Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona22latka

szybko robie sie głodna- choroba?

Polecane posty

Gość zmartwiona22latka

Mam 22 lata. Moj problem jest taki że po zjedzeniu czegokolwiek za dwie godziny jestem juz taka glodna że jak czegos nie zjem to padam z wyczerpania, kreci mi sie w glowie itd. Nie wiem co bym zorbila gdybym nie zjadla czegos co dwie godziny., Chyba bym padla gdsies na ulicy idac miastem. Czy moze to byc jakas choroba? Waze 55 kg, wzrost 168. Nie choruje na nic. Prosze o rade, bo idzie z tym zwariowac.

Gość pasjonatka
ja mam podobny problem, ale odkąd jadam regularnie 5 małych posiłków to mi minęło. ale najpierw idź do lekarza. nie warto ryzykować

Gość mozeeee
moze masz tasiemca?...

Gość Oj kobitki kobitki
raczej podejrzewam cukrzycę albo jesz posiłki bez węglowodanów albo z za dużą ich zawartością, wtedy bezpośrednio po posiłku poziom glukozy we krwi gwałtownie wzrasta a potem jeszcze gwałtowniej opada i jesteś głodna może za małe porcje i źle zbilansowane, posiłek powinien składac się i z węglowodanów, białek i tłuszczy wtedy syci, jeśłi jesz słodycze albo same jogurty czy owoce to nic dziwnego ze po chwili jesteś znów głodna i czujesz się osłabiona najzdrowsze są sałtki z ryżu/makaronu z warzywami i jakimś białkiem czyli tuńczykiem, gotowanym jajkiem, ugotowanym lub upieczonym mięsem kurczaka, indyka itp taka sałatka ma wszystkie niezbędne składniki mineralne i witaminy, jest pyszna, lekka i pożywna zamaist sałatek można przygotowywac kanapki z ciemnego, pełnoziarnistego pieczywa i tu ta sama zasada: pieczywo plus warzywa: ogórek, pomidor, papryka...co kto lubi, do tego ser, gotowane jajko lub wędlina