Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysimplelifee

CZERWONA CZY ZIELONA?

Polecane posty

Gość mysimplelifee

Jak sadzicie kótra jest lepsza herbata na odchudznie zielona czy czerwona? spotkałm sie juz z tym ze czerwona szkodzi jelitom a zielona nie. Wiec w koncu która jest lepsza i która w pijecie. I jeszcze jedno jaką polecacie diety która daje na prawde dobre efekty jakkie wy stosujecie. Mozecie tez psac na moj e-maill podany wyzej

Gość sibi
zielona oczyszcza bardziej,z dietą i ćwiczeniami bedzie efekt

Gość mysimplelifee
a po jakim czasie bedzie widac efekty?

czerwona jest lepsza, na odchudzanie , ale możesz piś dwie przeciesz to w niczym nie przeszkadza, ja pije najwiecej dczerwonej i poprawiła mi sie przemiana materii,

Gość mysimplelifee
do niebo-piekło ile schudłas stosujac czerwona herbate?

Gość sibi
jesli ćwiczysz i patrzysz na to co jesz to po miesiacu może,ale słyszałam o czerwonej że niby odchudza poczytaj na forum tu gdzieś był taki temat o czerwonej,ale od samej herbaty nie schudniesz to wiesz.pozdrawiam!!

Gość mysimplelifee
wiem ze od samej herbaty nie schudne a jakie wy stosujecie diety i jakie sa najlepsze?

Gość sibi
cytat:,,a mi czerwona herbata rozregulowala cykl (krwawienia co 12 dni), doprowadzila do anemii, kolatania serca i hipotonii (spadek cisnienia z utrata przytomnosci). wyladowalam w szpitalu. diagnoza: wyplukany magnez i potas, deficyt zelaza, zaburzenia pracy serca. bralam caly czas preparaty mineralne, puerha pilam 3 razy dziennie, po kazdym posilku. ogolnie jestem zdrowa i nic innego nbie moglo czegos takiego spowodowac uwazajcie!" wiec z herbatkami trzeba uważać,a np herbata ze skrzypem wypłukuje wit b

Gość mysimplelifee
sibi gdzie to znalazłas? podasz strone

Gość sibi
zaraz znajdę chwilusia

Gość sibi
ja piję pokrzywe ze skrzypem i jem wit b complex raz dziennie,a jem b bo też jest dobra wit na cere

Gość mysimplelifee
dzieki a skibi i cos schudłas?

Gość tez sie wypowiem na temat herb
ja herbaty czerwonej nie polecam, co prawda przez pierwsze pare dni jej picia czuje jakby efekt oczyszczania (a raczej przeczyszczania) ale po paru dniach juz trudno mi sie zalatwic i dopiero jak odstawie czerwona wszystko wraca do normy. a zielona pije bo lubie, w sumie innej herbaty nie pijam:)

Gość documentz
W wielu watkach mnostwo osob pisalo, ze czerwona wcale nie odchudza, poza tym jej nadmiar szkodzi na watrobe. Ja to potwierdzam. Zielona jest o wiele lepsza i zdrowsza, tylko ze trzeba kupic lisciasta w herbaciarni.

Gość sibi
wiesz mało ćwiczę,ale wydaje mi się że w talii mniej i w biodrach:)ale dopiero koło 3 tyg piję herbate zieloną,pokrzywę,ale robie odstępy.ja zreszta piję po to by mieć ładniejszą cerę,i by trochę oczyścić.nie mam dużego nastawienia na odchudzanie,przydałoby mi się 3 kg zgubić,a ważę 57 kg przy 165 wzrostu.a wiem że odchudzenie wiecej niż do kg na miesiąc nie jest dobre dla organizmu,szybsze zrzucanie wagi grozi efektem jojo,i nie tylko

Gość tez sie wypowiem na temat herb
ja kupuje zielona lisciami w sklepie zielarskim, pychotka z dodtakiem platkow rozy

Gość sibi
miałam tam napisać wiecej niż 2 kg na miesiac!sorki za bład

Gość sibi
herbata -ta zielona może być jedynie dodatkiem w diecie,zamiast np zwykłej herbaty lub kawy,i nie sprawi że schudniemy ot tak.cwiczenia i dieta(ale nie rygorystyczna)może pomoc w odchudzaniu i tyle

Gość sibi
a ja mam zieloną z róża też:) i z bławatkiem i kawałkami pomarańczki super herbatka,już mi zwykła nie smakuje!

Gość documentz
A dlaczego ma byc dodatkiem do zwyklej? Ja od lat nie pilam zwyklej herbaty, pije tylko zielona i to taka drozsza, lepszej jakosci. Zielona herbate warto pic, bo jest po prostu bardzo zdrowa i dostarcza organizmowi antyoksydantow, oczyszcza. Wspomaganie odchudzania to tylko efekt uboczny.

Gość documentz
Widze, ze zle przeczytalam Twoj post. Piszesz, ze zielona mozna pic zamiast zwyklej, a nie jako dodatek do zwyklej;)

Gość mysimplelifee
a ktos pil moze czerwoną herbatę Pu-Erh czy ona działą jak ta zwykla czerwona bo jestem forum o tej herbacie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3596158 i tam pisza ze ona wiekszocsie pomaga a z was ktos pil?

Gość sibi
ja piłam puerh kiedyś ale nie smakuje mi i nie mogłam się przemóc do kolejnej szklanki blee,ale może komuś to smakuje niewiem..wolę zieloną

Gość sibi
a właśnie co do czerwonej pisali gdzieś że osobom o niskim ciśnieniu (bo czerwona obniża)i z problemami ukł.moczowego(bo zawiera dużo kw.szczawiowego) nie jest wskazane picie tej czerwonej.ogółem podobno można do 3 szklanek dziennie wypić

Gość mysimplelifee
dzieki skib jednak bede piła ziolna po mam niskie cisnienie i jak stoje w cerkwi zo zawsze jest mi słabo chociaz mi sie ostatnio podnisło cisnienie na poczatku roku miałam ok.82 a teraz 115 ale jeszcze jutro ide bo miaął chodzic przez cały rok ale nie chodziałam do pielegniarki

Gość sibi
no czerwona obniża własnie,to lepsza zielonka:)nie ma za co:)pozdrawiam!

Gość sibi
kup sobie ciśnieniomierz,ja też mam troche niskie bo koło 100 /70 i w dodatku te zimne nogi i ręcę,i lekarz mi powiedział bym piła jak wstane szklanke wody na czczo,ciśnienie sie wtedy podnosi i tak zauważyłam,choć ja nie wiem dlaczego.