Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a jakkkkk

praca na 1/2 etatu..pomocy

Polecane posty

Gość a jakkkkk

caly etat to 39h,,,wiec 1/2 etatu to ok 20h tyg wiec powinnosiepracowac codziennie po 4 h albo co drugi dzien po 8h? tak? czy mozna pracowac na takiej umowie po 8h dziennie???

Gość asfasfasfasfasf
ja pracowalam na pol etatui okolo 7,8 dni w mc kazdy po 12 h

Gość a jakkkkk
penja za 1/2 etatu a pracuje sie caly etat? jesli tak to chyba nie ma sensu w towchodzic

Gość a jakkkkk
a jezeli oferta jest z urzedu pracy to czy pracodawca tezmoze mi zaproponowac taki"czarny uklad?

oczywiscie ze nie...prawdopodobnie jak zostaniesz zwolniona to kuroniowki nie dostaniesz ( nie jestem pewien)...a i lata pracy sie dla ciebie wydluzą ...

jesli ci zaproponuje to jeszcze nie tak zle mozesz sie nie zgodzic w praktyce jednak wyglada to tak ze wymusza na tobie wiekszy wymiar czasu a w zamian dorzuci do pensji 100 albo mniej :O

Gość rodżer perejro
można, np firma adecco tak zatrudnia ludzi :) umowa na pół etatu za 800 ileś złotych a resztę dostajesz według stawki godzinowej

Gość a jakkkkk
a ile max h tyg powinnam pracowac na 1.2 etatu?

urzad pracy cie kieruje i umywa rece...jesli sie nie spodobasz pracodawcy wrocisz do urzedu po tygodniu z notatka BRAK KWALIFIKACJI :O

Gość pół etatu to 20 godz
20 godzin tygodniowo (bez sobot)

Gość a jakkkkk
ale chyba wumowie jest zaznaczone ile h pracuje? to jak moze wymusic? o Boze..jakie to pokreconeL:(

rodżer perejro >> czyli na czarno ...bo umowa nadal jest na 1/2 etatu i od tego sa odprowadzane podatki i skladki ubezpieczeniowe

Gość lepiej na caly etat
poza tym nie oplaca sie pracowac na pol etatu :o no i pozniej bedzie ci brakowalo lat prac:o

Gość a jakkkkk
nie mam 18 lat:P\pytam jak moze wymusic skoro w umowie mam zapisane ile h pracuje?

Gość lepiej na caly etat
"ale chyba wumowie jest zaznaczone ile h pracuje? to jak moze wymusic? " No i co z tego, ze w umowie jest napisane? Jak trafisz na jakiegos nieuczciwego skurrwysyna to bedzie cie chcial wykorzystac max :o wiec na przyszlosc nie badz naiwna i nie godz sie na cos takiego🖐️

a jakkkkk >> napisalem ze masz prwdopodobnie 18 lat sadzac po twoich naiwnych pytaniach nie za wiele masz doswiadczenia z pracodawcami ...

Gość a jakkkkk
nie badz naiwna i nie godz sie na cos takiego ---> to jak mam robic zatrudniajac sie na 1/2etatu?na co zwrocic uwage?

Gość a jakkkkk
teraz to mnie wystraszyliscie i nie wiem co robic:(

Gość lepiej na caly etat
czemu nie chcesz na caly etat? :o lepiej na tym wyjdziesz i wiecej kasy zarobisz gdzie masz zamiar sie zatrudnic?

poprostu zaznaczyć na poczatku ze jak masz pracowac po 8 godzin dzienie to chcesz umowy na caly etat....a jak juz ja dostaniesz to nie zgadzaj sie uklad typu : dostaniesz wiecej ale ja bede wykazywal mnie bo twoja emerytura w przyszlosci bedzie wygladac ....hmmm cholera jaka emertura? :O

Gość a jakkkkk
to jest praca biurowa 2,3 mc na 1/2 etatu a potem przejscie na caly etat ....1/2 etatu na poczatek w celu przyuczenia ..praca 2-zmianowa\

Gość a jakkkkk
chyba mam prawo skontaktowac sie np z prawnikiem przed podpisaniem umowy??b teraz juz sie wystraszylam:(

trzeba bylo tak odrazu...przyuczenie? mloda jesteś wiec porobuj do odwaznych swiat nalezy......zapomnij o wszystkich moich postach narazie ;) moga wypaczyc Twoje spojrzenie na pracodawcow i prace jako taka ......ale przypomnij je sobie jak zycie Ci dokopie ( mam na mysli prace)

umowy mają to do siebie ze kazda z niezadowolonych stron moze je rozwiazać w trybie ustawowym ...i w tym temacie zadbaj o wiedze ;)....prawnik nie bedzie Ci potrzebny ........

Gość a jakkkkk
straszysz mnie a ja sie zaczynam bac....:( juz mam podejrzenia ...co do pracodawcy...ale to z liczba h i umowie bede pamietac..dzieki:)

Gość eee to nieduzo
to jest praca biurowa 2,3 mc na 1/2 etatu a potem przejscie na caly etat .... 1/2 etatu na poczatek w celu przyuczenia ..praca 2-zmianowa ^^^^^^ eee 2, 3 miesiace to mozesz popracowac na pol etatu wazne zeby pracowac 4 godz dziennie na 1/2etatu a nie po 8 godz na czarno:o mam nadzieje, ze ten szef nic ci takiego nie proponowal ?

Gość a jakkkkk
ok dzieki ja juz zmykam jutro rano mam spotkanie jak pojdzie ok to dam znac:P papatki:)

nie bój nic...nos do gory i powodzenia ;).....jesli sie nie uda zawsze z usmiechem mozesz wyprostowac srodkowy palec i odwrocić sie na piecie ....🖐️