Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córeczki

Kaszka zamiast mleka dla 11 miesięczniaka?

Polecane posty

Gość mama córeczki

Ile razy dziennie dziecko w tym wieku powinno dostawac mleko (nie karmie piersia), wyczytałam gdzies ze 3 razy po 180 ml. Ale moja córka dostaje rano okolo 5 jak sie przebudzi , pozniej jak juz wstanie czyli gdzies o 8-9. W ciagu dnia je obiadek, owoce, chrupki, dopiero jak idzie spac znowu butla i koło połnocy nastepna. Za kasz nie przepada, wypije tylko przez sen. Czy w zwiazku z tym moge dawac jej wiecej mleka?

Gość mama córeczki
acha zapomniałam, czy w zwiazku z tym ze mała nie lubi kaszki na mleku moge podawac ją w zupce? czy mozna zagęszczac tak kazdy posiłek? czy to za duzo dla takiego dziecka?

Gość podnosze321

Gość nie sądzę żeby tylko w
dlaczego karmisz ją jeszcze w nocy???? Chcesz hipopotama z niej zrobić? Przecież tak duże dziecko nie musi być karmione w nocy jak noworodek. Po kolacji powinno przespać do rana. Fakt, ze wyrosłam z dzieci małych juz dośc dawno, ale wydaje mi się, że i z tym mlekiem przesadzasz nieco. Czas na urozmaicanie posiłków

Gość mama córeczki
ale moja córka jest bardzo drobna, wazy niecałe 8 kg, to co jak budzi sie z głodu to mam nie dać?

Gość mama córeczki
jak była młodsza: miała około 5-9 miesiecy to spała całą noc....

Gość daj jej wodę
zamiast mleka to sie przestanie budzić w tym wieku to ona się raczej nie budzi z głodu tylko z łakomstwa

Gość nie sądzę żeby tylko w
raczej się nie obudzi, a jesli to daj pić albo chrupka. Przecież żołądek w nocy musi odpocząć. Zresztą sama piszesz, ze karmisz przez sen. Po co??? Jeśli nie woła o jedzenie, to nie ma takiej potrzeby

Gość mama córeczki
karmie przez sen tzn corka budzi sie głodna i je z zamknietymi oczami, wczesniej płacze aby dac jej jesc jak dam picie to za jakis czas znowu jest płacz

Gość mama córeczki
chrupek odpada, bo nie bede jej rozbudzac, palic swiatła itp...

Gość mama córeczki
chciałam dawac jej na kolacje wiecej mleka, a le wiecej niz 180 ml nie zje... a kaszki to tylko 150 ml

Gość nukkiat
ja też daję córce mleko o 5.00 rano, ma 9 miesięcy i zawsze budzi się o 5.00 na jedzenie i to z takim krzykiem :o wypija i pod koniec butelki zasypia. Najlepsze jest to, że około 6.00 budzi się na dobre. Próbowałam ją przetrzymać bez jedzenia do tej 6.00, ale nic z tego :( po prostu jest głodna i chce jeść

Gość dajcie juz spokój
Hej,mamuski, a nie macie juz dosyc przeliczania ile dziecko wypija a ile powinno wypic? :-P Ja przestałam sie tym przejmowac gdzieś ok.6 miesiąca życia synka. Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak,czy z Wami:-P Nie rozumię w czym problem:-D

Gość dajcie juz spokój
Chciałam jeszcze dodac,że mój syn czasem nie wypija mleka w ogóle,przez cały dzien, a czasem pije co 2 godziny,jak mi sie obiadu dla niego nie chce przygotowywac:-P

Gość mama córeczki
na mleku jest napisane, ze dziecko moze w tym wieku porcje wypic... moze co za duzo to nie zdrowo....

Gość dajcie juz spokój
a jesli dziecko ptrzebuje wiecej porcji niz jest to napisane na opakowaniu???? Bedziesz głodzic czy dasz mu krome chleba o 1.00 w nocy?:-P To sa dawki zalecane!!! Nigdy sie do nich nie stosowałam,nigdy!!!!!! Dziecko ma 15 miesięcy i pije tyle ile chce lub ile ja mu podam:-P Chyba ,że któraś mi napisze objawy jakiekolwiek,z powodu przedawkowania mleka modyfikowanego,wtedy wszystko odszczekam;-)

Gość Sukienusia
Moja córeczka ma 15 miesięcy i od kiedy skończyła roczek to pije mleko 2 razy dziennie - jak wstanie czyli ok.9.00 i przed spaniem ok.22.00. W nocy już nie je od kiedy skończyła 2 miesiące :) Do każdej porcji mleka dodaję małej po 2 miarki kaszki ... samej kaszki niestety mała nie chce. Zresztą ostatnio stała sie strasznym niejadkiem ... za nic nie chce jeść obiadów :( Tylko by jadła serki, jogurty, herbatniki czy chrupki ... nawet kanapki je niechętnie :( W związku z czym mam pytanie ... czy mam się tym martwić, że córeczka tak mało je ? Dodam, że jest radosnym i pogodnym dzieckiem i nic nie wskazuje na to, że straciła apetyt na skutek jakiejś choroby.

Gość ponawiam pytanie...
moja tak miała zawsze przy ząbkowaniu...

Gość uppppppppp