Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta 43

Urodzić dziecko po 40-stce

Polecane posty

Gość Marta 43

Proszę o doświadczenia panie które urodziły dziecko po 40. Mam dzieci 17 lat,16 lat,12 lat i w tym roku 16 lutego urodziłam dzidziusia. Czyli mam dwie parki.

Gość a nie za duzo tych dzieci masz
i na stare lata wnuki rodzic

Gość Marta 43
No właśnie ale tak się przytrafiło.

Gość Marta 43
Dzidziuś jest wspaniały. dzieci go uwielbiają a mąż dopiero to dziecko wziął na ręce tamte się bał stwierdził że dojrzał.

Gość nie za duzo tych dzieci masz
to skup sie kochana na wychowaniu tej gromadki odpocznij nabierz sil i czekaj na wnuki :D

Gość no i wziela Ci
i odpowiedziala. Co za ludzie :O Cieszysz sie ze masz malenstwo? No to super. Zobaczysz ile radosci wniesie w Twoje zycie. A wnuki? Tez da sie rade. :D

Gość Marta 43
Skupiłam się właśnie na dzieciach.Nie zadbałam o regularny okres nie poszłam do lekarza i stąd właśnie dzidziuś. Ale już skończyła 4 ty miesiąc i jak dotąd nie wylądowałam u psychiatry to chyba będzie dobrze.

Gość super naprawdę gratuluję Ci
i zazdroszczę:) też chciałabym mieć dużo dzieci, ale nie wiem czy uda mi się mieć tyle, bo jestem dopiero w pierwszej ciąży, a mam już 30 lat

Gość no i super
moja mama tez urodzila moja najmlodsza siostre w wieku 43 lat :) i jest teraz rozpieszczaną przez swoje rodzenstwo wesola dziewczynka. No i juz najfajniejsza na swiecie ciocia moich dzieci :)

najwazniejsze ,ze dziecko zdrowe,z reszta poradzisz,ja od kolezanki ktora urodzila w wieku 44 lat uslyszalam,ze teraz to ona ma wiecej cierpliwosci niz 20 lat wczesniej,w dodatku jej bylo naprawde trudno bo dziecko urodzilo sie z porazeniem mozgowym

Gość Marta 43
no i wziela ci !!!! dzięki córka jest zdrowa i to najważniejsze. po mimo wieku wózek mam śliczny nie jestem urodziwa i zamożna. w gwiazdach mam chyba zapisane jako typowa matka polka dzieciata i obwieszona zakupami.

Super,gratulcje :) Napewno przy dziecku odmłodniejesz/łaś w sensie,że może czujesz się jak młoda mamusia nie zważając na wiek. :)

Super,gratulcje :) Napewno przy dziecku odmłodniejesz/łaś w sensie,że może czujesz się jak młoda mamusia nie zważając na wiek. :)

Gość Marta 43
prawda więcej się ma cierpliwości wyszłam za mąż w wieku 25 lat tj.90r w 91r syn, karmiłam i zaszłam czyli w 92r drugi syn, 97r córka radość bo córka no i teraz druga córka na oddziale nawet rodziła kobieta w wieku 47 lat

Gość Marta 43
Słyszałam wypowiedzi że odmłodniałam. Przy chłopcach nie było pampersów,chusteczek i wielu wygód jak teraz.

O prosze to nie byłaś sama. :) No widzisz,ja wole jak rodzą dzieci dojrzałe kobiety niż młodociane małolaty :/ :)

Gość podziwiam i gratuluje
świetnie mnie sie bardzo podoba taka późna mamusia, która ma już starsze dzieci. Gratuluje i pozdrawiam serdecznie :)

Gość on-line
podziwiam, gratuluję :) ja kończę w br 35 lat i zastanawiam się czy mogę zdecydować się na drugie dziecko, czy bedzie zdrowe, czy dam radę....?

Gość on-line
dodam że moja Mama urodziła tuż przed 40-stką ( tak wyszło;) ) brat jest kochany, przystojny no ale niestety nie ma zdrowia..:( to chyba loteria, ale przecież z wiekiem matki ryzyko chorób wzrasta

Gość on-line
Marto,czym sie różni póżniejsze macierzyństwo od tego w okolicy 20-stki/30-stki ? jakie masz odczucia ? pozdrowienia dla Waszej rodzinki i dla Maluszka🌻

Gość jagienka11
Ja mam 39 lat i jestem w 7 tyg. ciąży. Mam troje dzieci z pierwszego małżeństwa 2 córki 20 i 18 i syna 16 lat. Zarzekałam się ze nigdy więcej nie urodzę dziecka a dzisiaj jestem bardzo szczęśliwa. Boję sie tylko ze jestem za stara na rodzenie dziecka tyle się słyszy ze kobiety w tym wieku rodzą chore dzieci

Witam Panie! poszukuję kobiet, które urodziły dziecko po czterdziestym roku życia. Jestem położną pracującą na oddziale Intensywnej Terapii Noworodka i aktualnie piszę pracę magisterską właśnie na temat ciąży i porodu po 40. Szukam Pań które zachciałyby mi pomóc wypełniając krótką ankietę. Każde wypełnienie jest dla mnie na wagę złota. Dlatego z góry dziękuję za pomoc. www.ankietka.pl/ankieta/81323/ciaza-i-porod-u-kobiety-po-czterdziestym-roku-zycia.html Marta Marciniak