilam na cos podobnego rozmowa z slonca i blizn przechodzila na leczenie blizn A mi zalezy na tym wlasnie temacie zwiazanym z chronieniem blizn przed sloncem.I tu do Was pytanie...jak mozna chronic blizny? Niewiem czy jakies plastry nieprzepuszczaja promieni UV, czy moze jakies masci?Zalezy mi na tym bardzo poniewaz zbliza sie lato a moje blizny sa w takich miejscach ze nie da sie ich schowac w upalny dzien przed sloncem:( Pomozcie

Gość ja stosuję Anthelios
krem La Roche Posay z filtrem 50+. Kupuję sobie ten, który nadaje delikatny kolorek opalenizny. Pamiętaj, że każdy krem z filtrem działa max. 3 godziny. Trzeba powtarzać nakładanie. Najlepszy filtr to Mexoryl- to nie nazwa kremu a nazwa filtra. Szukaj kremów, które mają mexoryl w składzie. Anthelios XL, krem ten oferuje najwyższą z jaką się spotkałam ochronę anty-UVA ponad 90 %. Jest to krem o bardzo wysokim stopniu protekcji SPF 50 +, swoją drogą uważam, że wyższe faktory SPF nie mają już sensu, gdyż i tak nie są w stanie zapewnić wyższej ochrony. Anthelios XL zawiera wszystkie rodzaje skutecznych filtrów przeciw UVA, zarówno oba rodzaje Mexoryl SX i XL, Parsol 1789, a nawet dwutlenek tytanu, ze względu na tak dobrą ochronę anty -UVA polecam go wszystkim.

ja mam stick ochronny sun care spf 50+, nie wiem czy ma mexoryl, sprawdzę sobie. wskazanie jest do smarowania m. in. blizn i tatuaży