Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polo096

pierwsze ruchy a tłuszcz???

Polecane posty

Gość polo096

nierozumiem tego ze kobiety szczupłe mogą szybciej odczuc 1 ruchy bo mają mniej tluszczu :O ale tłuszcz jest z zewnatrz a nie wewnątrz od wewnatrz każda taka sama??

Gość masz zatłuszczony mózg

a kto ci powiedzial ze kobiety szczuple czują wczesniej? wczesniej czują kobiety ktore juz rodzily kiedys a jesli chodzi o ilosc tkanki tluszczowej to u kobiet ktore mają jej mniej mozna zobaczyc ruchy dziecka dokladniej niz u kobiet z duzą iloscią owej tklanki. Poprostu kiedy dziecko wypycha rozne czesci cialka to u szczuplej kobiety lepiej to widać. a odczucie ruchów nie ma nic wspolnego z iloscią tkanki tluszczowej!

Gość polo096
ja tego nie wymysliłam przeczytałam, ja własnie nie jestem szczupła

Ale tłuszcz podobno tłumi. Aczkolwiek ja nie czulam różnicy. Poczułam ruchy w 20 tygodniu tak samo jak dwie moje chude koleżanki

Gość alex1503
To ma byc dyskusja,a nie pole bitwy jak nie potrafisz normalnie napisac to nie pisz wogole ja tez czytalam,ze kobiety majace wiecej tkanki tluszczowej czuja pozniej,na prawie kazdym opisie to sie znajduje!Najpierw sprawdz,a pozniej komentuj madralo...wkurzaja mnie takie osobki jakby 15 stke urodzily wszystko-wiedzace prukwy!!!nie przejmuj sie i na ciebie przyjdzie czas,ze poczujesz ruchy swojego malenstwa.Ja jestem w 19tc i tez jeszcze nie czuje,ale czekam cierpliwie!Pozdrowienia:o)

Gość wesb
ruchy dziecka wcześniej czują kobiety, które już rodziły - nawet od 16 tc po OCM...kobiety, które są w pierwszej ciąży czują ruchy od 18 tc (OCM), lub nawet później...tłuszcz nie ma tu nic do rzeczy...

Gość tłuszcz wpływa na ruchy
Ja w 1 ciąży czułam ruchy już ok 15tc, w 18 już były wyraźne i wtedy gin mi powiedział że kobiety szczupłe i wieloródki szybciej czują bo u wieloródek macica jest wrażliwsza i wiedzą czego oczekiwać a u tęższych tkanka tłuszczowa amortyzuje delikatne ruchy dziecka więc nie jest to czyjś wymysł. Poza tym w książkach też o tym piszą

trzeba skopiować linka i zlikwidować spację przez przecinkiem

Mi lekarka powiedziała, że jestem szczupła więc ruchy mogę poczuć szybcniej pomimo tego, że to moja pierwsza ciąża. Poczułam w 18 tc wiec nie wiem czy to szybko czy też nie...

wklejam wypowiedź z linka: Kiedy kobieta w ciąży powinna poczuć ruchy dziecka? Co robić, jeśli w spodziewanym terminie nie są one wyczuwalne lub są bardzo słabe? Odpowiada ginekolog. Spodziewam się pierwszego dziecka (jestem w 24. tygodniu). Martwię się tym, że nie czuję jeszcze ruchów dziecka. Jedna koleżanka pierwsze ruchy czuła w połowie ciąży, a inna dopiero w szóstym miesiącu. Raz obudziłam się w nocy, bo poczułam bąbelki w brzuchu. Nic poza tym. Czy mam się tym denerwować? Aga Proszę się tym nie stresować. W pierwszej ciąży przyszła mama zaczyna odczuwać ruchy płodu około 20. tygodnia i początkowo są one bardzo subtelne. Po drugie, odczuwanie ruchów płodu jest bardzo indywidualne i zależy od kilku czynników, np. od położenia dzidziusia w brzuchu, lokalizacji łożyska, objętości płynu owodniowego, grubości tkanki tłuszczowej... Na początku naprawdę trudno je odróżnić od ruchów jelit. Jeśli kobieta w ciąży nie odczuwa ruchów dziecka i niepokoi się, warto wykonać badanie ultrasonograficzne i ocenić wielkość i stan płodu. dr n. med. Renata Jaczyńska, specjalista ginekolog położnik

Gość Kto pyta nie błądzi...
Ja pierwsze ruchy poczułam w 17 tc, jestem bardzo szczupła, ale nie wiem czy ma to jakiś wpływ.