Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natala1980

krótkie cykle po poronieniu i problem z zajsciem w ciąże pomozcie

Polecane posty

Gość Natala1980

jest po ciazy obumarllej. Staralismy sie o nią z mezem 3 lata, udalo sie po laparokopii. Teraz juz 6 cykl staran i nic. Miesiaczke mam co 22 dni a przed nia 5 dni plamien czyli ok 18 dnia dostaje juz plamienia :( w 7 dniu cyklu bylam u gina i powiedzial ze widzi pecherzyk ok 18mm, czyli owulacja chyba jest, niewiem czemu sa te plamienia i tak krotkie cykle ???? wczesniej tak nie mialam dodam ze prolaktyna jest w normie moze ktos mial podobny problem a udalo sie zajsc w ciaze pozdrawiam

sprobuj zbadac progesteron. czasami jego niedobor powoduj plamienia przed @. jesli zbadasz go w fazie poowulacyjnek czyli co najmniej 7 dni po owulacji, bedzie mozna tez uzyskac info czy owulacja byla czy tez nie... jesli prog. bedzie mial wysoka wartosc (normy w laborat.) to ozn. ze owu byla

Gość oj neistety ale przy tak krótk
ich cyklach szanse na ciążę są niewielkie dlatego, że druga faza jest zbyt krótka i zarodek nie ma czasu by się zagnieździć lekarz powinien dać Ci jakiś lek na wyregulowanie cykli i doprowadzenie ich do jakiegoś ładu w każdym razie przy tak krótkich cyklach nie ma szans na ciążę

Gość co za glupoty piszesz
ja mam cykle 23 dniowe owulacje zawsze po 11 dniu cyklu i w ciaze jakos zaszlam za pierwszym razem :D

Gość Natala1980
ale jak prolaktyna wyszla ok to progesteron moze byc poza normą?? gdzies wyczytałam ze niski poziom progesteronu jest wtedy gdy prolaktyna jest wysoka a ja mialam w normie hmm sama niewiem wogole mam dola kolejny cykl staran po poronieniu i nic a wszystkie w kolo kolezanki sa albo mlodymi matkami albo beda nimi za pare m--cy :( a wczesniej 3 lata staran

Natala moze to ie bedzie dla ciebie żadne pocieszenie ale ja podobno jestem bezplodna. nie bylo szans na żandą ciążę w sposób naturalny, ewentualnie in vitro. Dziś jestem w polowie 6 miesiaca ciąży. Żeby było ciekawie zaszłam w ciążę albo w dniu spodziewanej miesiaczki albo w tyogniu który po tym dniu nastąpił. A to że w czasie krótkich cykli nie mozna zajść to bzdura, w dodatku wierutna. A może ty się po psortu za bardzo nastawialś na bobasa i działa blokada?

ja kiedys badalam wszystkie hormony...nie mialam zadnych plamien, ale pro. byla baaaardzo niski. za to prolaktyna w normie...teoretycznie powinnam miec brao owu i palmienia...ale chyba tak nie bylo... zaszlam w ciaze po 1,5 staran ale ją niesety stracilam....obecnie ponownie sie staram i mam meeeeeeeeeeeeega doła. badalam teaz prog. bo po poronieniu mialam plamienia przed @ w dwoch cyklach - ale jest wysoki...i badz tu czlowieku madry.... Natala nie martw sie, nie wiem jak cie pocieszyc. nikt kto doswiadczyl nie tego bolu i straty (i o by nigdy nie doswiadczyl) nie zrozumie...

pisze jeszcze raz, bo nabazgralam ze az sie przykro robi tzn. czyta ja kiedys badalam wszystkie hormony...nie mialam zadnych plamien, ale prog. byla baaaardzo niski. za to prolaktyna w normie... teoretycznie powinnam miec brak owu i palmienia...ale chyba tak nie bylo... zaszlam w ciaze po 1,5 staran ale ją niestety stracilam....obecnie ponownie sie staram i mam meeeeeeeeeeeeega doła. nie tylko z powodu tego ze sie nie udaje, ale jest mi ogromnie ciezko na sercu.... Badalam prog. bo po poronieniu bo mialam plamienia przed @ w dwoch cyklach - ale jest wysoki...i badz tu czlowieku madry.... Natala nie martw sie, nie wiem jak cie pocieszyc. nikt kto nie doswiadczyl tego bolu i straty (i o by nigdy nie doswiadczyl) nie zrozumie...

Gość zostaw az wyschnie
autorko uważasz ze kafeteria jest bardziej kompetentna od lekarzy?? to nie dziw sie ze nie mozesz zajsć:o

Gość mańńńńka
przeciez autorce raczejn ie o to chodzi.... a poza tym lekarze nie mowia wszystkiego...niestety :( czesto cie splawiają...tu mozna chociaz pogadac o tym co sie u siebie zaobserwowalo, moze ktos ma podobny problem....

Gość zostaw az wyschnie
jak sie nie potrafi obchodzic z lekarzami to sie mało wie. ja mimo ze zarabiam grosze chodzę prywatnie i wiem wszystko o swoim zdrowiu

Gość Natala1980
JA ROWNIEZ CHODZilam PRYWATNIE do Profesora i placilam mu 200 zł za wizyte. Byl małomowny ale podobno bardzo dobry. Teraz zmienilam lekarza tez chodze prywatnie place 100 zł, i ten kazal zrobic mi badania wyszlo ze miala cytomegalie i to moglo byc przyczyna poronienia. Place mniej a wiecej wiem