Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adea

szaszłyki - jak zrobić

Polecane posty

Gość adea

Jak w domu majac patelnie i piekarnik zrobic smaczne soczyste szaszłyki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nadziać, obsmażyć na patelni do zrumienienia a potem dopiec w piekarniku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adea
No nie tak szybko napisz po kolei tzn. posolić, jakie inne przyprawy, jak długo w piekarniku, podlewac je, czy nie Proszę o szczegółu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mięso musisz zamarynować
najlepiej na całą noc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adea
jak zamarynowac. Potraktuj, że dopiero zaczynam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zauroczona kim czym
to idz do knajpy i se kup a nie nudzisz tutaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adea
Zauroczona, a to ci przeszkadza?? to nie czytaj tego, poczytaj sobie o robalach w kuchni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mieso na kawalki, posolic, popieprzyc, papryka, przyprawa do grilla, troche maggi albo sosu sojowego, jak lubisz to wetrzec czosnek. pokroic papryke, cebule i co tam chcesz na kawalki i nabijac. mieso nie bardzo ciasno aby sie dopieklo dokladnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oczywiscie wszystkimi tymi przyprawami natrzec miesi na najlepiej odstawic na chwile do lodowki, ale jak ci sie spieszy to i bez lodowki sie obejdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adea
ale jak pokroic? ja naprawde jestem poczatkująca, powiedz mi jakim nożem? i czy na desce kroic czy na blacie kuchennym bezpośrednio?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w piekarniku tak dlugo az bedzie miekkie z reszta sprobujesz czy dobre, czy dpolewac? zalezy jakie mieso, jak tluste jak karkowka to raczej nie. ja robie z fileta z kurczaka i nie podlewam, choc mieso jest chude.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adea
ta ostatnia adea z głupimi pytaniami to nie ja otio jej bzdury: >>ale jak pokroic? ja naprawde jestem poczatkująca, powiedz mi jakim nożem? i czy na desce kroic czy na blacie kuchennym bezpośrednio?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pytałaś jak zrobić soczyste, to napisałam. Smaczne - posyp dużą ilością mieszanek ziołowych i przypraw, tych które lubisz i używasz. Tu masz dobry przepis, zdjęcia też są: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis10752.html Polecam sparzyć cebulę przed nadziewaniem - pokroić na połówki, wrzucić na posolony, posłodzony wrzątek i gotować 5 minut. Jesli pieczarki wcześniej podsmażysz w całości, to tez zrobią się mniej gumiaste. Zresztą zrób raz, to zobaczysz, co trzeba poprawić, najłatwiej się uczyć na błędach :) A jadalne wyjdą na pewno, tak czy inaczej, może najwyżej nie perfekcyjne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adea
crazy_bogie dziekuje ci za rzeczowe wypowiedzi. życze dobrego dnia. pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adea
mella dzięki:):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adea
ta idiotka ciągle sie podszywa np tutaj pisze o tak: jak zamarynowac. Potraktuj, że dopiero zaczynam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adea
No pieknie mella , ten przepis a Wielkiego Żarcia jest ok :D:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zaczernij nicka :) Wtedy już znacznie trudniej jest się podszyć pod kogoś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adea
no konczmy juz, bo adea [ta fałszywa] nam przeszkadza, chcąc osmieszyc temat Dziekuje wszystkim za porady. Ja juz kończe i zamukam temat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
JAK PRZYRZADZACIE MIESO, ZEBY NIE BYLO TWARDE???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×