Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HULAHOPKASTOPKA

MASTURBACJA TO NIE GRZECH???!!!!!

Polecane posty

Gość HULAHOPKASTOPKA

Dopiero Jan Paweł II ogłaszając w latach 80. „List do wiernych o trzech stołach eucharystycznych: przy komunii świętej, rodzinnym obiedzie i małżeńskim łożu” zasygnalizował, że seks małżeński nie jest już grzechem w oczach Kościoła. Po II Soborze Watykańskim uznano również, że masturbacja to nie ciężki grzech, ale „nieprzyzwoite zachowanie”. O brudnym, zakazanym seksie – za tydzień.--------CZYLI NIE TRZEBA JUZ SIE Z TEGO SPOWIADAC?

Gość KKK podaje
zarówno Urząd Nauczycielski Kościoła wraz z niezmienną tradycją, jak i zmysł moralny chrześcijan stanowczo stwierdzają, że masturbacja jest aktem wewnętrznie i poważnie nieuporządkowanym”. „Bez względu na świadomy i dobrowolny motyw użycie narządów płciowych poza prawidłowym współżyciem małżeńskim w sposób istotny sprzeciwia się ich celowości”. Poszukuje się w niej przyjemności płciowej poza „relacją płciową, wymaganą przez porządek moralny, która urzeczywistnia «w kontekście prawdziwej miłości pełny sens wzajmnego oddawania się sobie i przekazywania życia ludzkiego»”.

Gość HULAHOPKASTOPKA
Ja juz nie wiem co noz nowe wiadomosci o masturbacji i ja juz nie wiem czy to grzech czy nie?dlaczego sex musi tylko sluzyc rozmnazaniu a nie dodatkowo zwyczajnej ludzkiej przyjemnosci?