Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b dxbf

Badanie włosa- gdzie to sie robi i na czym polega takie badanie?

Polecane posty

Gość b dxbf

strasznie wypadaja mi włosy, i chce zrobic badanie

w dobrych salonach fryzjerskich moga wykonac Ci takie badanie jezeli nie to przejedz sie do dermatologa i ona da Ci skierowanie na takie badanie. Badanie wlosa dokladniej komputerowe badanie polega na sprawdzeniu jak bardzo wlos jest zniszczony i co nalezy zrobic zeby poprawic kondycje tego wlosa, pewnie beda badac Ci jeszcze skore głowy bo w sumie od jej stanu zalezy czy wlos jest zdrowy czy oslabiony. Sama tez mozesz sobie sprawdzic jaka masz skore czy tłusta czy sucha pocierajac ja opuszczkiem palcow. Wypadanie wlosow moze byc spowodowane rowniez nadmiernym stresem, zla dieta albo zle dobranymi szamponami do mycia wlosow. Polecam zakupic szampon z tonikiem Alpecin, naprawde jest skuteczny. Dokladna nazwa tego szamponu to Alpecin C1 z kofeina.

Gość do-Lady Love
ale badanie skóry głowy to chyba robi trycholog? i do trychologa to chyba nie mozna miec skierowania tylko idzie sie prywatnie, pozatym takie badania nie w kazdym miescie wykonuja , i to nie jest tylko zbadanie skóry głowy, tylko trzeba u trychologa chodzic kilkakrotnie na zabiegi jakies i kupowac od niego jakies srodki a to duzy koszt.......mi chodzi o to gdzie mozna zbadac skorę glowy bez chodzenie ciagłego do trychologa bo z tego co słyszałam to trycholog tylko umawia sie na kolejne wizyty aby kase wyciagnac

Gość ja robiłam takie badanie
i jestem bardzo zadowolona. To była analiza pierwiastkowa włosów. Włosy pobrała ode mnie osoba, która współpracuje z laboratorium które jest w Łodzi, ich adres internetowy to: www.biomol.pl Badanie kosztuje 250 zł. W moim przypadku okazało się, że mam nadmiar różnych pierwiastków albo ogromny niedobór (nie chcę pisać szczegółów) innych. Poza tym stany zapalne w jelitach (to wynika przy zestawieniu niektórych pierwiastków) i to skutkowało w tym że wypadały mi POTWORNIE włosy (ok. 300 - 400 dziennie) Przeszłam na dietę - zero cukru i potraw mącznych. Abosultny zakaz białego chleba, cukierków, ciast, słodzenia herbaty, itd. Mija właśnie miesiąc odkąd zmieniłam sposób odżywiania i efekt jest taki, że dziennie tracę 40-50 włosów. A byłam naprawdę załamana bo ja dosłownie łysiałam! Teraz jeszcze będę suplementowała dietę odpowiednimi witaminami i mam nadzieję, że odzyskam włosy które utraciłam w ciągu tych kilku lat. Ważne jest aby ktoś potrafił doradzić, dobrać Ci dietę na podst. wyników bo samameu można popełnić błędy. Chodziłam do dermatologa, który leczył mnie ZEWNĘTRZNIE - czyli wcierki, płyny albo witaminki typu skrzyp :o A problem tkwił WEWNĄTRZ organizmu (chore jelita) i to tu należało zadziałać wyleczyć a wypadanie włosów przeszło samo. Ja to badanie bardzo polecam bo mi pomogło i dowiedziałam się też dużo więcej o stanie swojego zdrowia a także o tym jak mądrze i zdrowo się odżywiać. Powodzenia! :)

Gość ale mi nie chodzi
o badanie włosa- tylko o badanie skóry głowy- bo toi badanie chyba jest lepsze niz badanie włosa,,, bo czasem przyczyna wypadania włosów jest choroba skóry głowy

Gość ja robiłam takie badanie
Nie zgadzam się, że przyczyną może być chora skóra. Jeśli jest np. łój na głowie który blokuje wzrastanie włosa - po prostu włos nie może się przez niego przebić to przyczyna jest wew. Bo skąd ten łój? Z powietrza? :o To co toksyczne organizm czasami wydala na zew. w postaci np. trądziku, potu, itd. I to jest tylko wskazówka że dzieje się coś niedobrego. Mogą to też być zaburzenia hormonalne, uczulenie, itd. Ale to się wszystko dzieje wew. i tam trzeba leczyć. Skutki uboczne takie jak wspomniany łój we włosach, wypadanie włosów, wypryski to tylko wynik dzialania obronnego organizmu. Napisałam Ci przecież jak leczył mnie lekarz - zew. i pewnie nadal bym traciła tyle kasy a te wszystkie chemiczne cuda i wizyty a włosy nadal by leciały. A badanie trychologiczne też warto zrobić bo daje ważne informacje o stanie włosów i daje odp. czy nie masz przypadkiem łysienia androgenowego.

temat dyskusji to badanie wlosa a nie skory glowy, badanie wlosa powinien wykonac kazdy fryzjer w kazdym dobrym salonie fryzjerskim i przy okazji sprawdza Ci skóre głowy czy masz łupiez czy jakies zadrapania zaczerwienienia czy twoja skora jak sucha czy tłusta czy moze masz jakies gnidy itd przed kazdym zabiegiem chemicznym w zakladzie powinna byc zastosowana diagnoza wlosa i skory głowy, chyba ze fryzjer chce latwo pozegnac sie z robota (jezeli cos by sie stalo nie porzadanego z jego winy)

Gość tutututu do Lady Love
co ty za bzdury piszesz!! fryzjer zbada ci włos i skore głowy???? a niby czym ma zbadac, na oko???! badanie włosa i skory to sie pzreprowadza komputerowo w 1000 powiekszeniu!!!!!

Gość rene22
Przypadkiem weszlam na ta strone i zapalila mi sie iskierka.wychodza mi włosy juz od dobrych 13-14 lat zanim jeszcze urodzilam dzieci i dermatolog do tej pory nie moze tego zatrzymac.poniewaz nie bardzo potrafie walczyc o swoje myslałam ze tak juz musi byc.wcierki duperelki a wlosy jek lecialy tak leca.od paru lat nie farbuje nie lakieruje nie zeluje itd i nic.poprosilam zeby dala mi skierowanie na jakies badanie bo te jej wcierki sa nie dla mnie to napuszona powiedziala ze chcialam tanią kuracje to mam,ale to nie prawda bo nic takiego nie mialo miejsca musialo jej sie cos pomieszac.no a nawet jakby to przepisuje pacjentom bezwartosciowe leki?szok dla mnie.skierowania nie dostalam bo ponoc tylko prywatnie,ale na usuniecie znamion tez mi nie chciala dac proponowala mi usuniecie 300 zl.za jednego a mialam 3 wielkie w glowie.ale ktos mi pod[powiedzial zebym wziela ski.od lekarza rodzinnego i usunelam pieprzyki za darmo,moze i z badaniem wlosa tak jest.pomozcie co robic.mam 35 lat i malo co wlosow na glowie zato wszedzie indziej rosna jak głupie.pozdrawiam i sory ze sie rozpisałam

Gość Do Rene 22
Jak Ci wypadają włosy z głowy, a rosną wszędzie indziej jak głupie to możesz mieć problemy hormonalne. Androgeny np. testosteron pobudzają wzrost włosów poza głową, natomiast na głowie są odpowiedzialne za łysienie typu męskiego. Również choroba tarczycy - Hashimoto powoduje, te same objawy. Wybierz się do endo.

Gość piekno-natury.pl
Witam Zapraszamy na analizę włosa za pośrednictwem naszego serwisu. Już za samo zarejestrowanie się otrzymujecie 4% rabat. A można i więcej. Pozdrawiam

witam wszystkich Czy jest ktos stanie napisac mi co to za typ lysienia o to wyniki z badania TRICHOGRAMU wlosy anagenowe ; 46% normy; 80-90% wlosy katagoenowe; 4% normy; 0-2% wlosy telegenowe ; 50% normy;15-20% brak oslonki wlosa na koncowce lodygi z gory dzieki

Gość Justyna171
Badanie trychologiczne może wykazać takie powody utraty włosów, jakie nie są możliwe do sprawdzenia w inny sposób takim problemem jest złe krążenie i zazwyczaj trycholog widzi na skórze duże ilości mieszków włosowych, które żyją, ale ze względu na brak właściwego odżywienia poprzez krew, znajdują się one w stanie uśpienia Nie polecam robić badan przez serwisy internetowe, sama robiłam takie badanie na miejscu w klinice wlosów HAIR LAB i jestem zadowolona, świetna obsługa i dowiedziałam się, że jak nie zaczne leczyć krążenia to moje włosy wypadną. Hair Lab Ul. Lanciego 19 lokal 134 www.hairlab.pl

Gość Annnaaaaa
jestem załamam mam 18 lat i nie potrafie sobie poradzic z wypadaniem wlosow niech ktos mi pomoze

Gość Anno
Anno nie załamuj się. Po pierwsze idź do lekarza, sama nic nie zdziałasz żadnymi skrzypowitami czy czymś w tym rodzaju. Lekarz rodzinny to pierwszy przystanek. Nie daj się zbyć byle czym, on tam jest od tego, żeby Ci pomóc. Zapewne skieruje Cię na badanie krwi (czy nie masz np. zbyt mało żelaza czy innych składników, które mogą powodować osłabianie włosów). Jeżeli już na tym poziomie odkryjesz przyczynę będziesz szczęściarą. Jeżeli jednak nie to zapisz się do dermatologa. W sumie najlepiej jakbyś od razu jednocześnie odwiedziła obu tych lekarzy;) Ponieważ wypadanie włosów może być spowodowane np. łojotokowym zapaleniem skóry, grzybicą, łupieżem lub innym szajstwem związanym z chorobami skóry głowy. Dermatolog to oceni. Jeżeli jednak i tu wszystko będzie w porządku to zapewne dermatolog przepisze Ci różnego rodzaju wcierki i tabletki specjalistyczne (na receptę!) wzmacniające włosy. Wypróbuj tą kurację, bo może będzie wystarczająca i Twoje włosy staną się silne:) Nie przejmuj się tym, że na początku stosowania tych wcierek typu Loxon włosy przez 2 tygodnie będą mocniej wypadać, to przejdzie, a zasługi leku mogą być później dla Ciebie zbawienne:) Jeżeli jednak i ta kuracja Ci nie pomoże, poproś lekarza rodzinnego o skierowanie do poradni ednokrynologiczno-ginekologicznej. Tam zbadają Twoje hormony, zrobią USG jajników i w ogóle sprawdzą czy są jakieś nieprawidłowości. Być może Twoja tarczyca źle działa i stąd te problemy z włosami albo Twój organizm wytwarza za dużo hormonów męskich (bo wszystkie kobiety wytwarzają również małą ilość takich hormonów) - badanie hormonalne to wykaże. Ja jestem już po wszystkich tych badaniach i kuracjach, które tu opisałam. Niestety mi nic nie pomogło i nie znaleziono przyczyny wypadania moich włosów. W Twoim przypadku może będzie inaczej:) Ja nadal walczę i mam zamiar teraz właśnie zrobić badanie włosa, bo cóż innego mi pozostaje? Zapomniałam jeszcze na początku wspomnieć, że włosy mogą wypadać po silnym stresie. Martwisz się maturą? Może coś okropnego w Twoim życiu się stało? Oczywiście przyczyn wypadania włosów może być więcej. Ja napisałam tutaj te, o których ja co nieco wiem. Jednak to lekarz jest człowiekiem, który może Ci pomóc i powinien Cię prowadzić przez wszystkie badania i odkrywanie przyczyny problemu. Pamiętaj, żeby walczyć o swoje i nie dawać się zbywać jakiemuś lekarzowi, który nie przejmie się Twoim problemem i odeśle z niczym. Nie bój się przedstawiać swoich oczekiwań, a jeżeli nie będziesz zadowolona z opieki jednego lekarza - zapisz się do innego, takiego, który będzie umiał i będzie chciał Ci pomóc. Uszy do góry:) Ja po ponad roku łysienia nadal mam sporo włosów (tzn są rzadkie, ale nie widać żadnych prześwistów czy łysych placków). Życzę szybkiego uporania się z problemem:) Nie ma co rozpaczać w domu, trzeba iść do specjalisty i mieć problem z głowy :D Powodzenia! :)

Z tego co się orientuję to mogą Ci wykonać takie badanie w dobrych salonach fryzjerskich albo właśnie dermatolog może dac Ci skierowanie na takie badanie.

Badanie włosów i skóry głowy robią trycholodzy. Polega to na analizie obrazu skóry głowy i włosa w 200 krotnym powiększeniu. Widać blokady mieszków, stan warstwy łojowej, naczyń krwionośnych, strukturę łodygi włosa itd.

Gość nutkad
Wydaje mi sie, ze dokladniejszym badaniem jest pierwiastkowa analiza ktora robia tu: www.secondhairclinic.pl

Gość wiki66
jakie badania hormonalne nalezy wykonac pod katem wypadania wlosow?

Gość Puszczykowski
Lista gabinetów dermatologicznych robiących trichoskopię, bo o to badanie włosów Ci chodzi jest tutaj: http://www.tricholab.eu/gabinety Pozdrawiam serdecznie

Gość HELENA 45
katowice ul-tysiąclecia 4 salon artfryz stanisła&sebastian tam wykonywane sa badania i regeneracyjne zabiegi polecam naprawde super

Gość gość
W styczniu robiłam badanie włosów taką metodą: http://www.aph1.pl/pl/news/marka-system-professional-registered-juz-dostepna-w-akademii-.htm. Namówił mnie na nie mój fryzjer, bo walczymy od kilku miesięcy z szybko rozdwajającymi się końcówkami i zabiegi coś tam pomagają, ale jednak chcę lepszego efektu. Po tym badaniu mam nowe zabiegi i czuje, że powoli coś się zmienia. Włosy są też mocniejsze, szybciej rosną i rzadziej chodzę na strzyżenie.

Gość gość
Nawet nie wiedziałam, że takie profesjonalne badanie włosów można zrobić w Warszawie. Będę musiała się wybrać do Akademii niedługo, bo mam okropny problem z łamiącymi się włosami, nic nie pomaga :/

Gość gość
Sprawdza się porowatość włosów (chyba tak to się nazywa) , itp. U trychologa, czasem jest taki specjalista w dobrym gabinecie kosmetycznym, np. w www.cosmobelle.pl

Gość gość
Robił ktoś z was badanie usg włosa w In Harmony?