Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellap

ile alkoholu???

Polecane posty

Gość ellap

Mam problem z ilościa alkoholu na ślub. Będzie 66 osób dorosłych i 12 dzieci. Czy myślicie, że 90 póllitrówek wystarczy i 40 win po 0.75 Na poprawiny mamy browarki, a jeśli by coś zostało po weselu to by też się przydało. Ale czy nie zabraknie. Ile alkoholu się kupuje?

Gość luizka1
U nas będzie na weselu 80 osób, my kupujemy 0.5 na osobę. Na ślubie mojej siostry było 0,5 l na parę i zabrakło - musieliśmy dokupić na stacji benzynowej (oj drogo, drogo), ale win to może z 10 butelek kupimy.

Gość ellap
Myślisz , że nie trzeba się zaopatrzyć w kilka butelek więcej, a co do win, to u nas lubią wina. Nawet ja i mój narzeczony pijemy wino, wódki nie preferujemy. Mamy sporo gości pijących wino. Czy ktoś wie jak to rozegrać?

Gość nie wiem jak jest z Chorwatami
masakra. 0,5 na osobe heheh juz widze jak kazdy wypija tyle wodki heheheh

Gość mapeti
u mnie bylo 120 osób z dziećmi i poszło 400 półlitrówek z tym ze byly poprawiny na drugi dzien.Można powiedzieć ze w poprawiny dużo osób sie oszczędzało. Win tez poszło ze 20 litrowych butelek no i 4 skrzynki piwa... Była dobra zabawa, towarzystwo doborowe i wszystko się udało.

Gość DO MAPETI
400 POLLITROWEK???TOZ TO CHYBA WSZYSCY POD STOLEM POD KONIEC LEZELI...nie wyobrazam sobie wypic litr na glowe i ponad pol nastepnego dnia

Gość DO MAPETI
ja mam 60 *0.5 na 75 osob i 50 butelek wina +3 whisky, 1 baileys, 2*gin

Gość mapeti
Weź pod uwagę, że w tych 120 osobach były też dzieci dokładnie nie pamiętam ile, osoby starsze i osoby które nie piły...a pod stół jakoś nikt nie wpadł :) Po prostu mieli zdrowie i już...

Gość luizka1
A właśnie jeszcze takie alkohole typu gin, baylis z chęcią, muszę powiedzieć w recepcji, że nam będzie lód potrzebny. po pól litra wódki na osobę mamy.

Ellap, my weźmiemy na pewno więcej alkoholu, niż pójdzie, ale to tak podobno ma być - że nie może zabraknąć. Żeby potem nie zostać z np. 30 butelkami wódki w zapasie, zakupy zrobimy w hurtowni alkoholu, na fakturę, gdzie w razie czego, ten nadmiar można zwrócić. Uważam, że to niezły układ, bo można bez obaw zrobić mały zapas na wszelki wypadek. Myślę, że to nie tylko w tej w/w hurtowni można tak się dogadać.