Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakostakniebardzo

czy to prawda?

Polecane posty

Gość jakostakniebardzo

ze od picia duzej ilosci plynow puchna nam oczy znaczy robia sie worki pod oczami, ja mam takie od jakiegos czasu i nie moge sie pozbyc , ktos mi powiedzial , ze to dlatego , ze duzo pije, fakt wypijam do 3-4 litrow plynow dziennie.

Gość jakostakniebardzo
hmmm ok, dzieki za odpowiedz

Gość ftajs
tak to prawda i sie caly czas szczy

Gość sibi
chodzi o to że organizm zatrzymuje wodę,a nie o to że za dużo pijesz bo to 2 różne rzeczy

Gość sibi
z tego co wiem sód jest odpowiedzialny za zatrzymanie wody w organiżmie,a w wodach mineralnych jest go troche,pij herbatki ziołowe zdrowiej wychodzi

Gość a ja słyszalam
że im wiecej pijesz tym wiecej toksyn usuwasz i lepiej wygladasz :)

Gość sibi
no niby tak,usuwa się te toksyny jak dużo pijemy,ale słyszałam że jak sie i dużo pije to i wypłukujemy mikroelementy z organizmu

Gość sibi
no ale każdy organizm jest inny i innaczej reaguje prawda

Gość jakostakniebardzo
wlasnie ja tez slyszalam, e woda usuwa toksyny i ponoc kto duzo pije ten nie bedzie mial kamieni na nerkach, pije glownie zielona i mietowa herbate i wode min. niegazowana, no ale chyba wszystko w nadmiarze szkodzi:) dzieki za odp:)

Gość ja nie mogę zbyt dużo pić
1litr to max na dobe.po iększej ilości płynów robię się ociężała,napuchnięte i latam co 2 minuty do wc:oTak wiec to prawda ,ze kazdy jest inny i nie każdy potrzebuje dużej ilosci wody i innych plynow bo to niby "zdrowe":oNie dla kazdego jest to zdrowe:P

Gość jesli tak masz
to znaczy że coś nie tak z nerkami, zrób badania moczu picie dużych ilosci wody usuwa nadmiar wody z organizmu a nie powoduje obrzęki obrzeki powstają gdy układ krążenia lub nerki są niewydolne

Gość jesli tak masz
może za dużo solisz, jesz wędliny, chipsy, słone paluszki ?

Gość na temat puchniecia oczu
moglam napisac esej ;) ale nie byloby w nim zadnej jednoznacznej odpowiedzi ;) puchly mi oczy przez pol roku!!!! wygladalam jak ropucha ;) teraz sie smieje bo tak nie wygladam.... bylam u wielu specjalistow, mialam wszelkie badania, podejrzewali rozmaitosci i nikt nie potrafil mi powiedziec czemu puchna mi oczy.. mialam najrozmaitsze testy na alergie, badania, usg, no poprostu wszystko ;) i nic , wszystko w normie, zdrowa jak ryba... a oczy puchly i puchly... nikomu nie zycze tego. najlepsze bylo to, ze jak nie polozylam sie spac to nie puchlam ;) wiec jak mialam cos waznego i chcialam wygladac normalnie to nie kladlam sie spac lub spalam tylko 2 godzinki, bo im dluzej spalam tym gorzej wygladalam, no masakra poprostu... no ale tu chyba nie ma nikt takiego problemu ;) w kazdym badz razie czasem dzieja sie dziwne rzeczy na ktore nikt nie zna odpowiedzi....