Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dqwefqwef

czy ta 14 letnia dziewczynka co chciała usunąć ciąze, tutaj czasemnie pisała?

Polecane posty

Gość dqwefqwef

????na tym forum, teraz na tvn leci program "teraz my" i mowia o tej dziewczynie!!

Gość nunak
kłócą się jak debile

Gość dqwefqwef
bo tu kiedys był taki topik, ze mam 14 lat i dowiedziałam sie ze jestem w ciąży...mowili w tym programie i jakims forum..ze o niej pisała

Gość raede
ten Piotr Stasiński z wyborczej jest taki chamski jakis do księdza!!

ja czasem zakładam takie tematy na tym forum. tzn tego typu \"mam x lat, jestem w cionży\" itp więc z prawidłową identyfikacją będą problemy. a na pewno sam takich tematów \"dla jaj\" nie zakładałem :D

Gość kakak23
Wydaje mi sie,ze w tej dyskusji nie powinno chodzic o to czy Agata ma przerwac ciaze czy nie.Najwazniejsze jet tu PRAWO,ktore zostalo zlamane.A wlasciwie pare przepisow prawnych.Jak czytam wiekszosc komentarzy to robi mi sie niedobrze,ze tak latwo osadzacie ta dziewczynke i jej matke.Sama mam corke i nie wyobrazam sobie zeby kosciol,jakies organizacje nawet media wywieraly na mnie presje co jest dobre dla mojego dziecka a co nie.Decyduja i ponosza calkowita odpowiedzialnosc tylko rodzice.Nawet gdy sa to tak trudne sprawy jak ta.Nie sadze zeby dla matki tej dziewczynki ta decyzja byla bulka z maslem

Gość reade
Nie potrafie zrozumiec dlaczego wszyscy chca smierci tego dziecka Wszyscy biadola nad losem tej 14 latki tak jakby ciaza byla nowotworem zlosliwym albo stwardnieniem rozsianym. Ja rozumiem ze jest nie gotowa na to by zostac matka. Popelniono przestepstwo gwalcac ja - przestepca musi isc siedziec. Ale dlaczego odrazu usuwac ciaze? Nie moze urodzic i oddac dziecko do adopcji? Ile par stara sie o dziecko calymi latami. Przeciez poród to naturalna rzecz dla kobiety. Okey to jeszcze dziecko. Rozumiem stres zwiazany z porodem i wogole z ciaza. Jednak wierzcie mi stres i wyrzuty sumienia do konca zycia zwiazane z aborcja sa suuuuzo gorsze.

Gość mam 2 letnią córkę
i tak postaram się ją wychować żeby się nie puszczała nigdy a już nie w wieku 14lat!!! no ludzie w tym wieku to się dziecko lalkami bawi!!!

Gość jsssssssssssssss
reade:o chyba żartujesz:o przeciez to 14 latka!!!!!!!jak ma zrozumieć ciążę,poród i oddanie dziecka?????????ty uważasz,ze dziecko musi to zrobic,bo ktoś chce adoptować i nie ma kogo??:o no gratuluję rozumu

Gość macie tez taaak
a myslisz ze jak odda do adopcji to nie bedzie miec wyrzutow? tez jak nie odrazu to za kilka lat bedzie zalowac, to nie sa latwe sprawy i Agata powinna zostac "przebadana" przed kilku naprawde DOBRYCH psychologow, ktorzy wiedzieliby co dla niej najlepsze, nikt z tego forum nie wie co dla niej bedzie wieksza krzywda wiec nie ma co tu pisac co ma zrobic

Gość jsssssssssssssss
mam 2 letnią córkę-------------- staraj sie staraj,ale nie zawsze to staranie coś daje w tak głupich czasach

Gość mam 2 letnią córkę
wiem i tego się najbardziej boję!!! ale 14 lat!!!

Gość jsssssssssssssss
tak naprawdę decxyzja powinna należec do jej rodziców i jeśli tak zadecydowali powinni mieć mozliwość aborcji bo TAKIE JEST PRAWO!!!!! po co ustanawiać prawo skoro nie mozna ego egzekwować w żaden sposób??????/co to za kraj??stare dziady decydują o mojej macicy i nawet w takim przypadku nikt prawa nie przestżega.Dlaczego nie zrobia referendum w sprawie legalności aborcji?????????????????? bo boją się,że jednak wiekszość społeczeństwa dopuszcza wolność sumienia w takiej sprawie.

Gość klara1223
Ta dziewczynka zostala okrotnie potraktowana przez los, przez dziennikarzy i wszystkich ktorz starali sie jej pomoc! Lecz to czy ona usunie ciaza a co za tym idzie pozbawi zycia niewinnego czlowieka jest bardzo nieludzkie. Jak mozna pragnac czyjejs smierci, zwlaszcza kogos kto nie moze sie obronic...Gdyz to dziecko cierpi,gdy jest zabijane. Polecam obejrzec NIEMY KRZYK!!

Gość jsssssssssssssss
bo każda z tych par chce adoptować noworodka,bez przeszłości,zdrowego,nnajlepiej od porządnych rodziców itp.A poza tym procedury adopcyjne trwają dosć długo ,nie mówiąc już o uregulowaniu prawnych spraw dziecka

Gość kllllohda
klara,masz swoją macice?pilnuj jej,nie decyduj kto ma rodzic dziecko a kto nie.Jeszcze z gwałtu.........

Gość dziwia mnie kometarze
po prostu oddac dziecko do adopcji. Kto urodzil. wie, ze nie sposob rozstac sie z dzieckiem, ktore sie zobaczyło i poczulo. Płod to jednak abstrakcja,zwlaszca , jesli niechciany i traktowany jak ciało obce, wiec takiej traumy nie ma. Mysle,ze jesli ktos oddal dziecko do adopcji nigdy nie zazna spokoju. A aborcja? Za czasow komuny wiekszosc ciaz byla przerywana(chocc Polska byla katolicka i zyli w nije ci sami ludzie), bo to bylo na zyczenie i bez problemu, I co - te kobiety sa teraz zadowolonymi z zycia matkami i babciami - gdyby bylo inaczej co druga kobieta w takim wieku mialaby ciezka depresje.

Gość wiekszosc wcale nie
jest za aborcja

Gość już widzę te kolejki rodziców
adopcyjnych stojące po dziecko z gwałtu weźcie przestańcie pierdolić

Gość kllllohda
może nie za aborcją,ale ZA WOLNOŚCIĄ WYBORU tak

Gość a ja myślę że księża
i ta pieprzona Joanna- świr-Najfeld interesują się tylko nienarodzonymi dziećmi. Pani Joasia sama się pieprzy i jakoś widać antykoncepcję stosuje:O Księża się rozbijają mercedesami a takie dziecko urodzi się i każdy będzie miał w dupie to, że nie ma co jeść, z ejego matka ma 14 lat i nie ma pracy, że dostaje 400zł zasiłku, że sama nie może się uczyć, a jej rodzice też za wiele nie zarabiają:O Tez często zakładam takie prowokacje, ale to patologia:O

Zresztą nie chodzi o to!!!!!!!!! Powinni zaproponować jej rozmowę z psychologiem- normalnym, razem z rodzicami powinni decydowac, a nie jakiś KSIĄDZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy ten ksiądz ma rodzinę? Jest za kogoś odpowiedzialny? Płaci podatki? Utrzymuje kogoś? Wychowuje? Czy mu się na tacę zrzucają?:O Chodzi o to, że żaden szpital nie ma prawa ujawniać czyichś danych, nasyłac na niego księdza! Że jeśli ma się prawoi dokonac aborcji, to nie ma prawa nikt nam tego utrudniać, jeśli nawet sam nie chce tego zrobić.

Czy można żyć bezpiecznie w kraju, gdzie boisz się, ze jak trafisz do szpitala z powikłaniami, to lekarze nie uratują ci życia, bo ważniejsze jest dziecko. Ale czy to o nich powinna należeć decyzja, czyje życie jest ważniejsze? Zwłaszcza wbrew woli pacjenta?

Gość kllllohda
a najgorsze,że utrudnia,bo za darmo miał to zrobić.W gabinecie po godzinach za kasę nic by nie utrudniał.Wszystko jedna mafia:o

Gość klara1223
Czyn zabroniony to nie to samo co gwalt... Tu chodzi o to ze byla nieletnia a nie ze ktos ja do tego zmusil!!!!!!!!!!

No właśnie. A najgorsze, że ci ludzie tak naprawdę przyczyniają się do cierpienia i dziecka (tego poczętego) i rodziny, i tej małolaty:O W takich przypadkach powinno sie dawać Postinor. A jak nie pomoże, to od razu tabletkę wczesnoporonną. Na samym początku zarodek ludzki jest identyczny jak ptasi, świński, koński itd., więc skoro ksiądz moze sobie usmażyć jajko na patelni i uśmiercić zarodka, to niech nie pierdoli o moralności:O A jakoś świnie może jeść, szlachtują je a jemu to nie przeszkadza:O Zamiast kupować sobie szaty, samochody, kwiaty do kościoła na ołtarz, to niech jeżdżą tramwajami i niech biednym dzieciom rozdają!:O Po co księdzu mercedes?:O

Połowa zapłodnionych komórek jajowych i tak obumiera do 6. tygodnia. Więc dlaczego podawanie tabletek wczesnoporonnych jest złe? Lepiej przerwać ciążę w miarę bezszwankowo w np. 2-3 tygodniu niż czekać aż będzie miało 4 miesiące:O Nie rozumiem, na co oni czekają.

Gość kllllohda
mój ma beemkę z salonu nówesia.Poprzednią rozwalił jak wracał z kart:o to nie żart