Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

munnecabrava

soczewki purevision

Polecane posty

Witam drogie panie od niedawna noszę soczewki i mam miesięczne z Viosion Express chciałabym je jednak zmienić na purevision do noszenia non stop (ale nie po to zeby nosić je non stop tylko słyszałam że są lepsze lepsza przepuszzczalność tlenu itp) tylko że mam pytanie bo na opakowaniu z moich jest napisane tak Wada -1.50 8.6 14.2 a jeśli chodzi o parametry purevision to jest -1.50 8.6 14.0 i ta ostatnia pozycja nie jest taka sama czy mogę bez problemu kupic te soczewki czy raczej nie ? I druga sprawa w opakowaniu jest 6 soczewek obojętnie kóra do obojętnie którego oka czy wszystkie są do jednego i muszę kupic dwa opakowania ?? Miał wogóle ktoś te soczewki :D:D??

Gość Loly
Uzywam tych soczewek od miesiaca i nie polecam, przynajmniej mi nie pasuja. sa dziwnie twarde, mamw nich zaburzenia widzenia (mgła i nieostrosc), wkuirzaja mnie ogolnie. zaluje ze je kupiłam. do tego maja dziwny zielonkawy kolor a nhie niebieskawy. to ostatnie 14.2 i to jest srednica soczewki. jesli jest wiekszy wymiar tzn ze soczewka bedzie wieksza. i trudniej ja bedzie wlozyc do oka niestety ;( jesli na kazde oko masz inna wade to musisz kkupic dwa opakowania o roznej mocy ale jesli na lewe i prawe oko masz taka sama wade to jednego op mozesz uzywac :) mam nadzieje ze pomoglam.

Gość musisz iśc do okulisty
i dobrać soczewki. Nie da się kupować soczewek samemu, patrząc tylko na parametry. Obecnie parametry nie są wyznacznikiem tego czy soczewki będą dobre - każde są bowiem z innego materiału i inaczej na oku się zachowują. Ja uzywałam B&L soflens i kupiłam o tych samych parametrach airoptixy - i zonk, bo okazało się, że źle w nich widzę. Za to J&J oasys o zupełnie innych parametrach sa idealne. Też słyszałam że Purevision sa dosyć twarde, lepiej chyba wybrać właśnie airoptixy lub Johnssony.