Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalinkaa

ciaza czy nie?

Polecane posty

Gość lalinkaa

hej dziewczyny! okres spoznial mi sie 2 tygodnie poszlam do ginekologa i powiedzial ze jest za wczesnie by stwierdzic czy jestem w ciazy przepisal mi duphaston 2 razy 1 tabletka przez 7 dni wczoraj wzielam 2 ostatnie i nic nie wiem ile mam czekac na okres i czy wogole go dostane jestem strasznie zestresowana przez pierwsze dni kiedy bralam tabletki bolal mnie brzuch tak jak przy okresie ale od 3 dni nie mam zadnych objawow strasznie sie boje ze moge byc w ciazy robilam juz 4 testy i wyszly negatwyne ale tyle sie naczytalam ze moga sie mylic ze juz nie wiem co mam myslec.z gory dzieki za odpowiedz.

Słuchaj nie traktuj tu nas jak jasnowidzów. Skoro gin ci nie powiedział to my tym bardziej. Skoro chcesz sie wesprzeć na duchu to poproś o trzymanie kciuków a nie porad jasnowidzów

Gość lalinkaa
no wiem ale tak sie stresuje nie wiem moze mial ktos podobie juz nie wiem co robic

Gość po choinkę on ci ten
duphaston zapisał ? przecież duphaston się bierze na podtrzymanie ciąży ? czy przedtem miałaś regularne okresy ? robił Ci badania hormonów czy tak po prostu przepisał ten lek ?

hej ja tak raz miałąmz e okres sie spoźnial ciazy nie bylo niestety ale nie wiedzialam ot ym. poszląm do lekarza i przepisal mi luteine ( to to samo co dupashon) i tez mialąm lykac chyba 7 albo 10 dni i potem jeszcze tyle samo czekac na pojawienie sie okresu. I w ostatnim dniu tego oczekiwania się pojawil. Takze musisz brac te 7 dni potem 7 dni odczekac na spokojnie. jesli nic sie nie pojawi to wtedy idz do lekarza. Ewentualnie mozesz po 7 dniach oczekiwania zrobic beta hcg. Pozdrawiam

a luteine daje sie tez na wywolanie ojresu. Ona ma takie dzialanie ze jak jest ciaza to sie ja podtrzyma a jak nie ma to bedzie krwawienie :)

w ciąży na pewno nie jesteś skoro testy negatywne, martwi mnie jednak czemu każe brac ci lek bez badania hormonów (progesteron, estrogen)

Gość lalinkaa
w sumie zawsze mialam regularnie okres ale jakos 4 miesiace temu bralam tabletki antykoncepcyjne potem przestalam i okres wypadal mi zawsze w ten sam dzien miesiaca nie wiem czy to moglo miec jakis wplyw. ginekolog nie robil zadnego badania hormonalnego i nic i w sumie nie powiedzial raz mowil ze nie wydaje mu sie ze to ciaza zachwile ze jak jestem w ciazy to zawczesnie zeby on to mogl stwierdzic ...juz nie wiem nic

kolejny lekarz idoiota skoro po tabasach rozregulował ci się cykl to powinien zrobic badania, przeważnie tak jest po odstawieniu tabsów kolejny lekarz który zanim wypisze receptę nie robi badań tylko leczy "na oko" mnie tak załatwiła lekarka, przez 3 lata wmawiała że bolesne miesiaczki które pojwaiły się nagle to norma, nie chciała mi zrobic żadncyh badań hormonalnych, miomo że ją wielokrotnie o to prosiłam, potem dopiero inny lekarz mnie zdiagnozował że mam polipa w macicy.... a ja głupia tamtą słuchałam i ciągle łykałam leki przeciwbólowe

jeśli Was coś niepokoi to szukajcie informacji na forach ginekologicznych, pytajcie o diagnozę innego lekarza..... chodząc cały czas do tego samego możecie się narazic na błąd w diagnozie i przykre konsekwencje.... ja podświadomie czułam że coś jest nie tak i że coś się zmieniło, ale lekarka w ogóel nie chciała mnie słuchac, najpierw podejrzewałam endometriozę, potem mięśniaki, ale ona cały czas wmawiała mi że przesadzam, histeryzuję i że nic mi nie jest, nie chciała robic żadnych badań chocby po to by mnie uspokoic, kazała mi tylko brac No Spę i inne leki przeciwbólowe efekt jest taki że musze miec robiony zabieg w szpitalu

dbajcie o siebie dziewczyny i nie dajcie sobie wmówic że przesadzacie, że histeryzujecie itp, wasze zdrowie jest bezcenne a konsekwencje zaniedbań i błędów lekarskich czasem mogą byc nieodwracalne

Gość lalinkaa
oo joj to wspolczuje! czyli na moj brak okresu maglo miec wplyw odstawienie tabletek? bede teraz czekac cierpliwie na okres i mam nadzieje ze sie pojawi zrobie jeszcze jeden test dla pewnosci i uspokojenia.

Gość lalinkaa
jezzuu straszna ta lekarka skoro tyle razy ja prosilas to juz mogla ci zrobic to badanie nic by sie jej nie stalo widac jak bardzo jej zalezy na zdrowiu innych a czesto jest tak ze lekarz nie stwierdzi nic ty sie zle czujesz i potem sie okazuje ze jednak cos ci jest. przeciez moze sie to tragicznie skonczyc!! debileeeee

w ciąży na bank nie jesteś, więc szkoda kasy na testy bardziej martwiłabym się tą rozchwianą gospodarką hormonalną, ale teraz gdy bierzesz duphaston to i tak nie możesz badań progesteronu, badania trzeba było zrobic przed zapisaniem leku, bo wtedy wiadomo by było których hormonów w której fazie cyklu jest za mało lub za dużo :-(

wiem, źle zrobiłam, mąż cały czas potwarzał by iśc gdzieś prywatnie ale ja myślałam że głupio wydawac kasę na lekarza skoro tak samo kompetentny powinien byc ten na NFZ, potem myślałam że to może wynik odstawienia tabletek (brałam kilka lat) i tak czas leciał, czekałam aż sie unormuje wszystko, oczywiscie mówiłam lekarce o swoich problemach bo badałam sie co pół roku, dbam o siebie więc co pół roku chodze do gina i robię cytologię ale ona cały czas uparcie twierdziła że przesadzam i niepotrzebnie doszukuję się problemów, nie słuchała że NIGDY przedtem nie miałam bolesncyh miesiączek skoro miesiaczkuję od 18 lat i przez ostatnie 15 nie było problemów to nagłe pojawienie się bóli coś oznacza no nie ?

brak mi słów, po prostu, jak mi tamten lekarz powiedział o tym polipie to się prawie popłakałam w gabinecie....byłam w szoku

no nic dziewczyny, przepraszam, że Was nastraszyłam, ale musiałam sie komuś wyżalic

Gość lalinkaa
dobrze ze o tym napisalas przynajmiej teraz mamy jakas przestroge no i moze ci troche ulzylo. zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia i zebys juz niegdy nie trafila na takiego lekarza ktory nie dba o swojego pacjenta. no i oczywiscie dzieki za odpowiedz uspokoilam sie troche:)

cześć Wam!!!1 moje obawy zaczęły się jakieś dwa tygodnie temu...dziś powinnam dostać miesiączkę i mam nadzieje że sie nie pojawi...z objawów które są mi wiadome mam niewiele :powiększone,fioletowawe sutki,nie chęć do papierosów,bardzo chce mi się pić i często korzystam z toalety....czekam na tą miesiączke bo tak bardzo boje się kolejnego rozczarowania przez test który i tak często oszukuje....ale chciałam sie zapytać którejś z was przy nadzieji:) czy w dni gdy miałyście dostać okres a już byłyście w ciąży działo się coś z jajnikami??? tzn jakieś bóle???

Nie byłam jeszcze w ciąży, ale z tego co wiem obrzmienie piersi to jeden z najwcześniejszych objawów. Piersi są wtedy większe i twarde jak przed okresem. Niestety nigdy nie miałam kłopotów z janikami wiec nie wiem czy opźnienie miesiaczki moze byc spowodowane jakimś stanem zapalnym. Chyba najprościej wykonac test po terminie spodziewanej miesiaczki, wtedy przynajmniej będziesz wiedziec czy to ciąża.

No i trzymam kciuki jeśli planowany dzidziuś