Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana...

grzybica ukladu pokarmowego a grzybica pochwy

Polecane posty

Gość zalamana...

Wiem, ze takich tematow jest wiele, ale mam pytanie... od kilku dni biore leki przeciwgdzybicze bo stwierdzono u mnie kandydoze i po jednym dniu dostalam jakis dziwnych uplawow, swadu i innych objawow ktore sa oznaka grzybicy pochwy ktorych wczesniej nie mialam, i mam pytanie w zwiazku z tym, czy leki ktore biore ( a jest ich sporo) wylecza tez grzybice pochwy czy musze isc do ginekologa po inne leki? Niby biore leki przeciw kandydozie, ale nie wiem czy one tez dzialaja drogi rodne... bede bardzo wdzieczna za pomoc..

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
jakie leki bierzesz?

Gość zalamana...
biore Nystatyne, Fortakhel D5, Sanuvis, Citokhel, Regalen i Lacbitiane... myslisz ze pomoga na wszytskie objawy?

Gość do zalamanej
w jaki sposob wykryli to u ciebie? sama sie zglosilas, cos ci dolegalo?

Gość zalamana...
W dziwny sposob dowiedzialam sie, ze to mam, bo leczylam sie na tradzik ktory mnie meczyl i kolejny lekarz ktory okazal sie dermatologiem wenerologiem skierowal mnie na badania i okazalo sie ze meczy mnie to swinstwo a nie tradzik... leczylam sie na to w zelszym roku ale widocznie nie do konca sie udalo i teraz ponawiam ta kuracje ale wczesniej nie mialam objawow grzybicy pochwy dlatego teraz zastanawiam sie czy te leki pomoga czy musze brac tez inne...

Gość do załamanej
msle,ze skoro bierzesz aleki przeciwgrzybicze to powinny w calym ciele wytepic to cholerstwo

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Po lekach, w trakcie kuracji grzybek walczy o przetrwanie, stąd pojawiać się będą co jakiś czas takie objawy. To znaczy, że leki działają, nie przerywaj więc oby leczenia.

Gość zalamana...
Dzieki za porady, tez mi sie wydaje, ze powinno to ustapic zwlaszcza grzybica pochwy powinna przestac byc tak uciazliwa.... ale nie mam pewnosci tym bardziej, ze objawy tak na prawde nie zmieniaja sie, ciagle od 6 dni mam objawy grzybicy pochwy wrrr.... strasznie krepujace i uporczywe

Gość dsdsdsdsds
czy grzybica pochwy jest zwiazana z grzybica ukladu pokarmowego? dowiedzialam sie,ze mam drozdzyce i zastanawiam sie czy podstawa lezy w ukladzie pokarmowym...

weź jakieś probiotyki ginekologiczne i nie tylko, np. lactoral, który chroni jelita, probiotyków jest dużo w aptece i są dostępne bez recepty, przy najbliższej wizycie powiedz o tym lekarzowi

Gość gnghghgh
nie ma czegos takiego jak podział na grzybice. Grzybica jest w przwodzie pokaromowym a grzyb w pochwie to tylko objaw.

Gość naturalnie24
Masz grzybicę ustrojową i akurat u Ciebie pojawiła się w pochwie. Grzybicę można wyleczyć, natomiast trzeba dość dobrze o siebie zabrać. Przede wszystkim oczyszczanie z grzybicy Paraprotex-em + AC Zymes oraz późniejsza profilaktyka. Uważać należy także na sam ubiór. Bielizna powinna być przewiewna i bawełniana. Tak samo spodnie. Zestaw oczyszczający z grzybicy: http://naturalnie24.pl/sklep,16,101,zestaw:_grzybica