Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejdiss

MANICURE - krok po kroku

Polecane posty

Gość lejdiss

Jak wykonujecie taki "domowy" zabieg?? Ja mam z tym straszne problemy :o Chcę się wybrać do kosmetyczki ale jakoś mi nie swojo - jak to wygląda u profesjonalisty?? Czy za 30zł może być dobry manicure?? Z góry dziękuję za odp...

Gość takie
zestawy kupisz taniej w rosmanie albo w biedronce wyposażenie jest identyczne i to ci wystarczy do robienia manicure w domu

Gość takie
ale jak nie byłaś u manicurzystki to idź, zobaczysz jak ona robi, będzie ci łatwiej w domu, myślę, że za 30 zł będzie dobry

Gość lejdiss
a czy jest tam jakaś instrukcja co do czego?? jestem zielona w tej kwestii, do tej pory używam tylko pumeksu, kremu i pilniczka :o

Gość lejdiss
dziękuję, tak właśnie myślałam... możesz napisać mniej więcej co ona robi??

Gość takie
instrukcji nie ma ale sama wyczujesz co do czego, te większe okrągłe są do stóp, ale lepiej oczyścisz zgrubienia pumeksem, ja w zasadzie używam tylko do rąk, czasami jak chcę wyrównać paznokcie u nóg to stosuję te dwa najmniejsze i właściwie one się najwięcej przydają

Gość takie
w gabinecie najpierw usunie ci stary lakier, namoczy ręce żeby usunąć skórki nie pozwól wycinać, bo będą ci szybciej rosły, skórki nasmaruje specjalnym preparatem i później odsunie łopatką, opiłuje paznokcie, zrobi ci masaż rąk specjalnym kremem wypoleruje paznokcie, no i za pomalowanie musisz liczyć dodatkowo

Gość lejdiss
a czy z pedicure wygląda podobnie??

Gość takie
pedicure wygląda podobnie dochodzi jeszcze czyszczenie zrogowaciałego naskórka ze stóp i kosztuje 50-60 zł

Gość lejdiss
czy taki zestaw nada się na usuwanie naskórka ze stópek??